Közélet

Tartós munkahelyeket teremtene Szegeden Kothencz János

Tartós munkahelyeket teremtene Szegeden Kothencz János

2014. július 9., szerda
Tartós munkahelyeket teremtene Szegeden Kothencz János
fidesz_polgarmester_jeloltje_kothencz_janos03_gs

A Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje a kormányzat támogatásával a jelenlegi városvezetés alternatívája kíván lenni.

Kothencz János közössége

Új közösség alakult a Facebookon Kothencz János szegedi polgármester-jelöltségének támogatására. A Kothencz János legyen Szeged polgármestere elnevezésű csoport néhány óra leforgása alatt komoly tábort alakított ki, cikkünk megjelenésének pillanatában 480-an voltak a tagjai. Itt lehet csatlakozni!

"Egy vagyok a szegediek közül, igyekszem a hátamra venni azokat, akik között élek" - mondja

Kothencz János,

a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása által támogatott polgármesterjelölt, kiemelve, hogy Szeged polgármestereként első számú céljának a lakosság életkörülményeinek, mindennapi életének javítását tartaná. Nem véletlen, hiszen - ahogy fogalmaz - "megtapasztalt minden mélységet". Három hónapos korában került állami csecsemőotthonba, egyetemista éveiben elkötelezte magát sorstársai szolgálata mellett önkéntes közösséget életre hívva, és felnőttkorában is mindenekelőtt a bajba jutottak, a nehéz helyzetben lévők segítése ösztönzi. Egy kilencedik emeleti panellakásban él, és amellett, hogy az egyházmegye gyermekvédelmi főigazgatója, a civil szférában is árvákkal, hátrányos helyzetű családokkal és nehéz körülmények közt élő idős emberekkel foglalkozik. Szívügyének tekinti a lakótelepeken élők sorsát, és hosszú évek óta azért küzd, hogy életkörülményeiket vagy ahogy mondani szokta: "az ajtó mögött lévő valóságot" elviselhetőbbé tegye. Megválasztása esetén Szeged polgármestereként a kormányzat maximális támogatásával, a kormányzati kezdeményezések előnyei érvényesítve látna munkához. "Régen várt és üdvözlendő az a sokféle modellt, a baloldali értékeket is megjeleníteni képes kormányzati magatartás, mely újfajta társadalomépülés alapjait rakja le. A családpolitikai intézkedések, a családtámogatási döntések és a rezsicsökkentés is ezt a célt szolgálják" - foglalta össze Kothencz János a VTV Szegednek. Hozzáfűzte, a magát baloldalinak nevező szegedi MSZP-s városirányítás több intézkedésével, így az infrastruktúra-fejlesztéssel egyetért, de tovább kíván lépni: a városvezetés valódi alternatívája kíván lenni. El akarja érni, hogy a szegediek ne csak látványberuházásokban gyönyörködhessenek, de otthon is jól érezzék magukat. "Sokkal komolyabb figyelmet kellett volna fordítani az emberek ajtaja mögötti valóságra. A lakótelepeken az emberek életminősége jócskán hagy kívánnivalót maga után. Az elmúlt ciklusokban nem teremtettek Szegeden tartós munkahelyeket, pedig az ideig-óráig egzisztenciát is biztosító munkalehetőségek helyett évekig, akár élethosszig tartó munkahelyekre lenne szükség, az ilyen beruházásokat kellett volna és kell a jövőben ösztönözni. A kis- és középvállalkozásokat kívánom helyzetbe hozni, e téren az önkormányzatnak szorosan együtt kell működnie a kormányzattal" - szögezte le a polgármesterjelölt.

Tekintse meg a VTV Szeged Kothencz Jánossal készített interjúját!Kothencz Jánossal készített bemutatkozó beszélgetésünket itt olvashatja el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.