Sport

Labdarúgás: balszerencsés SZEOL-vereség Pesterzsébeten

Labdarúgás: balszerencsés SZEOL-vereség Pesterzsébeten

2014. augusztus 17., vasárnap
Labdarúgás: balszerencsés SZEOL-vereség Pesterzsébeten
tiszavolan_fk_mj-016

Gólzáporos meccsen maradt alul az újonc szegedi legénység az NB III Közép csoport nyitányán.

Budapest, ESMTK-stadion, 350 néző
2014. augusztus 17., 17.30
ESMTK
SZEOL SC
A meccs véget ért.
játékvezető: Jakab Géza • asszisztens: Reinicz Gábor, Zorinácz Ádám
4
-
2

NB III Közép csoport 1. forduló:

ESMTK - SZEOL SC 4-2 (2-0).

Budapest, Ady Endre utca, ESMTK-stadion, 350 néző. Vezette: Jakab Géza (Reinicz Gábor, Zorinácz Ádám).

ESMTK:

Imre - Lázár, Pintér, Nemes, Surányi, Soós, Bányai, Kiss (Müllerlei 70'), Murinai, Bukovec, Szabó G. (Böröczky 75'). Vezetőedző: Turi Zoltán.

SZEOL:

Leindler - Buzási, Hacker (Mucsi 83'), Bjedov, Puskás, Ngalle, Grünvald, Ondrejó (Kulacsik 73'), Beretka, Bata (Mihálffy 77'), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Soós I. (10', 89' - 11-esből), Bukovec J. (29', 70'), illetve Grünvald A. (47'), J. Ngalle (75' - 11-esből)

Sárga lap:

Soós I. (42'), Szabó G. (62') Tóth Ákos:

"Rengeteg szerencsétlenség sújtott ma bennünket, paradox módon az utóbbi időszak legjobb játékával kaptunk ki... Másfél órát késett a busz, aztán adminisztrációs hiba miatt nem ülhetett le a kispadra, potyagólt kaptunk, két találatunkat érvénytelenítették, a második félidőben pedig az ellenfél futballistája élete gólját érte el. A végén tetézte a bajt, hogy Hacker Bence súlyos sérülést szenvedett. Remélem, mielőbb felépül, mi pedig felállunk ebből a pofonból."

Online közvetítésünk:

21.00:

Tóth Ákos vezetőedző tájékoztatása szerint Hacker Bence arccsontsérülése olyan súlyos, hogy műteni kell. Még nem tudni, hazaszállítható-e Szegedre, vagy sürgős a beavatkozás, tehát ott helyben, Pesterzsébeten végzik-e el. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a kitűnő játékosnak!

19.35:

Frissítés: 30 perce várunk arra, hogy a mentő megérkezzen Hacker Bencéért, aki elájult, és az arca, szája is komolyan sérült...

VÉGE!

