Sport

Kézilabda: hibátlan mérleggel került döntőbe az SZKKSE Orosházán (FRISSÍTVE)

Kézilabda: hibátlan mérleggel került döntőbe az SZKKSE Orosházán (FRISSÍTVE)

2014. augusztus 23., szombat
Kézilabda: hibátlan mérleggel került döntőbe az SZKKSE Orosházán (FRISSÍTVE)
szkkse_2014

A házigazda után a Budaörsöt is legyőzte az SZKKSE az Orosházán zajló Aegon Kupán, Marosán György tanítványai ezzel bejutottak a torna döntőjébe.

A 17. percig tudta tartani a lépést a Budaörs a szegedi együttessel, a szünetig azonban már néggyel húztak el Dajka Bettináék. Fordulás után igen hamar ki tudott egyenlíteni a Pest megyei alakulat, ugyanakkor a hajrá az SZKKSE remeklését hozta támadásban, amire nem volt ellenszere

Mihály Attila

lányainak. A Marosán-együttes két győzelmével megnyerte csoportját, így bejutott a torna döntőjébe, ahol a szintén mindkét fellépésén magabiztos sikert arató Békéscsabával csap majd össze az aranyért.

Aegon Kupa, A csoport:

Szeged KKSE-Chance-Exicom – Budaörs KC 38-33 (20-17)

A szegedi gólszerzők:

Dajka 10/4, Cubela 6, Tóth 5, Barján 3, Gulyás 3, Lojpur 3, Szabó 3, Mistric 2, Zsilák 2, Hárs 1.

Vezetőedző:

Marosán György.

Kiállítások:

8 perc, ill. 6 perc.

Hétméteresek:

5/4, ill. 6/6.

A torna további mérkőzésein:

A csoport:

OXXO Energy Orosházi NKC – Budaörs KC 19-30 (7-17)

B csoport:

EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE – ŽRK Proleter Zrenjanin 39-23 (22-12) ŽRK Proleter Zrenjanin – Vasas SC 21-40 (10-18) EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE – Vasas SC 37-19 (17-7) Fontos hír az SZKKSE csapatával kapcsolatban, hogy a 2014/2015-ös szezon hazai mérkőzéseire (Magyar Kupa, NB I) szóló bérletek 10 ezer forintos, az ú. “B” közepes bérletek esetében pedig 7 ezer forintos áron továbbra is kaphatók. Az értékesítés az újszegedi sportcsarnokban minden hétköznap 14 és 20 óra között üzemel.

Korábban írtuk:

Sikerrel vette az első akadályt az SZKKSE női kézilabdacsapata az orosházi Aegon Kupán,

Marosán György

tanítványai a házigazdát hat góllal fektették két vállra. Az első játékrész első felében pariban voltak egymással a felek, majd három góllal is elhúzott az Orosháza. (6-9) A félidő utolsó hét percében ugyanakkor igen erős sorozatot produkáltak a szegedi lányok, akik hétszer zörgették meg a hazaiak hálóját, egyetlen kapott gól ellenében. (13-10) Fordulás után sem változott a játék képe, a 35. minutumban már ötre nőtt a különbség a két csapat között. (17-12) Bár

Bárány Zsolt

tanítványai a későbbiekben egyszer még fel tudtak kapaszkodni két találatra, annál jobban már nem sikerült megközelíteniük az SZKKSE-t, amely 32-26-os sikerével nagy lépést tett a vasárnapi döntőbe kerülésért. Marosán György együttese 13 órától a Budaörssel találkozik, egy esetleges újabb győzelemmel pedig készülhetne a Szeged a már említett fináléra.

Aegon Kupa, A csoport:

Szeged KKSE-Chance-Exicom – OXXO Energy Orosházi NKC 32-26 (13-10)

A szegedi gólszerzők:

Barján 5/1, Zsilák 4, Cubela 3, Dajka 3, Gulyás 3, Tóth 3, Aron 2, Hárs 2, Mistric 2, Szabó 2/1, Albert 1, Karsai 1, Lehmann-Dobó 1.

Vezetőedző:

Marosán György.

Kiállítás:

16 perc, ill. 8 perc.

Hétméteres:

4/2, ill. 4/2.

Kizárás:

Kaposvári Anita (42').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.