Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: pontot rabolt Siófokról a Szeged-Grosics + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

siofok_szeged2011_034

Két ellentétes félidő után tulajdonképpen igazságosnak mondható döntetlen született az FGSZ Siófok és a Szeged 2011-Grosics Akadémia összecsapásán az NB II első fordulójában.

A vendégek fölényével kezdődött az első félidő, de mint később kiderült, a tér átengedése csak altatás volt a Siófok részéről. A sárga mezesek némi szerencsével, mindemellett gólt érő támadás végén szereztek vezetést, amikor Ivancsics félfordulatos kapáslövése a keresztlécről a végül gólt szerző Darut találta meg üresen. (1-0) A szünetig többször is veszélyeztetni tudtak a hazaiak, míg a Szeged a fordulásig nem találta játékát. Nyilas Elek a második játékrész előtt becserélte Oláh Gergőt, aki meghozta a középpályán a kellő stabilitást csapata számára. Sőt, az egyenlítésre sem kellett sokat várni a Balaton partjára szép számban elutazó kék-fekete ultráknak, hiszen a 48. minutumban Germán használt ki egy kapu előtti kavarodást. (1-1) Máté Péterék a találkozó hátralévő részében domináltak, több helyzetet is kidolgoztak, újabb gólt azonban már nem tudtak elérni. A túloldalon Horváth szerezhetett volna győzelmet érő találatot a 88. minutumban, de Molnárt kisegítve hárított a kapufa, így maradt az 1-1-es döntetlen a végeredmény.

Az egy év távollét után a másodosztály küzdelmeibe visszatérő Szeged-Grosics tehát pontszerzéssel kezdte a bajnokságot, ami a jó erőkből álló Siófok otthonában mindenképpen komoly fegyvertény. Folytatás egy hét múlva a tavalyi nagy rivális Soroksár otthonában.

Siófok, Siófoki Városi Stadion, 600 néző
2014. augusztus 16., 18.00
FGSZ Siófok
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Farkas Tibor • asszisztens: Lémon Oszkár, Kis Zoltán
1
1

Labdarúgó NB II, 1. forduló:

FGSZ Siófok – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-0)
Siófok, Siófoki Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Lémon Oszkár, Kis Zoltán).
Siófok: Tajti – Gubicza, Fülöp, Papp Sz., Baranyai, Futó, Peszmeg, Gárdos (Kozma 81′), Ivancsics (Horváth 81′), Papp M. (Kirchner 49′), Daru. Vezetőedző: Horváth Károly.
Szeged: Molnár – Kéri, Farkas M., Markovic, Mészáros, Szabó P., Máté, Fitos (Oláh G. – a szünetben), Zabari (Pászka 80′), Oláh L. (Zelenyánszki 71′), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Daru (18′), ill. Germán (48′).
Sárga lap: Papp M. (40′), Futó (49′), Peszmeg (55′), ill. Mészáros (36′), Kéri (63′).

