Közélet

Harchelyzeteket gyakoroltak a vásárhelyi honvédek + FOTÓK

Harchelyzeteket gyakoroltak a vásárhelyi honvédek + FOTÓK

2014. augusztus 15., péntek
Harchelyzeteket gyakoroltak a vásárhelyi honvédek + FOTÓK
vasarhely_honved_gyakorlat002

A 62. Lövészzászlóalj augusztus első heteiben szakasz szintű összekovácsolási foglalkozásokat tartott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségéhez tartozó gyakorlótereken.

A szakasz összekovácsolások során a lövész katonák begyakorolják a különböző harchelyzetekre történő reagálást úgy, hogy azt bármilyen körülmények között rutinszerűen végre tudják hajtani. A szakasz tagjai megtanulják és készség szintjén elsajátítják a közös tevékenységet, ezáltal a szakasz gyorsabb és hatékonyabb lesz, aminek révén az egyes katonák pedig magabiztosabban végezhetik el feladataikat. A foglalkozások során két különböző helyszínen gyakorolt az állomány. A Sándorfalva közelében található gyakorlótéren a szakaszok katonái gyalogos harcrendben tevékenykedtek és különböző harchelyzetekben gyakorolták a menetet és a menetbiztosítást, valamint az ehhez kapcsolódó feladatokat.

vasarhely_honved_gyakorlat010

A dóci lőtéren harcjárművekkel végrehajtott komplex gyakorlások folytak. Az elképzelt szituációkban a szakasz egy nagyobb alegység éljárőr szakaszának feladatát látta el, amely során az alájátszások segítségével különböző szituációkra kellett reagálniuk. Minden olyan feladatot igyekeztek begyakorolni, ami egy ehhez hasonló valós harcászati helyzetben előfordulhat. A különböző erejű és összetételű ellenséges csoportokra való reagáláson felül gyakorolták a sérültek harctéri ellátását, illetve sérült személyhez MEDEVAC (Medical Evacuation- sebesült evakuálás) kérését. A kiképzést a szakaszok füstgránátok, az ellenséget eljátszó katonák és természetesen vaklőszer használatával tették minél életszerűbbé. A „Közös Fellépés 2014” elnevezésű gyakorlatra történő felkészülésként a 62. Lövészzászlóalj eddig raj és szakasz összekovácsolást hajtott végre, az őszi gyakorlaton pedig már szakasz szintű kötelék lőgyakorlatok, majd század szintű összekovácsolás foglalkozások és éleslövészetek lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.