Közélet

Új palacsintarekord dőlhet meg Derekegyházon

Új palacsintarekord dőlhet meg Derekegyházon

2014. július 6., vasárnap
Új palacsintarekord dőlhet meg Derekegyházon
IMG_1132 (2)

Július 9-13. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

Idén a Palacsintafesztivál július 9-én (szerdán) 16 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 5 napon keresztül (egészen vasárnap délig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók. A derekegyházi Palacsintafesztiválon ezidáig minden évben új palacsintasütő rekordok születtek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is. A tavalyi évben 24 órán keresztül sült a palacsinta és több, mint 24000 db készült el egy nap leforgása alatt. Ebben az évben rekordkísérlet nem lesz, hiszen úgy gondolják a szervezők, hogy rekord nélkül is népszerű a rendezvény, illetve nem szükséges ez a formalitás ahhoz, hogy a derekegyháziak és környékbeliek összetartását ismét bebizonyíthassák. Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták és palacsintaevő verseny is várja az édes élet élvezőit. Az érdeklődők megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik! A fesztivál hétköznapjain a "házigazda" szerepet minden nap más környékbeli település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként, melyet 21 órától élőzenés koncertek követnek.

DSC_0640 (2)

Szombaton helyi előadók szórakoztatják a nagyérdeműt, majd 20:30 órától fellépnek a rendezvény sztárvendégei: az Inflagranti zenekar élő koncerttel, illetve

Tihanyi Tóth Csaba

(a Barátok Közt Novák Lacija) operett slágerekkel. Helyszín: Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár parkja (6621 Derekegyház, Köztársaság tér 8.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.