Közélet

Tortával és operaénekessel köszöntötte a szépkorúakat Kothencz János + FOTÓK

Tortával és operaénekessel köszöntötte a szépkorúakat Kothencz János + FOTÓK

2014. július 24., csütörtök
Tortával és operaénekessel köszöntötte a szépkorúakat Kothencz János + FOTÓK
kj06_gs

A Kossuth Lajos sugárúti Idősek Klubjának tagjait Szélpál Szilveszter operaénekes műsorával és egy tortával köszöntötte Kothencz János. A polgármesterjelölt köszöntőjében hangsúlyozta: kiemelt figyelemmel kell gondoskodni a szépkorúakról, hiszen ők építették fel az országot, amiben élünk.

Egy tortával, illetve

Szélpál Szilveszter

operaénekes műsorával köszöntötte

Kothencz János

a Kossuth Lajos sugárúti Idősek Klubja tagjait csütörtök délután. Az Anna napi műsor mellett a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt hangsúlyozta: rohanó világunkban különösen fontos, hogy egymásra is figyeljünk. "Az én generációm nagyon sokat tanult és tanul mind a mai napig önöktől, hiszen önök építették fel ezt az országot, amiben mi most élhetünk. Az a szeretet, amit önök tudnak adni, és adtak is gyermekeiknek, unokáiknak, mintául kell szolgálnia egy ilyen közösségépítéshez, amiért mi is dolgozunk. A fiatalabb generációknak önöktől kell megtanulnia a tisztességet, emberséget" - hangsúlyozta köszöntőjében. A lakótelepi emberekért dolgozó L.É.T. megálmodójaként Kothencz János évek óta kiemelt figyelemmel foglalkozik az idősek életkörülményeinek, hétköznapjainak jobbá tételével. "Négy nyugdíjas is klubja van a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása nevű önkéntes mozgalmunknak, ahová egyre nagyobb számban csatlakoznak a kertvárosi kerületekben élő szépkorúak egyaránt. Minden második hét csütörtökén megtartjuk ezeket az összejöveteleket, melyeket a későbbiekben tovább szeretnénk kiszélesíteni mindegyik lakótelepi negyedre, állandó nyugdíjas klubokat kialakítva" - mondta el a rendezvényen Kothencz János. Az időseknek színes programokat rendeznek egész évben: kirándultak Erdélybe, bejárták a parlamentet, emellett több önkéntes látogatói szolgálatot vezettek be, akik az egyedül élő, idős embereknek nyújtanak segítő kezet a hétköznapokban. "Sok száz idős emberrel van szerencsénk foglalkozni immár több, mint hat éve. Egy egyre inkább tartalom nélkülivé váló városban vagyunk, ahol szent meggyőződésem, hogy komolyan oda kell figyelni a szépkorúakra, hiszen az itt élők egy jelentős hányadát ők teszik ki. Ezért fontos, hogy biztosítsunk számukra egy közösséget, ahová tartoznak, ahová várják őket. Minden embernek meg kell tapasztalnia, hogy nincsen egyedül" - hangsúlyozta Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.