Nyilas Elek: “Jó teljesítményt nyújtottunk, végig kontrolláltuk a mérkőzést. Az első félidőben még egyenlő küzdelem folyt a pályán, de a második játékrészben egyértelműen mi domináltunk. Természetesen, mondhatnánk, hogy idegenben jó a döntetlen, de a látottak alapján csalódott vagyok, amiért csak ponttal távozunk Siófokról, hiszen egyértelműen benne volt a játékunkban a győzelem.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2′
Farkas Tibor lefújta a találkozót, amelyen két ellentétes félidőt láthatott a nézősereg. Az első felvonásban jobban futballoztak a siófokiak, a szünet után azonban Oláh Gergő beállásával stabilabbá vált a Szeged játéka. Germánék így az egy pontra mindenképpen rászolgáltak, de a helyzetek alapján a győzelemtől sem álltak távol.
88′
A végén kis híján megszerzi a győztes gólt a Siófok! Papp Szilárd beívelésénél Horváth Bence nagyon egyedül maradt az ötös sarkánál, de közeli kísérlete a jobb oldali kapufán csattant.
82′
Pászka mutatkozott be egy szép megmozdulással – cseleit nem tudták lekövetni a védők, de az azokat követő beadást is csak üggyel-bajjal mentették szögletre.
81′
Cserélnek a hazaiak is, rögtön kettőt: Gárdos és Ivancsics hagyta el a gyepet, helyükre Horváth és Kozma álltak be.
80′
Zabari szenvedett kisebb sérülést, nem tudja folytatni a játékot, helyére a szintén saját nevelésű Pászka állt be.
74′
Máté Péter! A pengés középpályás gyönyörűen cselezte magát tisztára a tizenhatos előterében, kísérletét pedig Tajti éppen Zabari elé ütötte, aki azonban 7-8 méterről a jobb alsó mellé lőtt.
71′
Frissíti csapatát Nyilas mester: Oláh Lóránt helyét Zelenyánszki vette át a folytatásra.
69′
Zabari lépett ki a védők közül, nagy helyzetben azonban rossz megoldást választott, megpróbált középre adni, a védelem pedig tisztázni tudott.
65′
Csak mondani kellett! Előbb Germán centerezéséről maradt le alig centikkel Máté középen, majd a túloldalon Kirchner került lövőhelyzetbe és tüzelt kapu fölé.
65′
Javarészt a mezőnyben folyik a játék, habár ettől függetlenül mozgalmas futballt láthat a publikum. A kapuk viszont nem forogtak különösebb veszélyben az elmúlt percek során.
63′
Kéri Tamás is besárgul, valamelyest felesleges szabálytalanság után.
57′
Persze, van itt foci is: Máté ugratta ki remek ütemben Zabarit, a szélső pedig megpróbálta átemelni Tajtit, ugyanakkor az emelés nem talált célt, egy méterrel a keresztléc felett szállt el a labda.
55′
Beindult a pókerparti, Peszmeg is lapot kér, de legalább is addig reklamált, amíg kapott egyet.
49′
Horváth Károly is cserére szánta el magát: Papp Mátét a múlt heti kupameccsen mesterhármast szerző Kirchner váltja.
49′
Futó kapott sárga lapot egy túlzottan kemény faultot követően.
48′
GÓÓÓL!!! Mészáros kanyarított középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen pedig egy védő balul elsült mozdulata révén éppen Germán elé hullott a labda, aki 5 méterről nem hibázta el a lehetőséget! 1-1!
46′
A vendégeknél Fitos helyett Oláh Gergő folytatja a játékot a második felvonásban a középpálya stabilizálása érdekében.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek. A szünetben vezet az attraktívabb futballal előrukkoló hazai gárda.
45′
Farkas Márk került kisebb helyzetbe, de fejesét Tajti magabiztosan fogta.
40′
Papp Máté buktatta Germánt, az eset nyomán pedig előkerült a sárga kártya a bíró zsebéből.
39′
Mostanra egyértelműen fölényt alakított ki a Siófok, ami helyzetekben is megmutatkozik. Peszmeg 20 méteres bombája csak kevéssel kerülte el a bal felsőt.
36′
Gárdos lódult meg a jobb szélen, Mészáros visszahúzni sem tudta, majd a beadást Ivancsics tette kapura 17 méterről, kevéssel eltévesztve csak a jobb felső sarkot. Farkas játékvezető az akció végén sárgát adott a vendégek balhátvédjének a mezrántásért.
30′
Az utóbbi percekben a vendégek ultráival van elfoglalva a helyi hangosbemondó, többször is sportszerű buzdításra figyelmeztetve őket.
27′
Újabb védelmi hiba a fehér mezeseknél, Darura ismét nem jutott ember, így a csatár szabadon fejelhetett 11 méterről Gárdos jobbról érkező beívelésénél. A labda a jobb kapufa mellett nem sokkal hagyta el a játékteret.
25′
A gól óta kezdi átvenni a kezdeményezést Horváth Károly alakulata, miután a meccs elején – tudatosan – átadta a területet a Szegednek. Ugyanakkor komolyabb helyzet nélkül csordogál jelenleg a találkozó, mezőnyben pattog a játékszer.
18′
Gól… De még milyen peches?! Ivancsics vállalt el kapásból félfordulattal egy balról érkező beadást, a zseniális perdítés pedig átszállt a kissé kint álló Molnár felett. Bár a keresztléc ekkor még hárított, a kipattanó éppen az érkező Darut találta meg, aki 5 méterről a hálóba bombázott. 1-0.
15′
Támadólag lépnek fel a szegediek, főleg a bal oldalon játszó Zabari nagyon aktív, nehezen bírnak vele a hazai pályán is védekezésre kényszerülő siófokiak.
13′
Peszmeg vállalkozott lövésre 18 méterről, de Molnárnak nem okozott különösebb problémát a kísérlet hatástalanítása.
10′
Szép támadást vezettek a fehér mezesek, ami közben az egyik siófoki védő kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, de Farkas sporttárs nem látta, vagy nem úgy látta az esetet.
8′
Kiegyenlített játékot láthat a körülbelül 600 fős publikum, közte a vendégek 100 fős tábora. Molnár már kétszer is labdához érhetett, mindkétszer egy-egy jobboldali beívelést kellett lehúznia.
3′
Szegedi lehetőséggel indul a meccs, Germán került lövőhelyzetbe, de Tajti hárított – más kérdés, hogyha bemegy, sem gól, mert a bíró les miatt sípolt a jelenet végén.
1′
Ebben a pillanatban elkezdődött a találkozó. A vendégek tiszta fehérben játszanak ma, míg a Siófok játékosai – a szokásoknak megfelelően – sárga mezt és kék nadrágot húztak. A labdát a hazaiak indították útjára.

17.55: A Szegednél ezúttal már a kispadon kapott helyet a sérülését lassan maga mögött hagyó Tímár Krisztián, így adott esetben akár pályára is léphet legutóbbi csapata ellen a korábbi válogatott középhátvéd.

17.50: Nyilas Elek tanítványait szép számú szegedi szurkolócsapat is elkísérte a Balaton partjára.

ultras_szeged_siofok

Fotó: Ultras Szeged/Facebook

17.45: Üdvözöljük olvasóinkat, egy év után végre ismét másodosztályú bajnoki mérkőzésen szoríthatunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia sikeréért. A helyszín ezúttal Siófok, ahol a turizmus szempontjából kevésbé ideális, a futball aspektusából viszont már előnyösebb időjárás honol. A levegő 23-24 fokos, a Balaton felől pedig közepes erősségű szél fúj. Ami az összeállításokat illeti, a hazaiak mestere, Horváth Károly Pécseli Szilárd és Horváth Bence mellett kihagyta a kezdőből az Ónodon mesterhármast szerző Kirchner Krisztiánt, Nyilas Elek pedig még ennél is jobban felforgatta csapatát. Az első sípszótól a pályán lesz így Slobodan Markovic, Zabari Dávid és Fitos László, míg Oláh Lóránt társa a csatársorban ezúttal már a tavalyi NB III-es gólkirály Germán Tamás.

A találkozó Farkas Tibor sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Anita harmadik helyen zárt Düsseldorfban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A World Indoor Tour fedettpályás sorozat záró állomásán.

Tovább olvasom

Aktuál