Sport

Atlétika: a titános Répássy Hanna ezüstéremmel futott Európa-csúcsot

Atlétika: a titános Répássy Hanna ezüstéremmel futott Európa-csúcsot

2014. augusztus 12., kedd
Atlétika: a titános Répássy Hanna ezüstéremmel futott Európa-csúcsot
titantc_diakolimpia_03

A július 12-13. között Tatabányán rendezett újonc és serdülő magyar bajnokságon a szegedi Titán Triatlon Club versenyzői 13 egyéni csúcsot teljesítettek, és bár aranyérmet így sem nyert egyikük sem, Répássy Hanna eredménye mégis kiemelkedővé lépett elő.

A tehetséges atléta 300 méteren 41,29 másodperccel

másodikként ért célba

a BMTE versenyzője,

Molnár Janka

mögött. Fontos tényező azonban, hogy az aranyérmes rivális hét hónappal idősebb

Répássy Hannánál

, aki a megmérettetés idején még éppen az U13-as korosztályba tartozott nemzetközi viszonylatban. Márpedig ebben a generációban a cseh

Nikola Bendová

41,62 másodperccel tartja a szabadtéri kontinensrekordot - pontosabban már csak tartotta, hiszen az új csúcstartó immár a Titán TC talentuma! Érdekesség, Répássy Hanna 600 méteren nem állt igazán távol az angol

Sarah Hopkinson

által tartott világcsúcstól sem. Edzőjével,

Menyhárt Zoltánnal

ezért úgy döntöttek, a következő versenyen a szegedi atléta megpróbálja ezt a rekordot is megdönteni. Erre az egyetlen lehetőség egy augusztus 16-i versenyen nyílt, csakhogy a Zentán megtartandó megmérettetést a szerb és vajdasági szövetség egyéb okok miatt nem tudja megrendezni. Répássy pedig augusztus 18-ig tartozik az U13-as korosztályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.