Sport

Jégkorong: mi lesz veled, Tisza Volán?

Jégkorong: mi lesz veled, Tisza Volán?

2014. augusztus 19., kedd
Jégkorong: mi lesz veled, Tisza Volán?
tiszavolan_szercu20_mj09

Adott egy kiváló szegedi jégkorongcsapat, egy városi viszonylatban is kiemelkedő nézőtábor, az ingyenes belépőhöz pedig eddig is kiválóan passzolt a jégcsarnokban uralkodó hideg ellen felszolgált forralt bor. Jogosan merülhet fel tehát a kérdés, mi gond adódhat egyáltalán a Tisza Volán SC háza táján? Nos, a képletből jelenleg csak a jövő szezonbeli ellenfelek kiléte problémás, de az rendkívül.

„Annyira elhanyagolta a szövetség az OB II-es bajnokságot, míg csak a MOL Ligával foglalkozott, hogy szépen lassan elfogytak a csapatok. Pár évvel ezelőtt még hat csapat volt, aztán csak négy, tavaly pedig ketten maradtunk a Debrecennel. Jelenleg már csak mi jelentkezünk a részvételre, és teljesen reménytelen, illetve kilátástalan, hogy lesz-e más klub, amely vállalja a másodosztályban való indulást. Eközben évről-évre kiöregszik a junior korosztályból másfél csapatra való játékos, így aki nem kerül be a MOL Ligába, 15 év jégkorongozás után kénytelen felhagyni az aktív játékkal. Hiányzik egy olyan erős második vonal, mint ami jól működik például a kézilabdában, a vízilabdában, vagy a kosárlabdában, nem is beszélve a labdarúgásról” – foglalta össze a probléma gyökerét a SZEGEDma.hu-nak

Lippai Pál

, a Tisza Volán SC jégkorongcsapatának szakosztályvezetője. Mint elmondta, teljesen bizonytalan, milyen formában tudja kiírni a honi szövetség a másodosztályú pontvadászatot. A tavalyi idényben akadt egy menekülő útvonala a szegedi egyesületnek a szerb bajnokság révén, de annak költségei a belgrádi utazások okán jelentősen magasabbak, mintha egy magyar kiírásban szerepelne a Volán. Mindeközben ráadásul a gárda gazdálkodása is nehéz időszakot él át.

tiszavolan_szercu20_mj34

Vajon októbertől kik ellen kergethetik a korongot Maslac Michaelék?

„A Volán-társaság vezetése a Tisza Volán SC-hez fűződő, 2013. december 31-én lejárt szerződését egyelőre nem újította meg. A cégvezetés ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a jégkorong szakosztályt hajlandó támogatni egy - az előző évihez viszonyítva - erősen csökkentett összeggel. Az erről szóló megállapodást azonban még nem írtuk alá, pedig az októbertől kezdődő idény alakulásának mikéntje jelentős mértékben attól is függ, hogy kapunk-e támogatást” – árulta el a pénzügyekről Lippai Pál. Kitért rá, igyekszenek más szponzorokat is a klubhoz csábítani, ez azonban manapság igen nehéz feladat. Különösen annak tekintetében, hogy a jelenlegi rendszerben a legtöbb támogató a TAO-programon keresztül nyújt segítséget a sportegyesületeknek, az e körben kapott pénzek viszont csak korlátozott feladatkör kapcsán használhatók fel. A palettán így nem szerepel a felnőtt csapat utaztatása, ellentétben például az utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatokkal. A jó hír tehát az, hogy a fiatal szegedi jéghokisok helyzete stabilnak tűnik, a rossz pedig, hogy az első csapat játékosaié viszont már közel sem ilyen rózsás. Azt azért mindenképpen hozzá kell mindehhez tenni, hogy portálunk számításai szerint az elmúlt idény hazai találkozóin 800 fő feletti átlagnézőszámot produkált a Tisza Volán, miközben a pályán mutatott játék sem hagyott kívánnivalót maga után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.