Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: balszerencsés SZEOL-vereség Pesterzsébeten

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

tiszavolan_fk_mj-016

Gólzáporos meccsen maradt alul az újonc szegedi legénység az NB III Közép csoport nyitányán.

Budapest, ESMTK-stadion, 350 néző
2014. augusztus 17., 17.30
ESMTK
SZEOL SC
A meccs véget ért.

játékvezető: Jakab Géza • asszisztens: Reinicz Gábor, Zorinácz Ádám
4
2

NB III Közép csoport 1. forduló:

ESMTK – SZEOL SC 4-2 (2-0).
Budapest, Ady Endre utca, ESMTK-stadion, 350 néző. Vezette: Jakab Géza (Reinicz Gábor, Zorinácz Ádám).
ESMTK: Imre – Lázár, Pintér, Nemes, Surányi, Soós, Bányai, Kiss (Müllerlei 70′), Murinai, Bukovec, Szabó G. (Böröczky 75′). Vezetőedző: Turi Zoltán.
SZEOL: Leindler – Buzási, Hacker (Mucsi 83′), Bjedov, Puskás, Ngalle, Grünvald, Ondrejó (Kulacsik 73′), Beretka, Bata (Mihálffy 77′), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Soós I. (10′, 89′ – 11-esből), Bukovec J. (29′, 70′), illetve Grünvald A. (47′), J. Ngalle (75′ – 11-esből)
Sárga lap: Soós I. (42′), Szabó G. (62′)

Tóth Ákos: “Rengeteg szerencsétlenség sújtott ma bennünket, paradox módon az utóbbi időszak legjobb játékával kaptunk ki… Másfél órát késett a busz, aztán adminisztrációs hiba miatt nem ülhetett le a kispadra, potyagólt kaptunk, két találatunkat érvénytelenítették, a második félidőben pedig az ellenfél futballistája élete gólját érte el. A végén tetézte a bajt, hogy Hacker Bence súlyos sérülést szenvedett. Remélem, mielőbb felépül, mi pedig felállunk ebből a pofonból.”

Online közvetítésünk:

21.00: Tóth Ákos vezetőedző tájékoztatása szerint Hacker Bence arccsontsérülése olyan súlyos, hogy műteni kell. Még nem tudni, hazaszállítható-e Szegedre, vagy sürgős a beavatkozás, tehát ott helyben, Pesterzsébeten végzik-e el. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a kitűnő játékosnak!

19.35: Frissítés: 30 perce várunk arra, hogy a mentő megérkezzen Hacker Bencéért, aki elájult, és az arca, szája is komolyan sérült…

VÉGE!