95'
Beretka ugrana ki, de a kapus előrevetődve felszedi előle a labdát. Itt a vége! Nem futballozott rosszul a Szeged, nem is érdemelt vereséget, de balszerencsés mérkőzésen végül pont nélkül távozott Pesterzsébetről.
91'
Hackerért mentő jön, ez nagyon megzavarta a mieinket, érthető módon. Kapkodó, ideges mezőnyjáték a háromperces hosszabbítás kezdetén.
89'
GÓÓÓL 4-2! A tizenegyest Soós lőtte a kapu közepébe, ezzel alighanem eldőlt a találkozó.
88'
Bjedov szabadított fel, ám az hazai futballista átesett a lábán, a spori ezúttal is büntetőt ítélt, hát, lelke rajta...
87'
Leindler rossz kidobása után kontráztak a hazaiak, Soós fejese a kapufán csattant az akció végén.
85'
Mucsi rögtön nagyszerű indítással vétette magát észre, Kulacsik 14 méterre a kaputól jó helyzetben vette át, ám a védők végül elpöckölték előle a labdát.
83'
Kényszerű csere a kék-feketéknél: Hacker nem tudja folytatni, Mucsi Máté érkezett a hajrára.
80'
Bjedov és Hacker szerencsétlenül fejeltek össze, utóbbit ápolni kell, sajnos komolyabbnak tűnik a baj...
77'
Faragó gyönyörűen kezelt le egy kiugratást, lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek, Bata ismételhetett, ezt könnyedén fogta a kapus. Az eset után Batát Mihálffy Zsolt váltotta.
75'
GÓÓÓL 3-2! Ismét felcsillant a remény, Ngalle a balra mozduló kapus mellett félmagasan, higgadtan helyezett a jobb sarokba büntetőből.
74'
Buzási iramodott meg a jobb oldalon, beadásába kézzel ütött az egyik hazai védő, a játékvezető határozottan mutatott a tizenegyespontra.
73'
Kulacsik Tamás váltotta Ondrejót a vendégeknél, Tóth Ákos igyekszik frissíteni a hajrára.
70'
GÓÓÓL 3-1! ESMTK-találat a semmiből: Bukovec 25 méterre a szegedi kaputól megszerzett egy lepattanót, majd elementáris erővel lőtte ki a jobb felsőt.
69'
Buzási becsúszva szerelt, de a kezéhez ért közben a labda. A tizenhatos oldalvonalától érkező szabadrúgás már nem hordozott veszélyt.
65'
Ondrejó jeleskedett az imént, félmagasan lőtt középre, Faragó Bence nem tudta eldönteni, lábbal vagy fejjel érjen-e a bogyóhoz, végül testéről mellé vágódott a játékszer.
62'
Puskást Szabó Gábor vágta fel, ezért is jár a sárga.
60'
Továbbra is óriási erőkkel támad a SZEOL, az ESMTK kapkod ezekben a percekben, nem épít kontrákat, hanem igyekszik gyorsan elrúgni a labdát a veszélyes területről.
55'
Kreatív, szórakoztató a szegediek játéka, kár, hogy az állás egyelőre nem kedvező számukra. Persze lehet még fordítani! Grünvald húzta meg az imént a bal oldalon, centerezése a hosszú saroknál éppen elszállt Buzási előtt, de hozzáért egy védő is, emiatt nem érhette el a felfutó SZEOL-os.
53'
Puskás 22 méteres, ravasz, pattogós lövését hatalmas bravúrral védte a hazai kapus.
51'
Gőzerővel támadnak a szegediek! Szép akció végén Faragó centerezett Bata felé, Imre hálóőr nyújtózkodott, és elhúzta a lasztit a kék-feketében érkező ifjú elől.
48'
Grünvald szögletét Imre kapus elütötte Hacker Bence fejéről, épp Ngalléhoz, aki 16 méterről toronymagasan fölé lőtt.
47'
GÓÓÓL 2-1! Itt már nincs mese, benn a szépítő találat! Faragó tanárian tálalt Grünvald Attila elé, aki a hálóba lőtt a tizenhatoson belülről, ez az, fiúk!
46'
SZEOL-rohamok a második félidő elején is!

SZÜNET!

