Sport

Labdarúgás: három pont lett a Szeged-Grosics jó játékának gyümölcse Soroksáron

Labdarúgás: három pont lett a Szeged-Grosics jó játékának gyümölcse Soroksáron

2014. augusztus 23., szombat
Labdarúgás: három pont lett a Szeged-Grosics jó játékának gyümölcse Soroksáron
soroksar_szeged2011_25_gs

Második mérkőzésén is veretlen maradt, ráadásul ezúttal a három pontot is begyűjtötte a Soroksár otthonában diadalmaskodó Szeged 2011-Grosics Akadémia a másodosztályban.

Nem kezdődött túl biztatóan a mérkőzés a szegediek számára,

Lisztes Krisztián

két igen jó szabadrúgást is eleresztett az első negyed óra során, de előbb

Molnár F. Tamás

, majd a kapufa hathatós közreműködése révén gól ezekből nem született. A félidő derekától aztán kezdte megtalálni játékát a fehér mezes csapat, sőt, a szünet előtt góllá érett

Nyilas Elek

legénységének fölénye, amikor

Szabó Péter

passzából

Germán Tamás

lőtte ki védhetetlenül a jobb alsót. (0-1) Fordulás után sem változott a játék képe, a Szeged-Grosics támadásaiban rendre ott volt a veszély, míg a hazaiak minden igyekezetük ellenére sem tudtak egyenlíteni. A 75. percben

Zabari Dávid

találatával megnyugtató előnyre tett szert a vendég együttes, majd a hajrában Szabó Péter is megszerezte szezonbeli első gólját, kialakítva a 0-3-as végeredményt. Nyilas Elek tanítványai legközelebb már hazai környezetben lépnek pályára, vendégük a mostani fordulóban a Szigetszentmiklóstól otthon vereséget szenvedő Cegléd lesz.

Soroksári Sporttelep, 600 néző
2014. augusztus 23., 17.30
Soroksár SC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Molnár Attila • asszisztens: Kepe Arnold, Kiss Balázs
0
-
3

Labdarúgó NB II, 2. forduló:

Soroksár SC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-1)

Soroksári Sporttelep, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Kiss Balázs).

Soroksár:

Holczer - Simita, Pandur, Urbán, Pintér (Kovács D. 70'), Lisztes, Lannert, Szabó R. (Kocsis 56'), Péter, Nyilas, Lovrencsics.

Vezetőedző:

Varga Attila.

Szeged:

Molnár - Kéri, Farkas, Tímár, Mészáros, Oláh G. (Zelenyánszki 83'), Máté, Szabó P., Zabari, Oláh L. (Kovács B. 86'), Germán (Markovic 76').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerzők:

Germán (44') Zabari (75'), Szabó P. (82').

Sárga lap:

Holczer (44'), Lisztes (63'), ill. Farkas (10'). Nyilas Elek:

