Bulvár

A kánikula mellett továbbra is többfelé lehetnek heves esőzések

A kánikula mellett továbbra is többfelé lehetnek heves esőzések

2014. augusztus 3., vasárnap
A kánikula mellett továbbra is többfelé lehetnek heves esőzések
hoseg05_gs

Öt keleti megyében a hőségre, de emellett a fél országban felhőszakadásra, heves zivatarokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: a Tisztántúlon a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot. A tartós hőség miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Délelőtt még csak néhol, délutántól viszont - főként az ország középső megyéiben - már több helyen, majd este északkeleten is számítani lehet zivatarok kialakulására. Ezek kísérőjelenségei közül továbbra is a felhőszakadás lesz a legjellemzőbb: lokálisan rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék is lehullhat. Emellett helyenként erős vagy viharos - néhol akár 90 kilométer/órás - széllökés is lehet, továbbá jégeső is előfordulhat. A várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 29-34 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb értékekkel. Késő este országszerte 21-26 fok lesz. A Balaton és a Velencei-tó térségében a gyenge vagy mérsékelt szél délután időnként megélénkül, zápor, vagy zivatar körzetében átmeneti szélerősödés, illetve viharos széllökés is kialakulhat. Eleinte közepesen felhős lesz az ég, majd a napos időszakok mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar helyenként már reggel, délelőtt is kialakulhat. Délután pedig szórványosan valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-29 fok körül alakul, késő este 22-23 fok várható. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25 fokos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.