Sport

Labdarúgás: a Vasas elleni triplát sosem felejti Deák Ferenc

Labdarúgás: a Vasas elleni triplát sosem felejti Deák Ferenc

2014. augusztus 19., kedd
Labdarúgás: a Vasas elleni triplát sosem felejti Deák Ferenc
fociunnep09_deak_ferenc_gs

2014-ben a szegedi labdarúgás díszpolgári címét Deák Ferenc, a SZEOL AK korábbi játékosa vehette át. A népszerű "Dekával" a díjátadót követően beszélgettünk.

Néhány éve még futballozott

Deák Ferenc

, már azonban már nem rúgja a bőrt a SZEOL AK egykori kiváló csatára. Összesen 93 NB I-es mérkőzésen 19 gólt szerzett, öt szezonon keresztül szolgálta az MTK-ban nevelkedett játékos a szegedi klubot. A fővárosi klubban eltöltött évek után a Székesfehérvári MÁV Előrében mutatkozott be az első osztályban, onnan vezetett az útja Szegedre. "Pályafutásom legszebb emléke a Vasas elleni 5-4-s találkozó, amit 15 ezer ember előtt játszottunk le az SZVSE stadionban. Mesterhármast szereztem azon a meccsen, a harmadikat méghozzá a 90. percben értékesített büntetőből értem el, azzal lett 5-4 nekünk." - mesélt Deák Ferenc a SZEOL AK-ban lejátszott emlékezetes mérkőzéséről.

A hétfői ünnepségen

díszpolgári címmel kitüntetett labdarúgó elmondta, bár egy rövid ideig az edzői pályával is megpróbálkozott, azonban a Tiszaszigeten játékos-edzőként eltöltött időszakot követően nem vágott bele az edzői pályába, mivel munkájával nehezen tudná összeegyeztetni az időigényes tréneri teendőket.

fociunnep16_gs

"Amit nagyon bánok a pályafutásomból, az az, hogy nem tudtam magam kipróbálni külföldön. Úgy gondolom, hogy az osztrák másod-, harmadosztályban helyt álltunk volna, azonban azokban az időkben tehettük meg, hogy külföldön folytassuk pályafutásunkat. E mellett fizikailag is rossz helyen voltunk, a nyugati határ közelében élőknek nagyobb esélyük volt arra, hogy eljuthassanak például egy osztrák klubhoz." - osztotta meg hiányérzetét Deák Ferenc. Az egykori NB I-es futballistáról mindig érdeklődik

Orbán Viktor

miniszterelnök, amikor szóba kerül Szeged. "Amikor a MÁV Előrében játszottam a felnőtt csapatban, a miniszterelnök úr akkor volt ott ifista. Sok edzőmeccsen játszottunk egymás ellen, illetve a klub által szervezett összejöveteleken is rendszeresen találkoztunk, innen ered a kapcsolatunk." - tért ki a közös székesfehérvári kapocsra Deák Ferenc. A SZEGEDma.hu szerkesztősége ezúton is gratulál Deák Ferencnek a szegedi labdarúgás díszpolgári címéhez!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.