Közélet

Több mint négy és félszeres érdeklődés a 3 hónapos diszkont kincstárjegyekre

Több mint négy és félszeres érdeklődés a 3 hónapos diszkont kincstárjegyekre

2014. július 29., kedd
Több mint négy és félszeres érdeklődés a 3 hónapos diszkont kincstárjegyekre

Több mint négy és félszeres jegyzési érdeklődésre, megemelt összegben értékesített - rekordalacsony hozammal - 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

A 40 milliárd forint értékben aukcióra vitt 3 hónapos diszkont kincstárjegyre 186,162 milliárd forint jegyzési ajánlatot tettek az elsődleges forgalmazók. Az ÁKK ebből a meghirdetettnél 5 milliárd forinttal magasabb összeget fogadott el és értékesített az előző aukciónál 10 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon. Az aukción kialakult 1,69 százalékos átlaghozam újabb mélységi rekord és 12 bázisponttal marad el a három hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon kialakult 1,81 százalékos referencia hozamtól. 3 hónapos lejáratra a két héttel ezelőtti aukción csúszott első alkalommal az aukciós hozam 2,00 százalék alá. A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek aukciós hozama 2,90 százalékon kezdte az évet, egy évvel ezelőtt, 2013 július végén 3,97 százalékon állt, míg 2013 elején 5,49 százalékon, 2012 elején pedig 7,67 százalékon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.