Sport

Edzőként is számítanak a Szeged-Grosicsnál a volt válogatott védőre

Edzőként is számítanak a Szeged-Grosicsnál a volt válogatott védőre

2014. augusztus 16., szombat
Edzőként is számítanak a Szeged-Grosicsnál a volt válogatott védőre
szeged_2011_edzes06_gs

Tímár Krisztián személyében külföldet és válogatottat is megjárt védővel erősödött a Szeged 2011-Grosics Akadémia kerete. A rutinos középhátvéd még nem mutatkozhatott be tétmérkőzésen a kék-feketéknél, tapasztalataival azonban sokat segíthet Nyilas Elek együttesének abban, hogy nyugodtan teljen a bajnoki év az újoncnak. Rövid interjút készítettünk a Szeged 2011 egyik nyári szerzeményével.

Tímár Krisztián

neve nem először merült fel a Szeged 2011 körül: a vezetők korábban is megpróbálták már Szegedre csábítani a védőt, aki a Ferencvárosnál indult pályafutása alatt megfordult többek között Angliában is, amikor a másodosztályú Plymouth Argyle és az Oldham Athletic csapatában játszott, de szerepelt Finnországban, legutóbbi légiós időszaka pedig Vietnamban zajlott. A hazai klubok közül játszott a Videotonban, a Nyíregyházában, valamint Siófokon is. Kilencven alkalommal szerepelhetett a magyar első osztályban, négy alkalommal pedig a válogatott mezét is magára húzhatta, a nemzeti tizenegyben 2009. szeptember ötödikén játszott utoljára, a svédek ellen 2-1-re elvesztett mérkőzésen csereként állt be a 64. percben. A legutóbbi szezonban 21 mérkőzésen játszott a Siófokban, ez alatt egy góllal is segítette csapatát a bajnokságban elért ötödik helyhez. A nyáron a Szeged-Grosicshoz érkezett védővel beszélgettünk.

- Legutóbb nem játszott a győztes tatabányai Magyar Kupa-mérkőzésen, milyen fizikai állapotban van jelenleg, mikor láthatjuk a pályán is?

- Igen, sajnos kisebb sérüléssel bajlódtam, de már az első csapattal edzek, próbálom magam utolérni minél hamarabb. Ha a hétvégén nem is, de úgy gondolom, hogy hamarosan játszhatok.

- Úgy tudjuk, több ajánlata is volt. Mikor vetődött fel először a Szegedre igazolás lehetősége, és miért választotta végül ezt az ajánlatot?

-

Adem Kapic

több éve próbált már idecsábítani engem a Szegedhez, a legutóbbi érdeklődésekor leültük, és egy olyan opciót kínált nekem, ami több volt más ajánlatokhoz képest, hiszen itt a pályafutásom utáni időszakra is kínáltak számomra munkát. A csapat segítése mellett az utánpótlás csapatnál elkezdhetem edzői karrieremet is, a többi ajánlathoz képest pedig ez abszolút többet jelentett számomra.

- Milyen tervekkel rendelkezik a jövőt tekintve az edzői pályát illetően?

- Konkrét terveim még nincsenek, ezt majd az idő megoldja. Az biztos, hogy megvan az UEFA C licencem, azonban mivel megújították az edzőképzést, ez már nem elegendő ahhoz, hogy ezzel az utánpótlásban dolgozhassak. Hiába van válogatott múltam, ez már nem számít, meg kell szerezzem a B licencet, amelyhez két éves edzői gyakorlat kell, ezt pedig itt, a Szegednél el tudom kezdeni. Még nem tudom, hogy felnőtt- vagy utánpótlásszinten szeretnék edzősködni, ezt majd a későbbi dolgok döntik el.

szeged_2011_edzes07_gs

- Több külföldi bajnokságban is játszott, az angol másodosztályról, a Championshipről többet tudunk,hiszen akár a TV képernyője előtt is belekóstolhatunk a világába, azonban szerepelt a vietnami Da Nang FC csapatában. A vietnami futballról általában keveset tudunk, milyennek ítéli a vietnami futballkultúrát?

- A vietnami abszolút egy pörgős, hajtós bajnokság, ahol nagyon szeretik a futballt. Rendre sok néző látogat ki a meccsekre, mi is rendszeresen 20 ezer ember előtt játszottunk. Jó néhány külföldi is szerepel Vietnamban, főleg a dél-amerikai légiósok vannak jelen nagyobb számban. A futballjuk inkább technikás, úgy érzem, hogy taktikailag van lemaradásuk az ázsiaiaknak, illetve a körülményeket tekintve is vannak hiányosságok, főleg az edzőpályák tekintetében. Ugyanakkor a futball szeretete érezhető az országban.

- Térjünk vissza a Szegedhez: eddigi tapasztalatai alapján mit gondol, hol végezhet a csapat újoncként az NB II-es bajnokságban?

- Nehéz ezt pontosan megmondani így a szezon előtt. Mi nem úgy futunk neki az idénynek, hogy a biztos bennmaradás a célunk, szeretnénk odaérni a középmezőnybe, nem egyszerű konkrét helyezést mondani, hogy most a 10. helynél előrébb végzünk-e, mindenesetre úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak nem is a bent maradásért kell majd harcolnia a szezonban. E mellett célunk, hogy minél több tehetséges fiatalt építsünk be az együttesbe, optimistán és bizakodva várjuk az előttünk álló szezont.

- Hétvégén rajtol a bajnokság, ahol éppen az előző klubja, a Siófok ellen kezdi meg a szereplést a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Van-e önben különleges érzés a találkozó előtt, illetve milyen meccsre számít?

- Nagyon sok volt csapattársam szerepel a Siófokban, azonban nincs bennem érzelmi túlfűtöttség a meccset megelőzően. A pályafutásom során többször is előfordult hasonló helyzet, hogy a volt klubom ellen kellett játszanom. Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen a Siófok szeret hazai pályán erősen kezdeni, erre tudatosan készülnek is az edzőjük által, így biztos, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy jó rajtot vegyenek,azonban remélem, hogy meg tudjuk őket fogni, hiszen számunkra is fontos lenne a jó kezdés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.