Sport

Háromfrontos csatára készül a Mórahalom

Háromfrontos csatára készül a Mórahalom

2014. augusztus 11., hétfő
Háromfrontos csatára készül a Mórahalom
hfc_morahalom_mjDSC_9617

Remekül alakult a Csongrád megyei csapatok számára a szombati Magyar Kupa forduló: a SZEOL és a Szeged 2011-Grosics Akadémia mellett a Mórahalom is legyűrte ellenfelét, így a legjobb 64 közé jutott. Magyar György együttesére egy zsúfolt ősz is várhat.

A tavalyi szezon bronzérmesének az NB III-as Maglódi TC jutott ellenfélként a Magyar Kupa országos első fordulójában. A Mórahalom játékos-edzője,

Magyar György

értékelte a hétvégi kupacsatát.„Számunkra ismeretlen társaság ellen játszottunk szombaton, bár természetesen próbáltunk információkat beszerezni ellenfelünkről. Az első félidőben a kezdeti tapogatózás után sikerült háromgólos előnyt felépítenünk, ami játékunkat tekintve akár több is lehetett volna. Sajnos a második félidőben nem tudtuk betartani mindazokat, amiket a szünetben megbeszéltünk, úgy tűnt, hogy elhittük, hogy megvan a továbbjutás. Főképp a labdatartásra, kontrákra koncentráltunk, ám ezeket megvalósítani csak a második félidő második felére sikerült. Azonban úgy érzem, nem forgott veszélyben a továbbjutásunk, hiszen a párás időben lejátszott találkozón a hajrára elfáradtak a csapatok”- nyilatkozta a játékos-edző. Mint azt Magyar György a SZEGEDma.hu-nak elmondta, mindenképpen jó ómennek tartja a továbbjutás tényét a bajnoki idénykezdet előtt, ahol szintén komoly célokat tűztek ki maguk elé. A Magyar Kupa és a bajnokság mellett a gárda érdekelt a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar kupában is, ahol a Szentessel kell majd játszania a következő körbe kerülésért a mórahalmiaknak. Ugyanakkor a szezon előtt egy súlyos sérülés is árnyalta a képet az együttesnél. „Három frontos megmérettetésre kell készülnünk, hiszen a legjobb 64-be kerültünk a Magyar Kupában, hétvégén rajtol a bajnokság, 27-én pedig a Szentessel játszunk majd a Csongrád megyei kupában. A bajnokságban egyértelműen az a célunk, hogy megszorongassuk a bajnoki címre esélyes csapatokat, a dobogóra szeretnénk odaérni, úgy gondolom, a tavalyi bronzérem akár még fényesebbé is válhat idénre. Nagy előnyünk, hogy ezúttal nem kellett egy új csapatot építenünk a nyáron, az igazolásaink pedig jól beilleszkedtek, bővült a keretünk. Sajnos az Algyő elleni felkészülési meccsen

Bokányi Richárd

elülső keresztszalag szakadást szenvedett, várhatóan 8-10 hónapot vesz igénybe a felépülése, így talán a szezon végén léphet újra pályára. Győzelmünkkel megpróbáljuk jobb kedvre deríteni, feledtetni sérülését - tért ki a felkészülésre is Magyar György. A Mórahalom a hétvégén induló megyei I. osztályú bajnokságot Makón nyitja, szombaton 17 órától, míg a Magyar Kupa legjobb 32 közé jutásért majd szeptember 10-én lép pályára, ellenfele egyelőre ismeretlen – csak úgy, mint a többi Csongrád megyei csapatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.