Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: három pont lett a Szeged-Grosics jó játékának gyümölcse Soroksáron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

soroksar_szeged2011_25_gs

Második mérkőzésén is veretlen maradt, ráadásul ezúttal a három pontot is begyűjtötte a Soroksár otthonában diadalmaskodó Szeged 2011-Grosics Akadémia a másodosztályban.

Nem kezdődött túl biztatóan a mérkőzés a szegediek számára, Lisztes Krisztián két igen jó szabadrúgást is eleresztett az első negyed óra során, de előbb Molnár F. Tamás, majd a kapufa hathatós közreműködése révén gól ezekből nem született. A félidő derekától aztán kezdte megtalálni játékát a fehér mezes csapat, sőt, a szünet előtt góllá érett Nyilas Elek legénységének fölénye, amikor Szabó Péter passzából Germán Tamás lőtte ki védhetetlenül a jobb alsót. (0-1) Fordulás után sem változott a játék képe, a Szeged-Grosics támadásaiban rendre ott volt a veszély, míg a hazaiak minden igyekezetük ellenére sem tudtak egyenlíteni. A 75. percben Zabari Dávid találatával megnyugtató előnyre tett szert a vendég együttes, majd a hajrában Szabó Péter is megszerezte szezonbeli első gólját, kialakítva a 0-3-as végeredményt.

Nyilas Elek tanítványai legközelebb már hazai környezetben lépnek pályára, vendégük a mostani fordulóban a Szigetszentmiklóstól otthon vereséget szenvedő Cegléd lesz.

Soroksári Sporttelep, 600 néző
2014. augusztus 23., 17.30
Soroksár SC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Molnár Attila • asszisztens: Kepe Arnold, Kiss Balázs
0
3

Labdarúgó NB II, 2. forduló:

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-1)
Soroksári Sporttelep, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Kiss Balázs).
Soroksár: Holczer – Simita, Pandur, Urbán, Pintér (Kovács D. 70′), Lisztes, Lannert, Szabó R. (Kocsis 56′), Péter, Nyilas, Lovrencsics. Vezetőedző: Varga Attila.
Szeged: Molnár – Kéri, Farkas, Tímár, Mészáros, Oláh G. (Zelenyánszki 83′), Máté, Szabó P., Zabari, Oláh L. (Kovács B. 86′), Germán (Markovic 76′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Germán (44′) Zabari (75′), Szabó P. (82′).
Sárga lap: Holczer (44′), Lisztes (63′), ill. Farkas (10′).

