Közélet

Szél Bernadettet és Schiffer Andrást újraválasztották az LMP társelnökévé

Szél Bernadettet és Schiffer Andrást újraválasztották az LMP társelnökévé

2014. július 19., szombat
Szél Bernadettet és Schiffer Andrást újraválasztották az LMP társelnökévé

Újra Szél Bernadettet és Schiffer Andrást választotta a párt társelnökévé az LMP országos kongresszusa, amelyet szombaton egy budapesti szállodában tartottak.

Schiffer András

a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy megválasztották a párt kilenctagú országos elnökségét is, amely a korábbi országos választmány feladatait veszi át. Az elnökségbe automatikusan bekerül a két társelnök. A testület titkára

Vida Attila

, tagok továbbá

Schmuck Erzsébet

országgyűlési képviselő,

Keresztes László Lóránt, Gerstmár Ferenc, Falusi Norbert, Lengyel Szilvia

és

Csarnó Ákos.

A létszámcsökkenés oka, hogy az országos választmánytól eltérően az elnökségnek a regionális delegáltak már nem tagjai. A testület mandátuma egy évre szól. A sajtótájékoztatón

Szél Bernadett

felhívta a figyelmet, hogy az elnökség nagy része vidéki kötődésű, az ország minden területéről kerültek be politikusok a párt vezetésébe. Szavai szerint a korábbi országos választmánynak egy rendkívül nehéz helyzetből kellett talpra állítani az LMP-t és miután "újjáélesztették" a pártot, sikeres kampányokat bonyolítottak le. Most már a hálózatépítés és a terjeszkedés kerül előtérbe, mert az LMP láthatóan erősödni kezdett - hangsúlyozta. Azt is kiemelte, hogy a pártvezetésbe három nő is bekerült, így az LMP-ben a női részvétel biztosított. Az új vezetés semmiféle politikai irányváltást nem jelent, folytatják a már megkezdett gyakorlatot - közölte. Szavai szerint az LMP nagy árat fizetett azért, hogy kitartott az elvei mellett, de a választók jutalmazzák, hogy egy elvhű párttal állnak szemben - jelentette ki. A társelnökök nem árulták el, hogy milyen arányban voksoltak rájuk, Schiffer András csak annyit mondott, hogy nagyjából a szavazatok nyolcvan százalékát kapták meg. Vasárnap a párt fővárosi kongresszusa ül össze és a tervek szerint dönt majd a főpolgármester-jelöltről és az LMP Budapest-programjáról. Schiffer András egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: nem akarja megelőlegezni a kongresszus döntését de "egyáltalán nem biztos, hogy a holnapi napon ebből lesz konkrét személy".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.