Közélet

Augusztus 19-én búcsúval ünnepel a Homokhátság Mórahalmon

Augusztus 19-én búcsúval ünnepel a Homokhátság Mórahalmon

2014. augusztus 16., szombat
Augusztus 19-én búcsúval ünnepel a Homokhátság Mórahalmon
szent_istvan_kenyere_bucsu_01

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Mórahalom Város Önkormányzatával 2012-ben alapította a Szent István Kenyere Búcsút. A Homokhátság dolgos közössége ezen az ünnepen fejezheti ki az összetartozás érzését, a múlt iránti tiszteletét és felelősség érzetét a jövőért, családjainkért, szülőföldünkért. Ezt a gyönyörű közösségi élményt idén is megrendezik augusztus 19-én Mórahalom szívében.

Augusztus 19-én,

Szent István

király ünnepének vigíliáján az idén harmadik alkalommal rendezik meg a homokháti búcsút. A rendezvény 18 órakor kezdődik Kápolnaszenteléssel, amelyet a Móradomb körúton tartanak meg. Majd ezt követi a Templomkertben a csíkszeredai ROLE zenekar, amelynek tagjai már a tavalyi évben is a várakozásokat felülmúlva zenéltek az ünneplő résztvevőknek. A szentmise keretében, amely este 20 órakor kezdődik,

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke az államalapító Szent István tiszteletére megszenteli az új kenyereket, hogy a közösségtudat, az összetartozás, az együttes munka és a közjóért vállalt felelősség kifejezői legyenek a térségben élő emberek számára. A szentmisét követően fáklyás körmenet indul a belvároson keresztül egészen az Aranyszöm Rendezvényház udvarába, ahol minden búcsúi zarándokot vacsorával látnak vendégül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.