Sport

Labdarúgás: Parázs meccsen nyert a HFC + FOTÓK

 Labdarúgás: Parázs meccsen nyert a HFC + FOTÓK

2014. augusztus 24., vasárnap
 Labdarúgás: Parázs meccsen nyert a HFC + FOTÓK
hfc_mako_14_08_24_32_mj

Egy tizenegyes döntötte el a Hódmezővásárhely és a Makó csörtéjét, ahol a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.

Szomszédvárak derbijére került sor Hódmezővásárhelyen, ahol a bajnoki címre törekvő HFC mutatkozott be hazai pályán a 2014/15-ös szezonban a Makó ellen. A mérkőzés azért is különlegesnek számított,mert a HFC vezetőedzője,

Bódi Attila

éppen a hagymavárosból "tért haza" Vásárhelyre. Ahogyan azt

Frank Csaba

, a Makó edzője a mérkőzést megelőzően jelezte is: közel sem feltartott kezekkel utaznak majd Vásárhelyre, ennek megfelelően kezdtek a vendégek. Ebből adódóan pörgősre sikerült az első 10 perc, hiszen a HFC is szerette volna korán megszerezni a vezetést, főleg a két szélén próbálkozott a hazai csapat. Az első 10 minutum magas iramát sok apró szabálytalanság törte meg, majd az első lövési lehetőség a HFC előtt adódott,

Nikutovic

próbálkozásait azonban

Sarnyai

blokkolta. A 20. percben büntetőhöz jutott a Vásárhely: egy beadást követően

Varga

kezét érintette a labda a nagy kavarodásban,

Kócsó

játékvezető rögtön a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé

Szabó Dávid

állt, aki magabiztosan lőtt a jobb alsóba, megszerezte a vezetést a HFC. A gól után még harcosabban küzdött a Makó, aminek majdnem eredménye is lett. A 24. percben

Béres

18 méteres lövése nagyon közel állt ahhoz, hogy a felső sarokba vágódjon, majd 10 percre rá

Kalász

még közelebb járt az egyenlítéshez, amikor a kapufára fejelte a labdát. Egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok, főképp nagy küzdelem és magas iram jellemezte az első 45 percet, bosszúsan pihenhettek a makóiak, hiszen két hatalmas egyenlítési lehetőséget is elpuskáztak Szabó gólját követően. A második félidőben sem csökkent a faltok száma, amik ellen Kócsó játékvezető talán erélyesebben is felléphetett volna, az 57. percben viszont elérkeztünk a meccs kulcsmomentumához. Varga találta meg remek labdával Nikutovicot, aki egy az egyben mehetett

Frank

kapussal szemben, miután lerázta védőit, a kapuját elhagyó Frankkal ütközött a szerb támadó, mindketten a földre kerültek, majd Kócsó játékvezető kiállította a Makó kapusát, így a gól mellett emberhátrányba is került a vendég csapat.

Bányt

cserélte le Frank Csaba, akinek a helyére jöhetett

Czirbus

kapus, aki melegítés nélkül kellett, hogy beálljon a Makó kapujába. A folytatásban nagyobb területek adódtak a HFC előtt, így könnyebben tudta indítani támadóit a hazai gárda, azonban a Makó egy pillanatig sem adta fel az egyenlítési reményeit. A 73. percben a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki

Kökény

, miután egy 30 méteres bombát nem tudott fogni Czirbus, a kipattanót azonban három méterről a gólvonaltól nem találta el, így a csereként beállt makói kapus felvette a labdát. Az utolsó 10 percben már könnyebben került helyzetbe a HFC, a Makó az utolsó pillanatokig küzdött, de a kapu előtt nem hoztak jó döntéseket, az utolsó előtti percben pedig Kalászt is kiállították Frank Csaba csapatából, így kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést a vendég csapat. Egy jó iramú, "paprikás" mérkőzésen egy értékesített büntetőnek köszönhetően nyert a HFC. A vendégek végig küzdötték a mérkőzést, még emberhátrányban sem tudták őket végleg "bedarálni" a hazaiak, az első félidőben elpuskázott két óriási ziccer megbosszulta magát. A Vásárhelyre jövő héten újabb rangadó vár az Algyő otthonában, míg a Makó hazai pályán javíthat majd a Csongrád ellen.