95′
Beretka ugrana ki, de a kapus előrevetődve felszedi előle a labdát. Itt a vége! Nem futballozott rosszul a Szeged, nem is érdemelt vereséget, de balszerencsés mérkőzésen végül pont nélkül távozott Pesterzsébetről.
91′
Hackerért mentő jön, ez nagyon megzavarta a mieinket, érthető módon. Kapkodó, ideges mezőnyjáték a háromperces hosszabbítás kezdetén.
89′
GÓÓÓL 4-2! A tizenegyest Soós lőtte a kapu közepébe, ezzel alighanem eldőlt a találkozó.
88′
Bjedov szabadított fel, ám az hazai futballista átesett a lábán, a spori ezúttal is büntetőt ítélt, hát, lelke rajta…
87′
Leindler rossz kidobása után kontráztak a hazaiak, Soós fejese a kapufán csattant az akció végén.
85′
Mucsi rögtön nagyszerű indítással vétette magát észre, Kulacsik 14 méterre a kaputól jó helyzetben vette át, ám a védők végül elpöckölték előle a labdát.
83′
Kényszerű csere a kék-feketéknél: Hacker nem tudja folytatni, Mucsi Máté érkezett a hajrára.
80′
Bjedov és Hacker szerencsétlenül fejeltek össze, utóbbit ápolni kell, sajnos komolyabbnak tűnik a baj…
77′
Faragó gyönyörűen kezelt le egy kiugratást, lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek, Bata ismételhetett, ezt könnyedén fogta a kapus. Az eset után Batát Mihálffy Zsolt váltotta.
75′
GÓÓÓL 3-2! Ismét felcsillant a remény, Ngalle a balra mozduló kapus mellett félmagasan, higgadtan helyezett a jobb sarokba büntetőből.
74′
Buzási iramodott meg a jobb oldalon, beadásába kézzel ütött az egyik hazai védő, a játékvezető határozottan mutatott a tizenegyespontra.
73′
Kulacsik Tamás váltotta Ondrejót a vendégeknél, Tóth Ákos igyekszik frissíteni a hajrára.
70′
GÓÓÓL 3-1! ESMTK-találat a semmiből: Bukovec 25 méterre a szegedi kaputól megszerzett egy lepattanót, majd elementáris erővel lőtte ki a jobb felsőt.
69′
Buzási becsúszva szerelt, de a kezéhez ért közben a labda. A tizenhatos oldalvonalától érkező szabadrúgás már nem hordozott veszélyt.
65′
Ondrejó jeleskedett az imént, félmagasan lőtt középre, Faragó Bence nem tudta eldönteni, lábbal vagy fejjel érjen-e a bogyóhoz, végül testéről mellé vágódott a játékszer.
62′
Puskást Szabó Gábor vágta fel, ezért is jár a sárga.
60′
Továbbra is óriási erőkkel támad a SZEOL, az ESMTK kapkod ezekben a percekben, nem épít kontrákat, hanem igyekszik gyorsan elrúgni a labdát a veszélyes területről.
55′
Kreatív, szórakoztató a szegediek játéka, kár, hogy az állás egyelőre nem kedvező számukra. Persze lehet még fordítani! Grünvald húzta meg az imént a bal oldalon, centerezése a hosszú saroknál éppen elszállt Buzási előtt, de hozzáért egy védő is, emiatt nem érhette el a felfutó SZEOL-os.
53′
Puskás 22 méteres, ravasz, pattogós lövését hatalmas bravúrral védte a hazai kapus.
51′
Gőzerővel támadnak a szegediek! Szép akció végén Faragó centerezett Bata felé, Imre hálóőr nyújtózkodott, és elhúzta a lasztit a kék-feketében érkező ifjú elől.
48′
Grünvald szögletét Imre kapus elütötte Hacker Bence fejéről, épp Ngalléhoz, aki 16 méterről toronymagasan fölé lőtt.
47′
GÓÓÓL 2-1! Itt már nincs mese, benn a szépítő találat! Faragó tanárian tálalt Grünvald Attila elé, aki a hálóba lőtt a tizenhatoson belülről, ez az, fiúk!
46′
SZEOL-rohamok a második félidő elején is!

SZÜNET!

