Egészség

Ebola - Berlinben Ebola-fertőzés gyanújával került kórházba egy nő

Ebola - Berlinben Ebola-fertőzés gyanújával került kórházba egy nő

2014. augusztus 19., kedd
Ebola - Berlinben Ebola-fertőzés gyanújával került kórházba egy nő

Ebola-fertőzés gyanújával kórházba szállítottak kedden Berlinben egy nőt, aki a közelmúltban Nyugat-Afrikában járt, az első vizsgálatok szerint azonban nagy valószínűséggel nem a halálos vírussal fertőződött meg - írja az MTI.

A német főváros közegészségügyi hatósága közölte, hogy a 30 éves nő minden bizonnyal egy fertőző gyomorbetegségben szenved, de a vizsgálatokat még nem zárták le, ezért nem lehet kizárni az Ebolát sem. A beteg délelőtt összeesett az országos munkaügyi hivatal egyik berlini ügyfélszolgálatán. A helyszínre érkező mentőorvos olyan tüneteket tapasztalt nála, amelyek Ebola lehetőségére utaltak, ezért a halálos fertőzésben szenvedő betegek kezelésére kijelölt berlini klinika fertőző osztályára szállították, az ügyfélszolgálatot pedig lezárták. Az épületet több száz rendőr és tűzoltó vette körül, a munkaközvetítő irodában tartózkodó mintegy 600 ember órákig nem hagyhatta el az épületet. A zárlatot délután oldották fel, az ügyfelek szabadon távozhattak, az Ebola-gyanús beteggel közvetlen kapcsolatba került több személyt viszont elkülönítették és megkezdték vizsgálatukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.