Közélet

Így kampányoltok ti I.: Más szemében a krumplit, a magáéban a meleg ételt?

Így kampányoltok ti I.: Más szemében a krumplit, a magáéban a meleg ételt?

2014. augusztus 26., kedd
Így kampányoltok ti I.: Más szemében a krumplit, a magáéban a meleg ételt?
plakat02

A jelenlegi polgármester szerint Szeged nem eladó egy zsák krumpliért. Ha azért nem is, a szocialisták úgy tűnik, egy tál ételen akarják megvenni a lakosság bizalmát. Más szemében a szálkát, a magukéban a gerendát?

Az MSZP számára is inspiráló

Kothencz János

szegedi polgármesterjelölt világa. Erre a következtetésre olvasó-tudósítónk akkor jutott, amikor szemébe ötlött

Szentgyörgyi Pál

korábbi gazdasági alpolgármester, az MSZP-DK-Együtt önkormányzati képviselőjelöltjének plakátja. A politikus ugyanis ételosztásra invitálja Szeged-Felsőváros lakóit péntekenként 12-13 óra között a Szegedi Krisna-tudatú Közösség nevében – miközben az MSZP, illetve a Gyurcsány- és Bajnai-pártok szegedi szervezetei összeborulásában újra polgármesternek jelölt párttársa hasonló okokból indított verbális rohamot riválisa ellen... A sebtében megírt felhívás készítői a nagy sietség hevében nyilván nem tudták eldönteni, hogy az ételosztás egybe- vagy különírandó, így a biztonság kedvéért mindkét írásmód szerepel a plakáton. Azt, hogy a Szegedi Krisna-tudatú Közösség hosszú évek óta ételt oszt, ugyanannyian tudják, mint hogy például az alsóvárosi ferencesek és a hat éve sikeresen működő L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület önkéntesei is adományokat juttatnak el a rászorulókhoz. Nem is kérdőjelezhető meg a Krisna-tudatúak jó szándéka.

plakat01

Olvasó-tudósítónk azonban így folytatja: „Elképzelem, ahogy Szentgyörgyi Pál önkormányzati képviselőjelölt nézegeti a híradásokat a L.É.T. Egyesület szociális programjáról. Kétségbeesetten vakarja a fejét, forr benne az indulat. Majd megindul a gépezet. 'Szeged nem eladó egy zsák krumpliért!' – harsogja a főcím a helyi lapban az augusztus 20-i ünnepség polgármesteri beszéde kapcsán. A kommentelők továbbmennek, és a L.É.T. Egyesület által támogatott polgármesterjelöltet egyenesen 'krumplikapitányként' emlegetik. Mindhiába. A L.É.T. Egyesület szociális programja sikeres, a rászorulók örülnek a zöldségadománynak. Ekkor Szentgyörgyi Pál fejéből isteni szikra pattan ki. Bár nem hozott létre és tartott fenn egyesületet az utóbbi hat évben, amely felvállalná a rászorulók segítését, de itt vannak a krisnások, akik már hosszú idő óta jótékonykodnak. Nincs mese, a hatalom megtartásának szent célja érdekében fel kell venni a kesztyűt, és csatlakozni hozzájuk. Már kész is a plakát. Vajon most is harsogni fogja a helyi sajtó: 'Szegeden a hatalom nem tartható meg egy tál ételért!?' És vajon most is mélységesen felháborodnak a szegedi kommentelők?” Cikkünk alatt és Facebook-oldalunkon lehet véleményt nyilvánítani! Tessék, rajta!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.