Bulvár

Szivattyúval járták a várost a tűzoltók

Szivattyúval járták a várost a tűzoltók

2014. július 28., hétfő
Szivattyúval járták a várost a tűzoltók

Az éjszakai vihar még ma délelőtt is folyamatos munkát adott a tűzoltóknak. A műveletirányításra a délelőtt folyamán szüntelenül érkeztek a bejelentések - olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Szeged területén összesen nyolc helyen kellett a felgyülemlett esővizet szivattyú segítségével eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A Fővám köz egyik épületének pincéjében másfél méteres víz állt. A Mars téren közel fél méteres vizet szivattyúztak ki a szegedi egységek. Érkezett riasztás a Mérey utcából is, ahol a tüdőgondozó épületét lepte el a víz. A pincében közel 60 centiméteres víz állt, a liftaknában pedig közel két méteres magasságban esővíz gyülemlett fel. A tűzoltók három szivattyú segítségével távolították el a vizet az egészségügyi intézmény alagsorából. A Szentháromság utcában, egy alagsori lakást öntött el a víz, itt a lakók közel fél méteres vizet jelentettek be, amit a tűzoltók rövid időn belül eltávolítottak. A Kárász utcai épületeket sem kímélte a rendkívüli időjárás, az egyik épület pincéjében körülbelül 60 centiméter magasságban állt az esővíz. A Dobó utcában mintegy száz négyzetméteres területen, 50-60 centiméteres magasságban lepte el a víz a pincéket. Az esővíz nem csak a felszín alatt, hanem a felszínen is problémát okozott. A felázott talajban könnyen megdőltek a fellazult gyökerű, nagyobb fák. A Gógány utcában egy nagyméretű akác dőlt a kerítésre, a Kereszttöltés utcában pedig egy vendéglátóegység épületére szakadt rá egy nyárfa. Egy pusztamérgesi tanyaépülethez is riasztották a szegedi tűzoltókat, szintén kidőlt fához, amely lakóépületet veszélyeztetett. A tűzoltók minden esetben elvégezték a szükséges veszélyelhárítási munkálatokat. A viharkárokkal lakossági bejelentések a délután folyamán is folyamatosan érkeznek a műveletirányítás szegedi központjába. A tegnap éjjeli és a ma délelőtti viharkárokkal kapcsolatban jelenleg több mint ötvenszer (eddig 52) riasztották az egységeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.