"Az első 15 percet leszámítva nem voltak különösebb problémáink. Persze, tudtuk, hova jövünk, ha van ellenfél, akit jól ismerünk, akkor az a Soroksár ebben az osztályban. Ennek megfelelően sikerült jól felkészülnünk a mérkőzésre, és az első negyed óra után tudtuk megint azt a színvonalat hozni, mint Siófokon a második félidőben. Dinamikusan, lendületes és sok labdaszerzéssel futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye a gólok tekintetében is."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2'
Két perc hosszabbítás után lefújta a találkozót Molnár Attila. A Szeged-Grosics kifejezetten jó játékkal, ezúttal már a helyzetek kihasználásában is jó teljesítményt nyújtva gyűjtötte be a három pontot Soroksáron.
86'
Oláh Lóránt is elhagyja a pályát, Kovács Balázs állt be a rutinos támadó helyett.
85'
Hadilábon áll ma a gólszerzéssel a Soroksár, az imént egy igen komoly szépítési lehetőség maradt ki, amikor Lovrencsics beadását Nyilas 6-7 méterről az üres kapu mellé továbbította.
83'
Újabb friss ember érkezett a Szegedbe a hajrára, Zelenyánszki kap pár perc lehetőséget Oláh Gergő helyén.
82'
GÓÓÓL!!! Ha egy üzlet beindul! Oláh Lóránt 16 méteres lövését még védte Holczer, a lecsorgó labdát azonban Szabó Péter a jobb alsóba helyezte. 0-3!
78'
Elkeseredetten rohamoznak a soroksáriak, de a vendégek védelme sziklaszilárdan áll a lábán, Lisztesék rendre megtorpannak a tizenhatos előtt.
76'
Azonnal cserél Nyilas Elek, Germán helyett a defenzívebb felfogású Markovicot vetette be.
75'
GÓÓÓL!!! Tímár indította a szélen Mészárost, a balhátvéd beadása átszállt a fejek felett, az ötös hosszú oldali sarkánál érkező Zabari pedig elementáris erővel bombázott a ficakba! 0-2!
70'
Újabb cserével frissíti csapatát Varga Attila, Kovács Dávidot küldte fel Pintér helyett.
67'
Érkezik a válasz is: Mészáros fejelt kapu mellé hatalmas helyzetben egy szabadrúgásnál. Az esetet megelőző szabálytalanságnál Lisztes lépett oda kőkeményen Máténak a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál, de elmaradt a középpályás második sárgája.
66'
Óriási tűzijáték után lélegezhet fel Molnár F. Tamás, legalább három ziccert hagytak ki másodpercek alatt a soroksáriak a szegedi kapu előtt.
63'
Túlzottan határozottnak bizonyult egy Germánnal szembeni belépőnél Lisztes, a megmozdulása sárga lapot ért.
59'
Szabó Péter is megkísérli a gólszerzést, de jobbról megeresztett rakétája elsuhan a jobb kapufa mellett.
58'
Támadásban a vendégek, Oláh Lóránt kemény lövésébe ugrott bele egy blokkoló láb.
56'
A vendéglátóké az első csere a találkozón, Szabó Roland helyét Kocsis Dávid vette át a folytatásra. A 26 éves támadó tavaly a Szegeddel egy ligában szereplő Rákosmentében szerzett 29 meccsen 21 gólt, majd a Ferencváros kölcsönjátékosaként került a nyáron Soroksárra.
52'
Ott lehetett volna a második! Zabari kapott remek ütemű kiugratást Mészárostól, de a szélső Holczerrel szemben nem tudta kihasználni a ziccert, a kapus lábbal hárított.
48'
Ismét Lisztes állt a labda mögé egy ígéretes szabadrúgásnál, de a Szabó Rolanddal közösen kivitelezett kombináció végén a lövés elhalt a sorfalban.
47'
Nagy erőkkel veti magát a küzdelembe a Soroksár együttese, az imént egy centerezést Lovrencsics kis híján a kapuba pörgetett, centikkel tévesztette csak el a jobb kapufát.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45'
Molnár Attila nem hosszabbít, itt a vége az első félidőnek. Lélektani szempontból rendkívül jókor szerezte meg a vezetést a Szeged, minden adott tehát, hogy a második felvonásban a győzelmet is kiharcolja a csapat.
44'
Holczer tesz valamit szóvá közben a játékvezetőnél a gól kapcsán, teszi azt olyannyira hevesen, hogy előkerül a sárga a bíró zsebéből.
44'
GÓÓÓL!!! Mintaszerű támadással jött előre a Szeged, egy kényszerítőnél Szabó - Kéri - Szabó volt a labda útja, majd a lekészítés jobbról Germánhoz jutott el, aki védhetetlenül továbbított a jobb sarokba! 0-1!
35'
Jól követte a vendégek akcióját Tímár, végül őt találta meg egy balról érkező beadás, de a rutinos játékos éppen Holczer kezébe fejelte a labdát. Mostanra egyértelműen dominál a Szeged a mezőnyben, érik a gól, ahogy mondani szokás.
33'
Mészáros is hasonlót kísérel meg a balon, mint idén Szabó Péter a másik szélen, de a balbekk kísérlete is a kapu fölött száll az alapvonalon túlra.
32'
Továbbra is igen magas hőfokon zakatolnak a csapatok, az iramra aligha lehet egyelőre panasz.
31'
Szabó Péter használta ki gyorsaságát a jobb oldalon, kiharcolta magának a lövési lehetőséget, de a ketrecet már nem találta el.
28'
Ellentámadással jelentkeztek a vendégek is, aminek végén Oláh Lórántot faultolták még éppen a tizenhatoson kívül. A szabadrúgást azonban túlvariálták a fehér mezesek, így nincs veszély a lehetőségből.
27'
Gyors kontrával robogtak a soroksáriak, végül Lisztes durrantott kapura a 16-os bal sarkától, lövése csupán centikkel ment mellé.
20'
Kezdi átvenni a mérkőzés irányítását Nyilas Elek legénysége, ami ráadásul helyzetekkel is párosul. Az imént Mészáros végezhette el második szögletét, a beívelést pedig Máté tette Zabari elé,akinek közeli lövését azonban hatalmas bravúrral hárította Holczer.
18'
Mutatna valamit a Szeged is: Oláh Gergő tesztelte 16-ról Holczer képességeit, de a hazaiak nyáron szerződtetett hálóőre magabiztosan fogta a nem túl erős kísérletet. A játék egyébként igen intenzív, a pálya kis méreteiből is adódóan pörgős futballt láthat a szép számú publikum.
16'
Nagy helyzet maradt ki a soroksáriak előtt, miután Péter Kérit megkerülve nagyszerűn ment el a balon, beadására pedig Lovrencsics érkezett jó ütemben középen, de 5 méteres lövése méterekkel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
11'
Újra Lisztes méregethette egy szabadrúgásnál a vendégek kapuját, alig 16 méterről - mesteri csavarásánál ezúttal már Molnár kapus is verve volt, de a bal kapufa kisegítette a szegedi portást.
10'
Farkas Márk szerelte a megindulni készülő Nyilas Eleket, de a 25 éves Zala megyei játékvezető szabálytalannak látta a védőt, sőt, sárga lapot is adott az eset nyomán. A szegediek értetlenkedve fogadják a döntést.

