Sport

Labdarúgás: a SZEOL megtörné a Vác sikersorozatát

Labdarúgás: a SZEOL megtörné a Vác sikersorozatát

2014. augusztus 22., péntek
Labdarúgás: a SZEOL megtörné a Vác sikersorozatát
tisza_volan-utc_mj-13

A korábbi szövetségi kapitány, Csank János által vezetett bajnokesélyes Pest megyeiek másfél éve veretlenek. A szegedi együttes ennek vetne véget.

A Pest megyei és a Csongrád megyei bajnok és kupagyőztes csap össze az NB III Közép csoport 2. fordulójában Szegeden. A SZEOL SC szombaton 17 órai kezdettel a Vác FC-t fogadja, melyet sokan az aranyérem egyik fő várományosának tartanak. A váciak remek szériát futnak: tétmeccsen utoljára 2013 márciusában kaptak ki (utána a klub körüli problémák folytán kizárták, törölték őket az NB II-ből, így kerültek két osztállyal lejjebb), a megye I-es pontvadászatot 26 győzelemmel és 4 döntetlennel nyerték meg, majd oda-vissza sikerrel abszolválták a Hévíz elleni osztályozót, és elhódították a Pest megyei magyar kupát is. Az NB III rajtján odahaza páholták el 3-0-ra a Dunaharasztit, nem óhajt tehát lassítani a korábbi szövetségi kapitány, NB I-es aranyérmes, kupagyőztes mesteredző,

Csank János

által vezetett legénység, melynek tagjai között az NB I-es és NB II-t megjárt focisták is szép számmal szerepelnek. Ami a házigazdát illeti, a kék-feketék is nagyszerű szezont zártak tavaly, mindent bezsebeltek Csongrád megyében, amit lehetett, a nyári felkészülési meccseik is remekül sikerültek. A bajnoki bemutatkozás viszont nem jött össze, hiszen az ESMTK 4-2-re múlta felül a mieinket egy olyan találkozón, melyen a játék képe alapján fordított eredmény is születhetett volna. Ráadásul az egyik meghatározó játékos, a belső védő

Hacker Bence

súlyos sérülést szenvedett, miután összefejelt csapattársával,

Bojan Bjedovval

. Szilánkosra tört az arccsontja, a fővárosban már meg is műtötték, ám bizonyosan hosszú ideig nem állhat

Tóth Ákos

vezetőedző rendelkezésére.

Online

Szombaton 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - Vác FC NB III-as bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk a szegedieknek!

"Két alkalommal is személyesen tekintettem meg a váciakat: még a Hévíz elleni osztályzón, illetve múlt hét végén, mikor a Dunaharasztit fogadták. Nem vitás, csoportunk egyik legerősebb együtteséről van szó, profi csapatról, mely délelőtt is edz. Számunkra egyfajta sokkot jelentett a pesterzsébeti vereség, valamint az alapembernek számító Hacker Bence kiesése. Kicsit gödörbe kerültünk emiatt, de adott a feladat, igyekszünk kimászni belőle.

Forró Attila

kapja majd meg a lehetőséget, hogy pótolja Hackert, azon dolgozunk, hogy felépítsük őt erre a derbire" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a tréner, hozzáfűzve, egyelőre úgy tűnik, más hiányzó nem lesz, a többiek egészségesek. Tóth Ákos úgy folytatta: két hasonló stílusban futballozó alakulat feszül majd egymásnak a Felső Tisza parti stadionban azzal együtt, hogy a vendégek jelenleg nyilvánvalóan előrébb tartanak, mint a szegediek. "A váciak másfél éve veretlenek, de nagyon bízom benne, hogy mi leszünk azok, akik megszakítják ezt a nagyszerű szériát. Úgy gondolom, könnyebb dolgunk lesz, mint az otthon is visszahúzódó ESMTK ellen, mert szombati ellenfelünk nyilvánvalóan a három pontért érkezik, és támadni fog. Célunk, hogy stabilizáljuk védekezésünket, és gyors, kreatív futballistáink révén veszélyes kontrákkal lepjük meg a látogatókat. Az első fordulóhoz képest elsősorban a befejezéseken kell javítanunk, sokkal élesebbnek kell lennünk, mint a rajton" - fogalmazott a szakember. "Erős csapat a szegedi, sok gyors és ügyes játékos szerepel a keretükben. Nálunk sajnos négy védő is sérült:

Szeleczki Alexet

műteni kell, a többiek (így például

Kovács Péter

és

Tányéros Gergő

- a szerk.) pedig még nem épültek fel. Ennek ellenére van rá esély, hogy kibírjuk a nyomást, és szép eredménnyel zárjuk a meccset" – ezek már Csank János szavai

a váciak honlapjáról.

Halkó Pál SZEOL-ügyvezetőtől egyébként megtudtuk, a SZEOL SC hazai NB III-as összecsapásain e szezonban is mindig üzemel majd a büfé a stadionban. Emellett az első bajnokin a jegyvásárlóknak az egész szezonra szóló programfüzettel, kiadvánnyal is kedveskedik a klub.

A SZEOL tervezett kezdőcsapata:

Leindler – Buzási, Forró, Bjedov, Grünvald, Puskás, Ondrejó, Ngalle, Beretka, Bata, Faragó.

Így játszott a Vác legutóbb:

Az NB III Közép csoport 1. fordulójában: Vác FC - Dunaharaszti MTK 3-0 (1-0). Vác:

Palásthy D. – Benkó, Tóth G., Szeleczki, Németh G. (Sorecz 83') – Fábri (Greff 56'), Rása, Pölöskei P. (Kovács G. 62'), Gulyás – Rusvay, Zsolnai. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők:

Zsolnai R. (36'), Pölöskei P. (54'), Rusvay G. (78').

A mérkőzés videója:

https://www.youtube.com/watch?v=Kt3DC3TMXw8&feature=youtu.be

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Kozármisleny 1 1 0 0 7 2 5 3
2. FC Dabas 1 1 0 0 5 0 5 3
3. Vác FC 1 1 0 0 3 0 3 3
4. ESMTK 1 1 0 0 4 2 2 3
5. REAC 1 1 0 0 4 2 2 3
6. Videoton II. 1 1 0 0 3 1 2 3
7. Bölcskei SE 1 1 0 0 2 0 2 3
8. Orosháza FC 1 1 0 0 4 3 1 3
9. Szentlőrinc SE 1 0 0 1 3 4 -1 0
10. Monori SE 1 0 0 1 2 4 -2 0
11. SZEOL SC 1 0 0 1 2 4 -2 0
12. Tolle UFC Szekszárd 1 0 0 1 1 3 -2 0
13. Bajai LSE 1 0 0 1 0 2 -2 0
14. Dunaharaszti MTK 1 0 0 1 0 3 -3 0
15. Maglódi TC 1 0 0 1 2 7 -5 0
16. Várfürdő-Gyulai TFC 1 0 0 1 0 5 -5 0

A 2. forduló műsora:

Augusztus 23. (szombat) 17.00:

SZEOL SC – Vác FC.

17.30:

Orosháza FC – Kozármisleny, Maglódi TC – REAC, Monori SE – FC Dabas, Várfürdő-Gyulai Termál FC – Bajai Labdarúgó SE, Bölcskei SE – Tolle UFC Szekszárd.

Augusztus 24. (vasárnap) 17.30:

Dunaharaszti MTK – Szentlőrinc SE, Videoton FC II. – ESMTK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.