Közélet

Kalmár: a veszett fejsze nyele volt, fejlődő városrész lett Rókus

Kalmár: a veszett fejsze nyele volt, fejlődő városrész lett Rókus

2014. augusztus 26., kedd
Kalmár: a veszett fejsze nyele volt, fejlődő városrész lett Rókus
haag_kalmar01_gs

Húsz éve sáros utak és düledező házak jellemezték Rókust, amely mára egy felzárkózott, fejlődő városrésszé vált. Haág Zalán képviselőjelölt Kalmár Ferenccel beszélt a körzet múltjáról és jövőjéről.

A jegyző által módosított körzethatárok értelmében Öregrókus-Belváros körzetében

Haág Zalán

indul a polgári oldal és a L.É.T. színeiben az önkormányzati választásokon.

Botka László

polgármestersége alatt a történelmi városrészt két alkalommal is felbontották, egyszer a Klapka tér és a Csongrádi sugárút közötti részét csatolták le, a mostani választásokra pedig teljesen kettészelték azt. Az elmúlt hetekben Haág Zalán

Kalmár Ferenccel

- aki húsz évig dolgozott képviselőként az itt élőkért - körbejárta a körzetet, hogy összegezzék a megoldásra váró feladatokat. "A közterek, játszóterek fejlesztésére kiemelt gondot fordítunk, 1,5 millió forintból már idén kiépítünk egy köztéri fitneszparkot a Klapka téren. A városrész lakói körében nagy igény volt egy ilyen fejlesztésre" - mondta el a téren tartott sajtótájékoztatón Haág Zalán.

kalmar_ferenc01_gs

Öt alkalommal is élvezte az Öregrókus és Újrókus egy részén élők bizalmát Kalmár Ferenc, aki két évtizedes munkáját röviden úgy jellemezte: Rókus volt a veszett fejsze nyele, amit a tenger fenekéről hoztak vissza. "Ezen húsz év során nagyon sok változás történt a városrészben, a kilencvenes években sáros utcák, omladozó épületek és rossz közbiztonság jellemezte. Az Árvíz utcában volt olyan eset, hogy a mentő elakadt a sárban, és nem tudta időben kórházba szállítani a beteget. 1994-98 között hoztak egy törvényt, hogy minden városban jelöljenek ki vigalmi negyedeket, az akkori városvezetés erre Rókust találta alkalmasnak. Romos, veszélyes házakat kellett lebontanunk, majd hosszas munkával fejlődő pályára állíthattuk a városrészt, ma már infrastruktúráját és közbiztonságát tekintve is felzárkózott" - emlékezett vissza Kalmár Ferenc. A városrészben évekig komoly problémát jelentett a közbiztonság romlása is, igen sok autófeltörésről, betörésekről számoltak be az itt élők. A rendőrség hathatós közreműködésének is köszönhetően azonban mára Rókus sem marad le Szeged többi részétől - emelte ki a politikus.

haag_zalan01_gs

"Utolsó intézkedéseimként a Hunyadi tér Francia utcai szakaszát aszfaltoztuk le, valamint a Jakab Lajos utca ezen szakaszát is felújítottuk. Csak ez a két beruházás körülbelül 15 millió forintba került" - mondta el Kalmár Ferenc. Ezen kívül a Bodzafa utca és a Francia utca egy másik szakaszának aszfaltozása is lezárult tavasszal. "Húsz év után nem hagyok egyetlen aszfaltozatlan, csatornázatlan utcát se" - emelte ki a képviselő. Hozzátette: képviselői keretéből másfél millió forinttal támogatta a Klapka térre épülő erőgépeket. Haág Zalán kiemelte: szeptember 1-jén, hétfőn délután hat órakor a Hunyadi tér sarkán (Árvíz és Tavasz utca találkozásánál) utcafórumot tartanak

Kothencz János

polgármesterjelölttel, Kalmár Ferenc képviselővel és Haág Zalán képviselőjelölttel, ahol a lakosok közvetlenül is elmondhatják majd az igényeiket, észrevételeiket a városrésszel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.