Bulvár

A csehek kétharmada elégedett az életével

A csehek kétharmada elégedett az életével

2014. augusztus 11., hétfő
A csehek kétharmada elégedett az életével

A csehek 65 százaléka elégedett az életével - derült ki egy országos felmérésből, amelynek eredményét hétfőn közölte a prágai sajtó.

Az utóbbi két évben ezen a téren 10 százalékkal javult a helyzet Csehországban, mivel szintén a CVVM közvélemény-kutató intézet 2012-ben készített hasonló felmérésében az elégedettek aránya 55 százalékos volt. A most megkérdezettek 21 százaléka azt állította, hogy "se nem elégedett, se nem elégedetlen", míg az elégedetlenek aránya 14 százalék. A CVVM elemzése szerint jóval elégedettebbek életükkel Csehországban a magasabb műveltségűek és a jó anyagi helyzetűek, mint a kevésbé iskolázott és szegényebb rétegek. Az is egyértelműen megmutatkozott, hogy a fiatalabb nemzedékek elégedettebbek életükkel, mint az idősebbek és általában a nyugdíjasok. Életükkel leginkább a nyugdíjasok, a munkanélküliek, az elvált, egyedül élők nincsenek kibékülve - mutatott rá a CVVM. Regionálisan tekintve a Dél-Morvaországban élők a legelégedettebbek, míg a legkevésbé az észak-morvaországiak. Ugyancsak magas az elégedettség a prágaiak körében, míg a nagy munkanélküliséggel küzdő észak-nyugati Ústecky régióban hasonló elégedetlenség mutatkozik, mint Észak-Morvaországban. A CVVM a felmérést júniusban készítette országos mintát alapul véve, több mint ezer fő megkérdezésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.