Közélet

Viharkárok: A Brüsszeli körúton egy személyautót törtek össze az ágak

Viharkárok: A Brüsszeli körúton egy személyautót törtek össze az ágak

2014. július 8., kedd
Viharkárok: A Brüsszeli körúton egy személyautót törtek össze az ágak

Kidőlt fák, leszakadt faágak - több mint harminc esetben riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt. Jelenleg is az elhárításokon dolgoznak.

A keddi napra a meteorológiai szolgálat citromsárga riasztást adott ki megyénk területére. A jelzett vihar a déli órákban meg is érkezett Csongrád megyébe, amely leginkább Szegeden és Hódmezővásárhelyen okozott károkat. Több mint harminc (összesen 36) jelzés érkezett a tűzoltóság műveletirányítására 12 és 16 óra között. Az esetek többségében kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották a megyei egységeket. A tűzoltók több úttestre dőlt fát távolítottak el, amelyek forgalmi akadályt képeztek. A Brüsszeli körúton egy parkoló személyautót is összetörtek a leszakadó faágak. A hódmezővásárhelyi rajt összesen kilenc esetben riasztották fakidőlésekhez, leszakadt faágakhoz. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék két ingatlanban öntötte el a pincét Hódmezővásárhelyen. A szegedi egységeknek több mint húsz esetben kellett beavatkozniuk. A vihar nem kímélte Újszeged területét sem, csak ebből a városrészből hat riasztás érkezett a tűzoltósághoz. A műszaki mentések mellett két tűzesethez is riasztották tűzoltóinkat. Balástya külterületén egy elektromos légvezetékből kipattanó szikra gyújtotta lángra a kiszáradt aljnövényzetet. Kistelek egyik tanyája mellett pedig villámcsapás következtében gyulladt meg két nagyméretű körbála. A Csongrád megyei tűzoltókat déltől kezdve megállás nélkül riasztották a kárhelyszínekre. A kiékező egységek minden esetben rövid időn belül elvégezték a szükséges műszaki mentési munkálatokat. A veszélyhelyzetek elhárításában a megyei egységek mellett a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vettek. Tűzoltóink jelenleg is a viharkárok elhárításán dolgoznak - tájékoztatta portálunkat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.