Közélet

A legfontosabb a közbiztonság helyreállítása Makkosházán

A legfontosabb a közbiztonság helyreállítása Makkosházán

2014. augusztus 31., vasárnap
A legfontosabb a közbiztonság helyreállítása Makkosházán
garzo_mark_dsz01_gs

A Lomnici utcát járva beszélgettünk Garzó Márkkal, a 8-as körzet, Makkosháza Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltjével. A L.É.T. közösségi koordinátorának szinte kivétel nélkül mindenki a parkoló autók és a garázssor melletti szeméttárolók hiányáról panaszkodott.

„Régebben, aki a füvön parkolt le az autójával, annak elszállították a kocsiját és büntetést is kellett fizetnie. Akinek viszont nincs garázsa, az mégis hova parkoljon? Már két éve szeretnénk elintézni, hogy legyen a területen – ha nem is sok – csak pár darab kocsibeálló. Sok helyen van, itt miért nem lehet?” – vetette fel egy a Lomnici utca 33. szám alatt élő hölgy. A Lomnici utca mögött húzódó garázssor is több problémás helyzetet felvet. A lakók hiányolják, hogy nincs egyetlen egy szeméttároló sem a területen, így mindenki a panelházak melletti szemeteshez hordja a hulladékot, ami így gyorsan megtelik. Onnantól kezdve pedig, hogy tele van, a hajléktalanok is szeretik átnézni, hátha találnak valami használhatót maguknak. „A garázssoron egyetlen szeméttároló sincs. Ez egyirányú út, így minden szemét a mi kukánkban köt ki, ami idevonzza a hajléktalanokat. Próbáltam eljárni az ügy megoldása érdekében a körzet szocialista képviselőjénél, de a téma nem jutott előbbre. Nem szeretnék mást, csak egy konténert a garázssorra, vagy esetleg több szemetest” – mesélte egy másik Lomnici utcai lakos.

Garzó Márk

, a Fidesz- KDNP és L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelölt a körzetben a legfontosabbnak a közbiztonság helyreállítását tartja, de mindent megtesz a többi probléma orvoslása érdekében is. „Nagyon fontos lenne, hogy a szó szerint szemetes kérdés megoldódjon, ezzel akár egyszerre két problémával is kevesebb lehetne. Nem hiszem, hogy nagy anyagi ráfordítást igényelne, hogy kitelepítsenek ide egy konténert vagy több szemetest” – fogalmazott. Egy, a Lomnici 35. szám alatt lakó hölgy a száguldó autókra és a közvilágításra panaszkodott. Mivel az út egyirányú, sok személygépkocsival közlekedő ember a garázssoron rövidít. Viszont az út nem aszfaltozott és az autósok sem a megengedett sebességgel közlekednek, így nagyon porolnak és veszélyesek is. „A garázssoron nincs közvilágítás, nekünk van ott garázsunk, éjszaka nem megyünk oda jó szívvel. Ez kiváló táptalaj a betörőknek, már majdnem mindenki megerősítette az ajtót vagy a zárat. Én elengedhetetlennek tartanám a közvilágítást ott, mert az utca így teljesen sötét. További problémát jelent az átmenő forgalom. Mivel az utca egyirányú, az autósok erre jönnek, amivel nem is lenne baj, csakhogy száguldoznak, így szörnyen balesetveszélyesek. Az út nincs lebetonozva, csak kikövezve, és a kanyarban előszeretettel farolgatnak a fiatalok” – válaszolta kérdésünkre a hölgy.

garzo_mark_dsz02_gs

Garzó Márki, aki a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület közösségi koordinátora is, hozzátette: „számomra az egyik legfontosabb az egész körzetben a közbiztonság. A területen nincsenek önkéntesek, ezért lenne jó, ha a Csongrádi sugárúton visszaállítanák a mintegy tíz éve bezárt rendőrőrsöt. Az első feladat az, hogy a körzetben élők biztonságban érezzék magukat”- szögezte le. A képviselőjelölt lapunknak elmondta, először szeretné megismerni az itt élőket és azt is, ha a lakók is megismernék őt. Úgy véli, hogy október 12-én nem a pártokra kell szavazni, hanem az emberekre, akik tenni próbálnak a területükért. A jobb ismeretség és az emberekkel való kapcsolatfelvétel érdekében fórumokat is fog tartani a körzetében. „Az utcafórum azért lesz jó, mert több emberrel tudunk személyesen találkozni, és meg tudjuk beszélni a problémákat. Eddig is igyekeztem minél több lakossal találkozni, mert ahhoz, hogy a jövőben együttműködjünk, ez elengedhetetlen. Innentől csak rajtuk múlik, hogy adnak-e egy esélyt arra, hogy megismerjük egymást. Nagyon sokan a politikát célnak tekintik, ezzel szemben én úgy érzem, hogy a politika egy eszköz, az érdekképviseletről szól, ami az emberekért van. Tehát a politika az eszköz, nem pedig a cél” – mondta végezetül Garzó Márk képviselőjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.