Sport

Kézilabda: győzelemmel kezdett a Pick Magyarkanizsán

Kézilabda: győzelemmel kezdett a Pick Magyarkanizsán

2014. augusztus 22., péntek
Kézilabda: győzelemmel kezdett a Pick Magyarkanizsán
pick_veszprem_mj50

Pénteken lejátszotta első mérkőzését a IV. Kanizsa-kupán a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor együttese a szlovén Gorenje Velenje legyőzésével nyitott a vajdasági tornán.

A szegedi csapat

honlapja szerint

a felkészülési időszak eddig legkeményebb meccsén van túl a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A remek tempót diktáló, gyorsan induló szlovén Velenje alaposan megizzasztotta a IV. Kanizsa- kupán, a vajdasági Magyarkanizsán a Pastor-legényeket. Azonban a meccs hajrára mindenképpen dicséretet érdemlő volt, ekkor a rutin, a sok nagy csata döntőnek bizonyult, a már fáradó és tehetségekben hemzsegő Velenje nem bírta a saját tempóját. Jó kis meccs kerekedett, a szép számú és remek hangulatot teremtő szegedi tábor pedig győzelembe hajszolta a fiúkat. Voltak hibák, ismét sok-sok eladott labda jellemezte a magyar csapat játékát, és a lövések sem ültek még úgy, ahogyan kellene. Az első félidőben a két szerb spori sem állt a feladata magaslatán, a rengeteg brutális szlovén ütést nem büntette, így kőkemény gladiátorharc zajlott a pályán. A szegediek sem mentek a szomszédba keménységért, ha kellett, odacsaptak. A félidőben

Marko Krivokapics

próbált meg hatni a két játékvezetőre, akik nehezen viselték, hogy kiosztják őket. Mégis jó hatással lett a két bíróra, végre uralták a meccset, kézben tartották az irányítását. Volt egyszer egy „harcoljatok” kiabálás, ami jó hatással lett a kedvencekre. Harcoltak, jöttek a Wyszomirski-védések, a megszokott Balogh-gólok, így egy 5–0-s rohammal fordított az idei EHF-kupa-győztes. Lázba is jött publikum, ugrált minden kék mezes szegedi. A végén

Bombac

a legjobbkor lőtt gólt, ami végül döntőnek bizonyult, így nyert a MOL-Pick. Ha szombaton 18 órától a horvát Nexe ellen nyer a csapat, akkor a vasárnap 19 órakor kezdődő döntőben szerepelhet. Nem nehéz megjósolni, hogy a 35–25-re nyerő macedón Vardar lehet az ellenfele a másik csoportból, Sterbikék a tunéziai válogatott ellen diadalmaskodtak.

IV. Kanizsa-kupa, A csoport:

MOL-Pick Szeged – RK Gorenje Velenje 28-26 (13-12)

Magyarkanizsa.

Szeged:

Sierra - Prodanovic 1, Ancsin 4, Mindegía 3, Vranjes 3, Robledo 2, Vadkerti 2.

Csere:

Blazevic 1, Ilyés 2, Källman 1, Parrondo 2, Bombac 1, Balogh 6/3.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Velenje:

Ferlin - Sostaric 2, Cehte 1, Beciri, Nosan 1, Medved 3/2, Skube 7.

Csere:

Bozovic, Ferlin 1, Nosan, Szyba 2, Buric 1, Slas 1, Gams 2, Klec 2, Golcar 2, Papez 1.

Vezetőedző:

Ivan Vajdl.

Hétméteres:

4/3, ill. 3/2.

Kiállítás:

8 perc, ill. 10 perc. Juan Carlos Pastor:

"Sajnos sokszor foglalkoztunk a két játékvezetővel, amit nem szabad. Reklamáltunk, és ez elvitte a figyelmünket. Pozitívum a hajrá, hiszen nagyot küzdöttünk, ez mindenképpen dicséretes."

A játéknap másik mérkőzésén:

RK Vardar - Tunézia 35-25 (17-13)

A szombati program:

10.00: RK Gorenje Velenje–RK Nexe 12.15: RK Partizan–RK Vardar 18.00: RK Nexe–Pick Szeged 20.15: Tunézia–RK Partizan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.