Sport

Labdarúgás: méltóképpen búcsúztatnák edzőjüket a szegedi veteránok

Labdarúgás: méltóképpen búcsúztatnák edzőjüket a szegedi veteránok

2014. augusztus 29., péntek
Labdarúgás: méltóképpen búcsúztatnák edzőjüket a szegedi veteránok
veteranfoci_mj-023

A tavalyi siker megismétlésébe vetett minimális reménnyel vág neki Szeged 60 éven felüli labdarúgókból álló csapata az országos veterán labdarúgó-bajnokság szombati döntőjének.

A csapat a regionális selejtezőkben csak kiélezett csatában

tudta megelőzni

a Kecskemét alakulatát, a továbbjutás szűkösségében pedig az ellenfelek megerősödésén túl a szegedieket érintő nehézségek is közrejátszottak. "Nem a játékosokkal, hanem a hozzáállással volt probléma. A tavalyi keretünk megmaradt az idei szezonra is, de számos olyan dologgal álltak elő a játékosok, olykor akár a meccsek előtt egy nappal, ami megnehezítette a szereplésünket. Egyszer menet közben már eldöntöttem, hogy befejezem ezt az egészet, de végül megegyeztünk a csapattal, hogy a szombati döntőig még maradok a kispadon. Ami pedig a célkitűzéseket illeti, azt beszéltük a srácokkal, hogyha már eljutottunk idáig, mutassunk fel valami szép eredményt. Bízom benne, ha nem is leszünk elsők, de az első háromba legalább bekerülünk" - árulta el portálunknak

Farkas Imre

játékos-edző, akinek tehát a szombati megmérettetés lesz az utolsó az együttes élén. A mester egyik játékosa,

Gerecz Péter

szerint igen nehéz megítélni előre az esélyeket, a legfontosabb kérdés talán az lesz, miként tudták a riválisok pótolni a kiöregedő labdarúgóikat. "Hatvanéves korban is arról szól ez a játék, hogy ki mennyit tud futni. Persze, úgyis az történik majd, hogy teljes erőbedobással vetjük magunkat azonnal a meccsekbe. Az is igaz azonban, hogy ebben a korban már egy év is sokat számít, szokták mondani, ilyenkor egy év alatt már hármat öregszünk" - tette hozzá tréfásan a csapattárs

Kozma János

. "Tavaly elszalasztottuk a lehetőséget, mert bár örülünk a harmadik helynek, ugyanakkor egy kis plusz rutinnal előrébb is végezhettünk volna. Bennünk volt a tornagyőzelem, amit mutat, hogy a későbbi bajnok Debrecent a csoportkörben megvertük. Azt mondom, ha motivált lesz a társaság, megközelíthetjük az egy évvel ezelőtti eredményünket. De nagyon sok múlik majd azon, mennyire tudunk fegyelmezetten futballozni, hiszen a kétszer 12 perc annyira rövid idő, hogy a jobban védekező és jobban kontrázó csapatok fognak dominálni. Aki hibázik, már nehezen tud csak javítani ezen a szinten" - árulta el Gerecz Péter.

Dudás Tivadar

, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-Kelet Régió koordinátora, a csapat egyik alapítója elmondta, az ország 76 indulója közül a legjobb 12 jutott be az óbudai finálé küzdelmeibe. A döntő résztvevőit a szervezők a helyszínen három négyes csoportba sorsolják, majd megkezdődnek a mérkőzések. Sajnos a szegedi veteránok költségvetése nem teszi lehetővé, hogy már előző nap elutazzanak a fővárosba, így a torna reggelén, fél hét körül indul a gárda a közel 180 kilométeres útra. Ezt követően kell felvenniük Orosházi Lászlóéknak a versenyt az ország legjobbjait tömörítő mezőnnyel.

A szegedi veterán labdarúgó-válogatott utazó kerete:

Antal Ferenc, Buka János, Buknicz Zoltán, Farkas Imre, Gerecz Péter, Kozma János, Miskolczi Ferenc, Nagy István, Nagy Mihály, Orosházi László, Pálinkó Mihály, Szentes Bíró Ferenc, Tóth András, Wenner Vilmos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.