Sport

Labdarúgás: Doktor Szőke átejtette az algyőieket + FOTÓK

Labdarúgás: Doktor Szőke átejtette az algyőieket + FOTÓK

2014. augusztus 23., szombat
Labdarúgás: Doktor Szőke átejtette az algyőieket + FOTÓK
morahalom_algyo_mj 010

A megye I. rangadója remek színvonalú és iramú meccset hozott, a Mórahalom hátrányból fordítva verte az Algyőt. Még sok ilyen mérkőzést!

Mórahalom, 250 néző
2014. augusztus 23., 17.00
Mórahalom VSE
Algyő SK
A meccs véget ért!
játékvezető: Bánáthy János • asszisztens: Gera Ferenc, Szeri Tamás
3
-
1

Megyei I. osztály 2. forduló:

Mórahalom VSE - Algyő SK 3-1 (1-1).

Mórahalom, 250 néző, vezette: Bánáthy János (Gera Ferenc, Szeri Tamás).

Mórahalom:

Czirják - Márki (Bokányi R. 87'), Udvari (Zámbori 29'), Gonda (Fodor 87'), K. Tóth (Németh 83'), Magyar, Szőke, Tóth L., Vojinc-Zelic, Barna (Takács A. 67'), Szücs. Játékos-edző: Magyar György.

Algyő:

