Sport

A vízilabda-szabályok nemigen változnak már a riói olimpiáig

A vízilabda-szabályok nemigen változnak már a riói olimpiáig

2014. augusztus 2., szombat
A vízilabda-szabályok nemigen változnak már a riói olimpiáig
vizilabda_gs

Vízilabdában a 2016-os nyári olimpiáig nem lesznek a felnőtt világversenyeket érintő újabb szabályváltozások - valószínűsítette honlapján a hazai sportági szövetség azt követően, hogy a nemzetközi szövetség, a FINA illetékes szakmai testülete (TWPC) Isztambulban ülésezett.

A november 29-i, dohai kongresszusra a technikai bizottság, amelynek összejövetelére meghívót kapott a TWPC-tag

Kemény Dénes

, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is, azt ajánlja a FINA szűkebb irányító grémiumának, a Bürónak, hogy a riói ötkarikás játékokig már ne nyúljanak hozzá a jelenlegi lényegi szabályokhoz. Az indoklás szerint nagyobb horderejű változtatásra nincs már idő kevesebb mint két évvel a brazíliai csúcsesemény előtt. A reformelgondolások ezzel nem kerülnek a süllyesztőbe: a következő esztendők utánpótlás-világversenyein folyamatosan próbálják majd ki az új elképzelések elemeit, például férfimeccseken a rövidebb, 25 méter hosszú pályát, a kisebb labda alkalmazását. Törekednének a mostani 13 helyett meccsenként 11 játékos nevezésére is, amely megteremtené annak a lehetőségét, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az emancipáció jegyében 12 csapatosra bővítse a jelenleg nyolc válogatottat felvonultató női mezőnyt. Ám mindebből legkorábban már csak a 2020-as tokiói olimpián lehet valóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.