Mint hétről hétre mindig, ezúttal is tucatnyi szegedi ultra kísérte el a 2011-et, őket azonban nem engedték be a stadionba a soroksári rendezők - tudtuk meg közben.

4'
Lisztes Krisztiáné a meccs első veszélyesebb jellegű megmozdulása: a pengés irányító egy 22 méteres szabadot tekert kapura, de középre tartó, nem túl erős labdáját Molnár különösebb gond nélkül a keresztléc fölé tolta.
1'
És ezennel elkezdődött a találkozó. A kezdőrúgást Orbán Gyöngyi, Soroksár alpolgármestere végezte el, majd a vendégek indították útjára a labdát.

17.25:

Ami a szereléseket illeti, a soroksáriak sárga mezt és fekete nadrágot húztak a mai derbire, míg a vendégek kék csíkokkal dekorált tiszta fehérben állnak ki.

17.20:

A vendégeknél első mérkőzésén szerepelhet új csapatában a nyáron Siófokról igazolt Tímár Krisztián. Az egykori magyar válogatott középhátvédre ráadásul rögtön a kezdőben számít Nyilas Elek. Szintén az első perctől a pályán lesz az egy hete a szünetben becserélt Oláh Gergő, aki a Balaton partján igen meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, beállásával stabilabbá vált a Szeged középpályája. Alighanem ezúttal is hasonlót vár tőle a szakmai vezetés.

17.15:

Üdvözöljük olvasóinkat, szezonbeli második bajnoki mérkőzését kezdi meg hamarosan a Szeged 2011-Grosics Akadémia Soroksáron. Ideális futballidő várja a csapatokat a XXIII. kerületben, enyhén szeles, borongós arcát mutatja a mai napon a természet, a levegő hőmérséklete 20 fok körül alakul. Az NB II 2. fordulója eddig igen látványosra sikerült, hiszen pénteken a Vasas 5-1-re ütötte ki idegenben a Siófokot, a Csákvár pedig hazai környezetben szórt négyet nulla ellenében a Békéscsabának.

A mérkőzés Molnár Attila sípjelére 17.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.