Bulvár

ÁNTSZ: már a parlagfű is okozhat tüneteket

ÁNTSZ: már a parlagfű is okozhat tüneteket

2014. augusztus 2., szombat
ÁNTSZ: már a parlagfű is okozhat tüneteket
parlagfu

Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint a parlagfű pollenjéből még csak néhány szem fordul elő a levegőben, de koncentrációja szombaton már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (MTI) szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Országos Környezet-egészségügyi Intézet előrejelzése alapján a pollenkoncentráció a hétvégén várhatóan emelkedni fog. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet. Emellett a csalánfélék virágporának mennyisége a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfüvek és az útifű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad, de helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. Az üröm, a lórom, valamint a libatopfélék és a kenderfélék virágporából szintén előfordulhat egy-egy szem a levegőben – ismertette az ÁNTSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.