45′
Itt a vége az első félidőnek. A roppant hatékony ESMTK úgy vezet két góllal, hogy Leindler Domonkos szegedi kapusnak szinte labdába sem kellett érnie. A vendégek kétszer is a hálóba találtak, ám ezek közül a gólok közül egyiket sem adta meg a játékvezető – pedig legalább a második biztosan szabályosnak tűnt kívülről…
44′
A felvonás végére még egy Puskás-lövés, a 17 méteres lapos balost vetődve hárította Imre.
43′
Faragó 17 méteres, életerős lövése a védőkről Ondrejó elé vágódott, aki 16 méterről fordulásból tüzelt, ez sem sokkal kerülte el a kaput.
42′
A hazaiak faultokkal tördelik a mieink játékát. Ngallét most Soós ütötte el csúnyán, 30 méterre ketrecétől, ezért villant a sárga. A szabadrúgást a sértett végezte el, az ívelés elszállt a felfutó magas szegedi védők orra előtt.
40′
ESMTK-szögletet láthattunk, és az első gólhoz hasonló módon a fehér mezesek nem engedték a labdához Leindler kapust, a bíró viszont ezúttal – végre – lefújta a Buzási Péter elleni faultot, így ebből az esetből most nem lett nagyobb baj.
37′
Beretka cselezgetett a hazai tizenhatos előterében, 17 méteres, félmagas löketét Imre kapus végül biztos kézzel fogta.
36′
Elképesztő, már a második szegedi gólt érvénytelenítik les címén! Ondrejót vágták fel a jobb szélen, szállt befelé a szabadrúgás, a hátulról érkező Grünvald pedig szépen bólintott a bal felső sarokba. Az asszisztens zászlaja megint emelkedett, mit mondjuk, erősen, erősen véleményes ez a döntés, Grünvald nem nagyon lehetett lesen…
32′
Újabb szemet gyönyörködtető szegedi támadás végén Ondrejó centikkel perdített a kapu fölé, pedig a portás már verve volt. Nincs szerencsénk egyelőre.
31′
Nemes Norbert ütötte el a középen kiugró Faragót, elmaradt a sárga lap.
29′
GÓÓÓL 2-0! Bjedov ártatlan helyzetben hibázott a félpályánál, Bukovec Jasmin indult meg ebből, rávezette a hátráló Puskás Csabára, majd 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, immár kettővel megy az ESMTK.
26′
Egymás után több kornert rúghattak a mieink az előbbi szituációt követően, az utolsónál Bojan Bjedov estében már nem tudta kapura irányítani a labdát, agy kirúgással következhetett az ESMTK.
24′
Ondrejó Tamás megmozdulásai érdemeltek tapsot! A szegediek fiatal kitűnősége szép szereléssel szerzett labdát a jobb szárnyon, megtolta, pontosan centerezett, Beretka 11 méteres lövésébe viszont bele tudtak lépni a védők.
21′
Futószalagon jönnek a szegedi rohamok, megy előre az egyenlítésért a SZEOL. Bata Csongort kétszer is csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiak. Az első esetben Grünvald 20 méteres szabadrúgása a sorfalban halt el, ezt követően legurítást választottak a vendégek, a kreatív akciót azonban nem kísérte siker, nem lett belőle nagyobb lehetőség.
16′
Ismét akcióban a mieink, Ngalle ugratta ki a bal szárnyon Grünvald Attilát, aki élesen adott be, a laszti centikkel suhant el Beretka Péter feje előtt.
14′
A balszerencsés találat sem törte meg a szegediek lendületét. Formás támadást Faragó Bence fejezett be 20 méteres lövéssel, a gólkirály próbálkozása alig kerülte el a jobb felsőt.
12′
A fehér mezesek támadója, Szabó Gábor erősen lesgyanús helyzetben ugrott ki, szerencsére sikerült végül szerezni. Kemény feltételek mellett kell ma helytállnia a SZEOL-nak, ennyit már itt az elején érdemes megállapítani.
10′
GÓÓÓL 1-0! Vezetnek a hazaiak, egy furcsa góllal. Szöglet után kavarodás alakult ki a szegedi ötösön, Leindler Domonkos beleütött a labdába, majd elnyomták, Soós István pedig 1 méterről a hálóba kotorta a bőrt. A bírói síp néma maradt…
9′
A SZEOL adogatott, legalább húsz gyönyörű passz után Bata Csongor 7 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. Sajnos az asszisztens lest jelzett, így érvénytelen a találat.
4′
Élénk mezőnyjátékot hoztak az első percek. A vendégek kicsit többet birtokolják a lasztit, de helyzetről még nem tudunk beszámolni. Egy szabálytalanság történt, Bata Csongort vágták fel az erzsébetiek a pálya közepén.
1′
A mieink hozták játékba a labdát. Tiszta fehérben a hazaiak, a hagyományos kék-fekete szerelésben a szegediek.

17.25: Kiváló talajú pályán rendezik a meccset. A futballklub megköszönte a pesterzsébeti önkormányzat kiemelt támogatását, ezzel kezdte a hangosbemondó – íme, egy pozitív példa, a szegedi illetékesek figyelmébe ajánljuk! Pici csúszással indul majd a derbi.

17.20: Köszöntünk mindenkit az ESMTK-stadionból, ahol hamarosan kezdődik az NB III-as újonc SZEOL SC első bajnoki mérkőzése!

A találkozó Jakab Géza sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Közösség

Székelyföld nyerte a 15. Egy a nemzet futballtornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A nagyszabású torna az Ismerős Arcok koncertjével kezdődött és székelyföldi sikerrel zárult.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Magas színvonalú, végig kiélezett mérkőzést játszott a MOL-Pick Szeged az idei bajnokság első csúcsrangadóján a Telekom-Veszprém ellen, idegenben. A 29-28-as vereség után csak a végeredmény miatt bánkódott a szegediek kapusa Mikler Roland, aki nyári átigazolása után először lépett pályára volt csapat ellen.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: egy góllal kapott ki Veszprémben a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál