Sport

Labdarúgás: sikeres rajtban reménykedik a SZEOL

Labdarúgás: sikeres rajtban reménykedik a SZEOL

2014. augusztus 15., péntek
Labdarúgás: sikeres rajtban reménykedik a SZEOL
szeol_sc_hfc36_gs

Úgy tűnik, a vasárnapi nyitányra felépülnek a kulcsemberek, a szegediek idegenben lepnék meg az ESMTK-t.

A 2014/15-ös idény első tétmérkőzését sikerrel abszolválta a SZEOL SC, mint arról múlt héten élő közvetítésben beszámoltunk, a kék-feketék a magyar kupa 1. fordulójában idegenben verték 4-2-re a Zala megyei Semjénházát, így készülhetnek a folytatásra a legjobb 64 között.

Tóth Ákos

legénysége az NB III Közép csoport újoncaként vasárnap első bajnoki meccsét is lejátssza: 17.30-as kezdettel az ESMTK-nál vendégeskednek Beretkáék. A Csongrád megyei I. osztály 2014-es aranyérmesének ellenfele a legutóbbi szezont az NB III Közép csoport tizedik helyén zárta, nem tartozott tehát az élcsapatok közé. Ennek ellenére bizonyára kemény ellenfél lesz a Pest megyei gárda, mely győzelemmel mutatkozna be drukkereinek. Csakhogy a mieink is a három pontért utaznak!

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az ESMTK - SZEOL SC NB III-as bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk a szegedieknek!

"Abszolút háromesélyesnek tartom a találkozót. Pozitívum, hogy jó minőségű pályán játszhatunk, ami mindenképpen kedvez nekünk. Gőzerővel készülünk a rajtra, habár a semjénházi túrát azért nem volt egyszerű kiheverni, tekintettel arra, hogy több futballistám is rúgást kapott, így edzéseket kellett mulasztaniuk. Az egyik érintett,

Buzási Péter

például csütörtökön tréningezett először, talán csak vasárnap dől el, szerepet kaphat-e.

Faragó Bence

viszont másfél hét kihagyás után ismét bekapcsolódott a munkába, és úgy tűnik,

Kulacsik Tamás

és

Joseph Ngalle

is egészséges, hadra fogható. Nagy kérdés, hogy kapuba állhat-e

Leindler Domonkos

, akit a derekán találtak el.

Dongó Dénes

ugyan edzéseken már jól mozog, ám meccshiányban szenved. Az összeállítást nagyban meghatározza majd, hogy az ifjú Leindler rendbe jön-e, hiszen folyamatosan a pályán kell lennie két U21-es labdarúgónak. Az ugyancsak fiatal portás,

Garamvölgyi Csaba

bevetésre kész, így több variációt forgatok a fejemben" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Tóth Ákos vezetőedző. A szakember annyit tudott elárulni, hogy amennyiben egészségesek, akkor

Hacker Bencének, Bojan Bjedovnak, Grünvald Attilának, Ngallénak, Ondrejó Tamásnak, Puskás Csabának

és

Beretka Péternek

mindenképpen helyük lesz a kezdőben. A vasárnapi ellenfélről sok információt sikerült begyűjtenie a szegedi szakmai stábnak: passzolós, kulturált futballt játszó alakulat vár a kék-feketékre, olyan csapat, mely hosszú idő óta stabil szereplője a harmadosztálynak. "Célunk, hogy ott legyünk az élmezőnyben, így győzni szeretnénk a rajton!" - adta ki a vezényszót Tóth Ákos. Az ESMTK egyébiránt végigbukdácsolta a felkészülési időszakot, ám a bajnoki főpróbája nagyszerűen sikerült. Az NB II-es újonc Soroksártól 1-0-ra kaptak ki odahaza, Dorogon 4-0-ra maradtak alul, a Törökbálinttal 1-1-re végeztek, Érden 5-4-re veszítettek, a BKV Előre 2-0-ra verte őket, a Budaörs pedig 5-0-ra, viszont a kupában 3-1-re verték idegenben bajnoki csoporttársukat, a Dabast.

Sebestyén Dávid, Kiss Dávid

és

Szabó Gábor

találataira csak 0-3-nál tudtak felelni a hazaiak, így az erzsébetiek győzelme magabiztosnak és megérdemeltnek volt mondható. Szabó Gábor régi-új játékosa a klubnak, ausztriai, majd újbudai kitérő után tért vissza a csapathoz a közönségkedvenc csatár. A keret jelentős átalakulását mutatja, hogy érkezett még Sebestyén Diósdról, a Soroksártól

Mile Dániel,

továbbá a Maglód együtteséből

Murinai Barnabás

és

Lázár Benjamin

,

Túri Dániel

a Vasastól kölcsönbe,

Németh Zoltán

Csepelről, valamint éppen a SZEOL-tól (korábbi nevén a Tisza Volán SC Szegedtől)

Szabó Attila,

a kiváló védekező játékos, aki sok-sok évet húzott le Szegeden.

Az 1. forduló műsora:

Augusztus 16. (szombat) 17.30:

Tolle UFC Szekszárd - Videoton FC II., Bajai Labdarúgó SE - Bölcskei SE, Kozármisleny - Maglódi TC, Vác FC - Dunaharaszti MTK.

19.00:

REAC - Monori SE.

Augusztus 17. (vasárnap) 17.30:

FC Dabas - Várfürdő-Gyulai Termál FC, Szentlőrinc SE - Orosháza FC, ESMTK - SZEOL SC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.