Kultúra

Egyiptomi „játékbarlangot” nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

Egyiptomi „játékbarlangot” nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

2014. augusztus 25., hétfő
Egyiptomi „játékbarlangot” nyit a Móra-múzeum a SZIN-en
mehen_jatek_01

Egyiptomi játékközpontot nyit a Móra Ferenc Múzeum az idei SZIN-en: a fesztiválozók kipróbálhatják, milyen társasjátékokat játszottak az ókori egyiptomiak több mint ötezer évvel ezelőtt. A szenet, a mehen és az egyiptomi kockapóker mellett a már megszokott módon egyiptomi fotózkodásra is lehetőség nyílik a múzeum standjánál.

Az istenek kegyeltjeivé válhatnak azok a fesztiválozók, akik megnyerik az egyiptomi játékokat a Móra-múzeum faházánál a SZIN-en: az ókori egyiptomiak szerint ugyanis mindazokat, akik a táblajátékokban nyertek, a jó istenek vették pártfogásukba. A több mint ötezer éves játékokkal bárki játszhat a Szegedi Ifjúsági Napokon, emellett kipróbálható az egyiptomi kockapóker és kártyajáték, valamint a résztvevők egyiptomi nőként vagy férfiként is fotózkodhatnak. A Móra-múzeum idén is kedvezménnyel várja a fesztiválozókat: érvényes SZIN karszalaggal kedvezményes áron látogatható A fáraók Egyiptoma című kiállítás. A Móra Ferenc Múzeumba 700, a Fekete házba 500, a Kass Galériába pedig 300 forintért léphetnek be a „SZIN-ezők” a fesztivál ideje alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.