Hódmezővásárhely, 250 néző
2014. augusztus 24., 17.00
Hódmezővásárhelyi FC
Makói FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt • asszisztens: Szeles Ádám, Kovács Imre
1
-
0

Megyei I. osztály 2. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Makói FC 1 - 0 (1-0). Hódmezővásárhely, 250 néző Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szeles Ádám, Kovács Imre). Hódmezővásárhelyi FC: Vígh - Kerepeczki (Király,89') Tóth, Marton, Szilágyi (Nagy, 62') Kökény, Varga, Szabó D., Nikutovic (Rácz,90+4') Maravic (Brizik-Bodrogi, 70') Bertók (Dordevic, a szünetben). Vezetőedző: Bódi Attila. Makói FC: Frank - Palotás (Köteles,a szünetben,) Sarnyai, Kalász, Varga, Mátó (Czebe,a szünetben) Horváth (Kópiás, 85') Tóth T., Tóth A., Bány (Czirbus, 59') Béres (Bress, 79'). Vezetőedző: Frank Csaba. Gólszerzők: Szabó (21', 11-esből) Sárga lap: Varga (37'), Nikutovic (90+1') ill. Varga (20'), Kalász (35'), Köteles (78') Tóth T. (84') Kiállítva: Frank (Makó, 57'), Kalász (Makó, 90+5') Bódi Attila: "Örüljünk a győzelemnek és a három pontnak, valamint annak, hogy meg tudtunk nyerni egy rangadót, de van még mit javulnunk." Frank Csaba: "Minél jobban ütnek bennünket, annál erősebbek vagyunk."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+6'
Kócsó sporttárs lefújta a derbit, amely igen parázsra sikeredett, a Makó az első félidőben többször is szerezhetett volna gólt, azonban szoros meccsen ismét alulmaradt.
90+5'
Kilenc emberrel fejezi be a meccset a Makó, Kalász kapja meg a második sárga lapját egy elkésett belépő után.
90+4'
Nikutovic helyére Rácz áll be a HFC-nél.
90+1'
Nikutovic is besárgul a hazaiaknál.
90'
Öt percet hosszabbít Kócsó játékvezető.
89'
Bódi Attila változtat csapatán: Kerepeczki helyére Király érkezett.
88'
Czirbus is ütközik Nikutoviccsal, azonban a támadó már lesen kapta a labdát, bár kis fáziskéséssel jelezte mindezt a partjelző.
85'
Horváth K. helyére Kópiás érkezik a Makónál.
84'
Tóth T. kap sárgát a vendégektől egy félpályán elkövetett szabálytalanságért, hevesen reklamál a játékos, mer pár pillanattal korábban nem fújt le egy hasonló szituációt, amit követően a Makó végezhetett volna el szabadrúgást.
83'
Nagy bal oldali beadását Nikutovicnak játszották tovább a jobb oldalra, bal lábas lövése nem sokkal ment mellé.
79'
Béres helyett Bress érkezik a pályára a makóiaknál.
78'
Köteles kap sárgát az ellenfél tizenhatosán belüli kezezésért.
77'
Szabó Dávid kapott egy remek indítást, Czirbus azonban jó ütemben mozdult ki a kapujából.
73'
Mi maradt ki! Egy jó 30 méteres lövést Czirbus csak megszelídíteni tudott, a kipattanót Kökény félollós mozdulattal próbálta kapuba juttatni három méterről, azonban nem találta el a labdát.
70'
Maravic helyett Brizik-Bodrogi érkezik a pályára a Vásárhelyben.
68'
A Makó nem adja fel, emberhátrányban is küzd, ugyanakkor a vásárhelyi csatárok előtt nagyobb terület lehet a folytatásban, amit próbálnak is kihasználni.
62'
Cserél a HFC is: Szilágyi helyett Nagy folytatja.
61'
Nincs hálás feladatban Czirbus, hiszen melegítés nélkül kellett a kapuba állnia. Mivel piros mezben van Czirbus, így megkülönböztető mezt kellett felvennie.
59'
Cserélnie kell a Makónak, hiszen jelenleg nincs kapusa. Bány hagyja el a pályát, Czirbus pedig érkezik a kapuba.