45'
Itt a vége az első félidőnek. A roppant hatékony ESMTK úgy vezet két góllal, hogy Leindler Domonkos szegedi kapusnak szinte labdába sem kellett érnie. A vendégek kétszer is a hálóba találtak, ám ezek közül a gólok közül egyiket sem adta meg a játékvezető - pedig legalább a második biztosan szabályosnak tűnt kívülről...
44'
A felvonás végére még egy Puskás-lövés, a 17 méteres lapos balost vetődve hárította Imre.
43'
Faragó 17 méteres, életerős lövése a védőkről Ondrejó elé vágódott, aki 16 méterről fordulásból tüzelt, ez sem sokkal kerülte el a kaput.
42'
A hazaiak faultokkal tördelik a mieink játékát. Ngallét most Soós ütötte el csúnyán, 30 méterre ketrecétől, ezért villant a sárga. A szabadrúgást a sértett végezte el, az ívelés elszállt a felfutó magas szegedi védők orra előtt.
40'
ESMTK-szögletet láthattunk, és az első gólhoz hasonló módon a fehér mezesek nem engedték a labdához Leindler kapust, a bíró viszont ezúttal - végre - lefújta a Buzási Péter elleni faultot, így ebből az esetből most nem lett nagyobb baj.
37'
Beretka cselezgetett a hazai tizenhatos előterében, 17 méteres, félmagas löketét Imre kapus végül biztos kézzel fogta.
36'
Elképesztő, már a második szegedi gólt érvénytelenítik les címén! Ondrejót vágták fel a jobb szélen, szállt befelé a szabadrúgás, a hátulról érkező Grünvald pedig szépen bólintott a bal felső sarokba. Az asszisztens zászlaja megint emelkedett, mit mondjuk, erősen, erősen véleményes ez a döntés, Grünvald nem nagyon lehetett lesen...
32'
Újabb szemet gyönyörködtető szegedi támadás végén Ondrejó centikkel perdített a kapu fölé, pedig a portás már verve volt. Nincs szerencsénk egyelőre.
31'
Nemes Norbert ütötte el a középen kiugró Faragót, elmaradt a sárga lap.
29'
GÓÓÓL 2-0! Bjedov ártatlan helyzetben hibázott a félpályánál, Bukovec Jasmin indult meg ebből, rávezette a hátráló Puskás Csabára, majd 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, immár kettővel megy az ESMTK.
26'
Egymás után több kornert rúghattak a mieink az előbbi szituációt követően, az utolsónál Bojan Bjedov estében már nem tudta kapura irányítani a labdát, agy kirúgással következhetett az ESMTK.
24'
Ondrejó Tamás megmozdulásai érdemeltek tapsot! A szegediek fiatal kitűnősége szép szereléssel szerzett labdát a jobb szárnyon, megtolta, pontosan centerezett, Beretka 11 méteres lövésébe viszont bele tudtak lépni a védők.
21'
Futószalagon jönnek a szegedi rohamok, megy előre az egyenlítésért a SZEOL. Bata Csongort kétszer is csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiak. Az első esetben Grünvald 20 méteres szabadrúgása a sorfalban halt el, ezt követően legurítást választottak a vendégek, a kreatív akciót azonban nem kísérte siker, nem lett belőle nagyobb lehetőség.
16'
Ismét akcióban a mieink, Ngalle ugratta ki a bal szárnyon Grünvald Attilát, aki élesen adott be, a laszti centikkel suhant el Beretka Péter feje előtt.
14'
A balszerencsés találat sem törte meg a szegediek lendületét. Formás támadást Faragó Bence fejezett be 20 méteres lövéssel, a gólkirály próbálkozása alig kerülte el a jobb felsőt.
12'
A fehér mezesek támadója, Szabó Gábor erősen lesgyanús helyzetben ugrott ki, szerencsére sikerült végül szerezni. Kemény feltételek mellett kell ma helytállnia a SZEOL-nak, ennyit már itt az elején érdemes megállapítani.
10'
GÓÓÓL 1-0! Vezetnek a hazaiak, egy furcsa góllal. Szöglet után kavarodás alakult ki a szegedi ötösön, Leindler Domonkos beleütött a labdába, majd elnyomták, Soós István pedig 1 méterről a hálóba kotorta a bőrt. A bírói síp néma maradt...
9'
A SZEOL adogatott, legalább húsz gyönyörű passz után Bata Csongor 7 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. Sajnos az asszisztens lest jelzett, így érvénytelen a találat.
4'
Élénk mezőnyjátékot hoztak az első percek. A vendégek kicsit többet birtokolják a lasztit, de helyzetről még nem tudunk beszámolni. Egy szabálytalanság történt, Bata Csongort vágták fel az erzsébetiek a pálya közepén.
1'
A mieink hozták játékba a labdát. Tiszta fehérben a hazaiak, a hagyományos kék-fekete szerelésben a szegediek.

17.25:

Kiváló talajú pályán rendezik a meccset. A futballklub megköszönte a pesterzsébeti önkormányzat kiemelt támogatását, ezzel kezdte a hangosbemondó - íme, egy pozitív példa, a szegedi illetékesek figyelmébe ajánljuk! Pici csúszással indul majd a derbi.

17.20:

Köszöntünk mindenkit az ESMTK-stadionból, ahol hamarosan kezdődik az NB III-as újonc SZEOL SC első bajnoki mérkőzése!

A találkozó Jakab Géza sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.