Szűcs M. - Sebők (Farkas Sz. 83'), Szűcs K., Pénzváltó, Szélpál, Podonyi (Bella 83'), Pataki (Daróczi 46'), Szalma, Takács R., Gyimesi (Koza 88'), Bogdán. Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Szőke P. (38', 55'), Márki K. (70'), illetve Bogdán P. (19')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
Véget ért a rangadó, remek színvonalú és iramú meccsen megérdemelt hazai siker született.
90'
Az Algyő kétségbeesetten rohamoz a végén, Takács Roland és Szalma vette célba a hazai kaput, a lövések fölé szálltak.
88'
Gyimesi helyére Koza Zsoltot küldte föl Takács mester.
87'
Márkit Bokányi Richárd váltotta a Mórahalomban, továbbá Gonda Attilát cserélték le Fodor Norberte. A hazaiak biztosan őrzik előnyüket, már a végét várják. Az algyőiek még mennek előre.
83'
Cserék futószalagon a hajrá perceiben. A remekül futballozó K. Tóth Gyula helyére Németh Róbert érkezett a hazaiaknál. A vendégeknél Sebők és Podonyi hagyta el a játékteret, Farkas Szilveszter és Bella érkezett.
78'
A mórahalmiak már nem erőltetik a góllövést, a szélek felé tolják el akcióikat, a labdatartásra koncentrálnak. Az algyőiek szeretnének szépíteni, becsületesen küzdenek. A kapitány, Podonyi e pillanatban 19 méterről csavart fölé.
74'
K. Tóth Gyula előtt zártak össze az algyői védők, a hazaiak kezezést reklamáltak a tizenhatos vonalánál, nem hatották meg a játékvezetőt. Már indult is a kontra, Podonyi az ötösön kapta meg a labdát, emelésénél Czirják már tehetetlen volt, társai azonban ezúttal kisegítették, szögletre tisztáztak.
70'
GÓÓÓL 3-1! Jobbról, a szögletzászló közeléből jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak, K. Tóth begurítása még mindenki előtt elsuhant, ám érkezett Márki Kornél, aki a tizenhatos vonalától lőtt, a labda a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba. Eldőlni látszanak a dolgok Mórahalmon!
68'
Barna Dávidot Takács András váltotta a sárga-feketéknél, miközben minden labdáért egyre nagyobb a harc. A Mórahalom masszívan őrzi egygólos előnyét, az Algyő most képtelen megbontani a hazaiak védőfalát.
64'
Lehetőségek itt is, ott is. A Mórahalom nem állt vissza, megpróbálja elérni a harmadik gólt. Magyar szerzett éppen labdát az algyőiektől, ügyesen kevergetett, majd a tizenhatosnál szerelték a fehér mezesek.
59'
Sürgőssé vált az Algyő dolga, miközben egyre paprikásabb az ütközet. Sérülések jelzik mindezt. Podonyi Norbert nagyszerű bal oldali megoldásait figyelhettük az elmúlt percekben, a mórahalmi védők rendre lefülelték ezeket. Megy előre az egyenlítésért a fehér mezes együttes.
55'
GÓÓÓL 2-1! Talán az ősz találatát érte el Szőke Péter. Háttal állt a kapunak, mögötte a védő, Szűcs Marcell kimozdult, Szőke pedig 26 méterről tanárian emelt a hálóba magas ívben, le a kalappal, jár a vastaps.
54'
Keményedik a derbi, egyre több a szabálytalanság, a kemény belépő. Hiába, no, értékes ez a három pont!
50'
Hatalmas a küzdelem, és inkább a hazai lábakon vándorol a labda. Barna Dávid továbbra is igen aktív, a jobb szárnyon rendre az alapvonalig tör, Szőke Péter jól indul be középen, így bár megfelelően zár az algyői retesz, Patakiék azért nem lehetnek nyugodtak. Remek a meccs!
46'
Takács Zoltán a szünetben cserélt: Pataki Sándor le, Daróczi László be.
46'
Az Algyő megkezdte a második félidőt, egyelőre semmi sem dőlt el.
SZÜNET!
45'
Itt a vége az első játékrésznek, mozgalmas, élvezetes, változatos 45 perc után 1-1 az állás a rangadón.
42'
A gól felébresztette a vendégeket, több veszélyes támadást is vezetett az utóbbi percekig defenzív Algyő. Egy ilyen akció végén Szalma Gergely 24 méterről alig durrantott fölé.
38'
GÓÓÓL 1-1! Itt az egyenlítés, egy kavarodás végén Szőke Péter bombázott közelről a hálóba, nem bírta már a nyomást az Algyő.
37'
Újabb hazai esély maradt ki: Magyar két ember mellett tolta el a lasztit, lökdösték, a lövésre már nem maradt elég ideje és ereje, Szűcsnek nem okozott gondot a hárítás.
36'
Meghatározó fölényben most már a Mórahalom. A jól játszó Barna beadása centikkel szállt el a berobbanó Szőke feje fölött, majd Magyar 30 méteres szabadrúgása kerülte el alig a jobb fölsőt.
33'
Kétszer is egyenlíthettek volna a hazaiak. Előbb Barna ugratta ki Magyart, a játékos-edző lövése egy védőn lelassult, Szűcs Marcell így könnyen hárított. Ezt követően egy formás rövid passzos akció végén Tóth Lukács 18 méterről, tiszta helyzetből tüzelt, az algyői kapus már verve volt, a labda azonban elsuhant a jobb sarok mellett.
29'
Zámbori Gábor váltotta Udvari Szabolcsot a mórahalmi együttesben.
28'
Udvari Szabolcs egy összecsapás után megsérült, átadta a kapitányi karszalagot Szőke Péternek.
24'
Kapkodóvá vált a mórahalmiak játéka a bekapott gól után. Czirják kapus a vezető találatot jegyző Bogdán Péterbe rúgott egy hazaadást, vissza-, majd lepattant róla a bogyó, végül megúszta, rá tudott vetődni, de meleg helyzet volt, annyi szent.
19'
GÓÓÓL 0-1! Mórahalmi fölény, algyői találat! 35 méterre a hazai kaputól Gyimesi László végzett el szabadrúgást, a védők lövést vártak, ehelyett lágyan ívelt a lyukban üresen hagyott csatártárshoz, Bogdán Péterhez, aki egy pattanás után, átvétel nélkül a kimozduló Czirják Tamás fölött tekert a ketrecbe 14 méterről. Szép gól volt, de érthetetlen, hogy Magyarék hogy hagyhatták ennyire üresen a rutinos, gólérzékeny támadót...
16'
A játék képe jól mutatja, vérbeli rangadón vagyunk, mindkét csapat alaposan felkészült a másikból, és nagyon komolyan veszik a meccset. A villámléptű Barnát nehezen tudják tartani a vendégek, enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a Mórahalom.
12'
Egyéni teljesítményeket dicsérhetünk mindkét oldalon. Egy védelem mögé bejátszott labdára szélsebesen robbant rá a jobb szárnyon Barna Dávid, centerezését hatástalanították az algyőiek. A vendégek részéről Szalma Gergely húzta meg a jobb szárnyat, az ő beadását ki tudták vágni a sárga-feketék.
8'
K. Tóth szögletét Tóth Lukács csúsztatta tovább, Magyar Györgyöt találta meg, aki fejjel vette célba a hosszú felsőt, a védők fél méterre a gólvonaltól ollózva mentettek.
7'
Az első hazai lehetőség egy jobb oldali, az alapvonal közeléből elvégzett pontrúgás. Mindenki az algyői tizenhatoson belül, K. Tóth Gyula beívelését szögletre fejelték a védők.
4'
Az algyőiek akarata érvényesült az első percekben. Egy balról beadott labdát Pénzváltó Bence a hosszú saroknál, kisodródva, 4 méterről az oldalhálóba bólintott, szép jelenet volt. Jobbára a mórahalmi térfélen pattog a laszti.
1'
A sorsolást a vendégek nyerték, és a kezdés jogát átadták a sárga-feketéknek. A hazaiak támadnak a templomtorony felé az első félidőben. Útnak indult a labda, Szőke Péter és Tóth Lukács hozták játékba.
16.50: Tiszta fehérben, a téli kupán nyert SZEGEDma-logós szerelésben az Algyő, sárga felsőben, fekete alsóban a Mórahalom. Ideális labdarúgóidő fogadta a feleket, a páratartalom magasabb az ideálisnál. A helyiek már a Debrecen elleni kupameccsről beszélnek egyébként, különösen a tekintetben, hol is rendezhetik a derbit. A mórahalmiak szeretnék pályaavató ünnepséggel egybekötni a DVSC látogatását, ám mivel új létesítményük a szeptember 10-i eredeti kupaforduló-időpontra nem készül el, ehhez halasztani kellene. Nem tudni, erre mennyi az esély... 16.40: Köszöntjük Önöket Mórahalomról, a megye I. 2. fordulójának rangadójáról, ahol a homokhátságiak az Algyőt fogadják. Kezdés 17 órakor! Az ifik összecsapásán 3-1-es hazai diadal született. A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor Bánáthy János sípjelére kezdődik.

A találkozó elé:

A 2014/15-ös megyei I. osztályú szezonban minden szakember várakozása szerint meghatározó együttes lesz a Mórahalom és az Algyő is, így kiemelt figyelem övezi szombati rangadójukat. Mindkét legénység jól kapta el a rajtot, hiszen az algyőiek 4-1-re verték a SZVSE-t, a mórahalmiak pedig Makón diadalmaskodtak 2-0-ra. A meccs kérdése, ki robog tovább, ki folytatja a jó szériát. Hatpontos presztízsmérkőzés a Homokhátságról élőben! Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.