Sport

Labdarúgás: egy gól döntött Algyőn + FOTÓK

Labdarúgás: egy gól döntött Algyőn + FOTÓK

2014. augusztus 2., szombat
Labdarúgás: egy gól döntött Algyőn + FOTÓK
tiszavirag_magyar_montenegro_mj13

A várakozásnak megfelelően igen küzdelmes csatát hozott az Algyő és a Tápé felkészülési ütközete – a forróságban lejátszott találkozón csak egyetlen gól született, amit Takács Zoltán csapata szerzett.

A szombat délelőtti forróságban lejátszott mérkőzésre az algyőiek műfüves pályáján került sor, mivel a centerpálya a korábban kapott nagy mennyiségű eső miatt még nem minden területén volt alkalmas a játékra. Jó félórán keresztül elvétve forogtak csak veszélyben a kapuk, a tápéiak remekül tartották a labdát, azonban mindezt nem tudták gólra váltani. Kisebb lehetőségek adódtak mindkét fél előtt, főleg rögzített szituációkat követően volt dolguk a kapusoknak, majd az ivószünetet követően felpörögtek az események: a Tápé kapusának,

Szabónak

kétszer is nagyot kellett védenie, de mindkét alkalommal jól zárta a szöget. A félidő hajrájára az Algyő közelebb állt a vezetés megszerzéséhez, azonban csak az oldalhálót találták el. A szünetet követően sem jegyezhettünk fel sok helyzetet az újabb ivószünetig – leginkább a küzdelem dominált a találkozón. A 72. percben aztán a legnagyobb kihagyott lehetőséget jegyezhettük fel:

Belovait

találták meg egy remek kiugratással a 16-oson belül, ám a csatár túl sokat várt a lövéssel, és a tápéi védők bravúrosan tisztáztak. Öt perccel később válaszolt

Paksi Péter

csapata a lehetőségre: egy szép kényszerítő után az új igazolás

Dalibor Crkvenjakov

lépett ki a védők között, ám

Révész

jó 30 méterre kapujától tisztázni tudott. Az utolsó 10 percben a csereként beállt algyői csatár,

Kohajda

percei következtek: előbb Szabó kapus kezeiből kipörgő labdát emelt fölé az üresen álló kapu előtt, majd a leshatárról kilépve a portást is kicselezve lőtt a hálóba, azonban a játékvezető az asszisztens jelzésére érvénytelenített a találatot, les miatt. Három perccel a vége előtt azonban már szabályos gólt szerzett Kohajda: egy létszámfölényes helyzet végén passzoltak a hazai támadóhoz, aki Szabó kapus lábai között lőtt a hálóba, 1-0. Az utolsó percben még egyenlíthetett volna a Tápé, de a szögletet követő fejesük fölé szállt, így Kohajda góljával győzni tudott az Algyő a roppant küzdelmes mérkőzésen. Mindkét gárda legközelebb augusztus 6-án 18 órás kezdettel lép pályára, a Tápé Makón, míg az Algyő a Mórahalmot fogadja majd.

Felkészülési mérkőzésen:

Algyő SK – Tápé ESK 1 – 0 (0-0)

Algyő, műfű.

Algyő:

Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Gyimesi, Pataki, Podonyi, Sebők, Bogdán.

Cserék:

Bella, Farkas Sz., Kohajda, Belovai.

Edző:

Takács Zoltán.

Tápé:

Szabó G. – Papdi, Bilics, Mundresa, Cindel, Soós, Mike, Németh, Pócs, Glendza, Crkvenjakov.

Cserék:

Szántó, Simon, Lőrinc, Cseh.

Vezetőedző:

Paksi Péter

Gólszerző:

Kohajda (87’). Takács Zoltán:

„A nagy hőségben lejátszott találkozón hatalmas taktikai csata folyt, a két nagyjából egyforma képességű csapat találkozója kevés helyzetet hozott. A végén sikerült egyet értékesítenünk, ennek köszönhetően egy jelentősen megerősített Tápét sikerült legyőznünk. Most nem elsősorban az eredmény volt a lényeg, hanem a mérkőzés-terhelés, a felkészülés ezen stádiumában fásultak a játékosok, a frissítési szakasz még hátravan a bajnoki rajtig.”

Paksi Péter:

„Mindkét csapatnak nagy büntetés volt a műfűn való játék, azonban az időjárás közbeszólt. A nagy meleg ellenére azonban jó meccset játszott a két csapat. A felkészülés közepén járunk, valójában azt kaptam a csapatomtól, amit vártam. Ebben a periódusban az új játékosokat, szerkezetet próbálgatjuk. A jövő héten folytatjuk a munkát.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.