Nyilas Elek: “Az első 15 percet leszámítva nem voltak különösebb problémáink. Persze, tudtuk, hova jövünk, ha van ellenfél, akit jól ismerünk, akkor az a Soroksár ebben az osztályban. Ennek megfelelően sikerült jól felkészülnünk a mérkőzésre, és az első negyed óra után tudtuk megint azt a színvonalat hozni, mint Siófokon a második félidőben. Dinamikusan, lendületes és sok labdaszerzéssel futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye a gólok tekintetében is.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2′
Két perc hosszabbítás után lefújta a találkozót Molnár Attila. A Szeged-Grosics kifejezetten jó játékkal, ezúttal már a helyzetek kihasználásában is jó teljesítményt nyújtva gyűjtötte be a három pontot Soroksáron.
86′
Oláh Lóránt is elhagyja a pályát, Kovács Balázs állt be a rutinos támadó helyett.
85′
Hadilábon áll ma a gólszerzéssel a Soroksár, az imént egy igen komoly szépítési lehetőség maradt ki, amikor Lovrencsics beadását Nyilas 6-7 méterről az üres kapu mellé továbbította.
83′
Újabb friss ember érkezett a Szegedbe a hajrára, Zelenyánszki kap pár perc lehetőséget Oláh Gergő helyén.
82′
GÓÓÓL!!! Ha egy üzlet beindul! Oláh Lóránt 16 méteres lövését még védte Holczer, a lecsorgó labdát azonban Szabó Péter a jobb alsóba helyezte. 0-3!
78′
Elkeseredetten rohamoznak a soroksáriak, de a vendégek védelme sziklaszilárdan áll a lábán, Lisztesék rendre megtorpannak a tizenhatos előtt.
76′
Azonnal cserél Nyilas Elek, Germán helyett a defenzívebb felfogású Markovicot vetette be.
75′
GÓÓÓL!!! Tímár indította a szélen Mészárost, a balhátvéd beadása átszállt a fejek felett, az ötös hosszú oldali sarkánál érkező Zabari pedig elementáris erővel bombázott a ficakba! 0-2!
70′
Újabb cserével frissíti csapatát Varga Attila, Kovács Dávidot küldte fel Pintér helyett.
67′
Érkezik a válasz is: Mészáros fejelt kapu mellé hatalmas helyzetben egy szabadrúgásnál. Az esetet megelőző szabálytalanságnál Lisztes lépett oda kőkeményen Máténak a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál, de elmaradt a középpályás második sárgája.
66′
Óriási tűzijáték után lélegezhet fel Molnár F. Tamás, legalább három ziccert hagytak ki másodpercek alatt a soroksáriak a szegedi kapu előtt.
63′
Túlzottan határozottnak bizonyult egy Germánnal szembeni belépőnél Lisztes, a megmozdulása sárga lapot ért.
59′
Szabó Péter is megkísérli a gólszerzést, de jobbról megeresztett rakétája elsuhan a jobb kapufa mellett.
58′
Támadásban a vendégek, Oláh Lóránt kemény lövésébe ugrott bele egy blokkoló láb.
56′
A vendéglátóké az első csere a találkozón, Szabó Roland helyét Kocsis Dávid vette át a folytatásra. A 26 éves támadó tavaly a Szegeddel egy ligában szereplő Rákosmentében szerzett 29 meccsen 21 gólt, majd a Ferencváros kölcsönjátékosaként került a nyáron Soroksárra.
52′
Ott lehetett volna a második! Zabari kapott remek ütemű kiugratást Mészárostól, de a szélső Holczerrel szemben nem tudta kihasználni a ziccert, a kapus lábbal hárított.
48′
Ismét Lisztes állt a labda mögé egy ígéretes szabadrúgásnál, de a Szabó Rolanddal közösen kivitelezett kombináció végén a lövés elhalt a sorfalban.
47′
Nagy erőkkel veti magát a küzdelembe a Soroksár együttese, az imént egy centerezést Lovrencsics kis híján a kapuba pörgetett, centikkel tévesztette csak el a jobb kapufát.
46′
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45′
Molnár Attila nem hosszabbít, itt a vége az első félidőnek. Lélektani szempontból rendkívül jókor szerezte meg a vezetést a Szeged, minden adott tehát, hogy a második felvonásban a győzelmet is kiharcolja a csapat.
44′
Holczer tesz valamit szóvá közben a játékvezetőnél a gól kapcsán, teszi azt olyannyira hevesen, hogy előkerül a sárga a bíró zsebéből.
44′
GÓÓÓL!!! Mintaszerű támadással jött előre a Szeged, egy kényszerítőnél Szabó – Kéri – Szabó volt a labda útja, majd a lekészítés jobbról Germánhoz jutott el, aki védhetetlenül továbbított a jobb sarokba! 0-1!
35′
Jól követte a vendégek akcióját Tímár, végül őt találta meg egy balról érkező beadás, de a rutinos játékos éppen Holczer kezébe fejelte a labdát. Mostanra egyértelműen dominál a Szeged a mezőnyben, érik a gól, ahogy mondani szokás.
33′
Mészáros is hasonlót kísérel meg a balon, mint idén Szabó Péter a másik szélen, de a balbekk kísérlete is a kapu fölött száll az alapvonalon túlra.
32′
Továbbra is igen magas hőfokon zakatolnak a csapatok, az iramra aligha lehet egyelőre panasz.
31′
Szabó Péter használta ki gyorsaságát a jobb oldalon, kiharcolta magának a lövési lehetőséget, de a ketrecet már nem találta el.
28′
Ellentámadással jelentkeztek a vendégek is, aminek végén Oláh Lórántot faultolták még éppen a tizenhatoson kívül. A szabadrúgást azonban túlvariálták a fehér mezesek, így nincs veszély a lehetőségből.
27′
Gyors kontrával robogtak a soroksáriak, végül Lisztes durrantott kapura a 16-os bal sarkától, lövése csupán centikkel ment mellé.
20′
Kezdi átvenni a mérkőzés irányítását Nyilas Elek legénysége, ami ráadásul helyzetekkel is párosul. Az imént Mészáros végezhette el második szögletét, a beívelést pedig Máté tette Zabari elé,akinek közeli lövését azonban hatalmas bravúrral hárította Holczer.
18′
Mutatna valamit a Szeged is: Oláh Gergő tesztelte 16-ról Holczer képességeit, de a hazaiak nyáron szerződtetett hálóőre magabiztosan fogta a nem túl erős kísérletet. A játék egyébként igen intenzív, a pálya kis méreteiből is adódóan pörgős futballt láthat a szép számú publikum.
16′
Nagy helyzet maradt ki a soroksáriak előtt, miután Péter Kérit megkerülve nagyszerűn ment el a balon, beadására pedig Lovrencsics érkezett jó ütemben középen, de 5 méteres lövése méterekkel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
11′
Újra Lisztes méregethette egy szabadrúgásnál a vendégek kapuját, alig 16 méterről – mesteri csavarásánál ezúttal már Molnár kapus is verve volt, de a bal kapufa kisegítette a szegedi portást.
10′
Farkas Márk szerelte a megindulni készülő Nyilas Eleket, de a 25 éves Zala megyei játékvezető szabálytalannak látta a védőt, sőt, sárga lapot is adott az eset nyomán. A szegediek értetlenkedve fogadják a döntést.

Mint hétről hétre mindig, ezúttal is tucatnyi szegedi ultra kísérte el a 2011-et, őket azonban nem engedték be a stadionba a soroksári rendezők – tudtuk meg közben.

4′
Lisztes Krisztiáné a meccs első veszélyesebb jellegű megmozdulása: a pengés irányító egy 22 méteres szabadot tekert kapura, de középre tartó, nem túl erős labdáját Molnár különösebb gond nélkül a keresztléc fölé tolta.
1′
És ezennel elkezdődött a találkozó. A kezdőrúgást Orbán Gyöngyi, Soroksár alpolgármestere végezte el, majd a vendégek indították útjára a labdát.

17.25: Ami a szereléseket illeti, a soroksáriak sárga mezt és fekete nadrágot húztak a mai derbire, míg a vendégek kék csíkokkal dekorált tiszta fehérben állnak ki.

17.20: A vendégeknél első mérkőzésén szerepelhet új csapatában a nyáron Siófokról igazolt Tímár Krisztián. Az egykori magyar válogatott középhátvédre ráadásul rögtön a kezdőben számít Nyilas Elek. Szintén az első perctől a pályán lesz az egy hete a szünetben becserélt Oláh Gergő, aki a Balaton partján igen meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, beállásával stabilabbá vált a Szeged középpályája. Alighanem ezúttal is hasonlót vár tőle a szakmai vezetés.

17.15: Üdvözöljük olvasóinkat, szezonbeli második bajnoki mérkőzését kezdi meg hamarosan a Szeged 2011-Grosics Akadémia Soroksáron. Ideális futballidő várja a csapatokat a XXIII. kerületben, enyhén szeles, borongós arcát mutatja a mai napon a természet, a levegő hőmérséklete 20 fok körül alakul. Az NB II 2. fordulója eddig igen látványosra sikerült, hiszen pénteken a Vasas 5-1-re ütötte ki idegenben a Siófokot, a Csákvár pedig hazai környezetben szórt négyet nulla ellenében a Békéscsabának.

A mérkőzés Molnár Attila sípjelére 17.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Anita harmadik helyen zárt Düsseldorfban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A World Indoor Tour fedettpályás sorozat záró állomásán.

Tovább olvasom

Aktuál