57'
KIÁLLÍTÁS! Megfogyatkozik a Makó! Méghozzá a vendégek kapusát küldi le Kócsó, miután Dordeviccsel ütközött, nem volt védő a környéken, emberhátrányba kerül a Makó.
53'
Kezd egy kicsit "paprikás" lenni a hangulat, ahogy egy szomszédvári derbihez illik. Kemény csaták jellemzik a második félidő első öt percét.
46'
Folytatódik a mérkőzés,hármat cserélnek a felek a szünetben. A Makó kettős cserét hajt végre: Köteles és Czebe érkezik, Palotás és Mátó helyett. A Vásárhelyben Bertók helyett Dordevic folytatja.
SZÜNET
45'
Kócsó játékvezető nem hosszabbít, így véget ért az első félidő, ami jó játékot hozott. A Makó két óriási lehetőséget is elhibázott, ez még a későbbiekben sokat számíthat.
37'
Kökény is sárgát kap, megvan az első vásárhelyi sárga, az előnyszabály használatának elmaradását reklamálják a evendégek.
35'
Kalász is besárgul a makóiaktól, miután rácsúszott Nikutovicra.
34'
Óriási egyenlítési lehetőség! Egy balról belőtt szabadrúgást Kalász csúsztatott meg, a labda a kapufán csattant, a kipattanót pedig se Kalász, se Béres nem tudta bekotorni, hatalmas makói helyzet volt.
31'
Szilágyi indítása csúszik le, a labdafogó háló éppen megfogja, közben Sarnyai visszatér az ápolásból.
30'
Sarnyai akasztott meg bravúrosan becsúszva egy ígéretes hazai kontrát, a mentés után azonban ápolni kell a makói játékost.
27'
Nikutovics 20 méteres, ballábas bombáját védte Frank szép mozdulattal. A gól óta újra felélénkült a meccs, a vásárhelyi gól óta kifejezetten jó az iram.
24'
Ezt a vásárhelyi szél nyomta ki, ahogy egy drukker fogalmaz! Tóth A. indult el a jobb szélen, majd középre tett labdáját Béres lőtte el, centikkel a hosszú felső sarok mellett ment el a labda, nagy egyenlítési lehetőség volt.
23'
Ismét Szabó Dávid veszélyeztet, a hosszúra átlőttt labdára elindult, majd kisodródott helyzetből laposan lőtt, Frank védett.
21'
GÓÓÓL! Szabó Dávid értékesíti magabiztosan a büntetőt, ezzel vezet a Vásárhely.
20'
BÜNTETŐ! Tizenegyeshez jut a Hódmezővásárhely, miután Varga kezéről vágódott le a labda, Varga sárgát is kapott érte.
17'
Több alkalommal is kapura lőhetett a HFC: előbb Nikutovic próbálkozott, amit blokkoltak, az ismétlés pedig Sarnyai hatástalanította.
13'
Szabó Dávid cselezgetett a tizenhatos sarkánál, Mátó résen volt. Nehezen alakul ki folyamatos játék az elmúlt percekben, sok szabálytalanság és pontatlanság tarkítja a mérkőzést.
8'
Az első nagyobb helyzetet láthattuk: egy félpályáról felívelt szabadrúgást Kalász vett le, azonban pontosan az érkező Szabó elé, aki azonban fölé lőtt 7 méterről.
4'
Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat aktívan kezdi a találkozót. Megérkeztek a makói szurkolók is, aki egy hanggránáttal jelezték ittlétüket.
1'
Kócsó Tibor Zsolt jelt adott a mérkőzés kezdésére, a Hódmezővásárhely tiszta pirosban, míg a vendég Makó tiszta feketében lép pályára.
16:56 - Köszöntjük olvasóinkat Hódmezővásárhelyről, a megyei I. osztály vasárnapi derbijéről. A vásárhelyi pálya felújítása miatt ezúttal a második számú játéktéren mérkőznek meg a csapatok, kellemesnek mondható időben melegítettek be a csapatok. A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor Kócsó Tibor Zsolt sípjelére kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.