Bulvár

Villámcsapás miatt nem frissülnek a meteorológiai szolgálat veszélyjelzései

Villámcsapás miatt nem frissülnek a meteorológiai szolgálat veszélyjelzései

2014. július 27., vasárnap
Villámcsapás miatt nem frissülnek a meteorológiai szolgálat veszélyjelzései

A fővárost érintő zivatarokat kísérő villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzési információi átmenetileg nem frissülnek - közölte a szolgálat vasárnap délután az MTI-vel.

A hiba elhárítását azonnal megkezdte az OMSZ - tették hozzá. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint az OMSZ épületébe csapott a villám. Mint kiemelték: a zivatarok az ország északi részét érintik a következő órákban, így a Dunántúlon Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér megye északi részét, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségét. A zivatarokat felhőszakadás - rövid idő alatt 20-40 millimétert meghaladó csapadék - kísérhet, és főként az Alföldön viharos, 70 kilométer/órát meghaladó széllökésekre és kisebb méretű jégre lehet számítani. A meteorológiai szolgálat kora délután felhőszakadás veszélye miatt több megyére már másodfokú riasztást adott ki Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Pest megye több térségére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló előrejelzése szerint a nap folyamán az egész országban kialakulhatnak ilyen záporok, zivatarok. A legtöbb esőre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten lehet számítani. Emellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet. Ezeken a területeken emiatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.