Közélet

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a páneurópai piknik évfordulóján

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a páneurópai piknik évfordulóján

2014. július 29., kedd
Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a páneurópai piknik évfordulóján

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz augusztus 19-én Sopronpusztán a páneurópai piknik 25. évfordulóján – tájékoztatta az MTI-t a soproni önkormányzat sajtófőnöke kedden.

Kuslics Balázs

elmondta, a Páneurópai Piknik Emlékparkba kötetlen családi napot szerveztek, ahol várhatóan délután négy órától 1989 – a csodák éve címmel

Orbán Viktorral

beszélget

Rákay Philip,

a M1 Szabadság tér ’89 című műsorának házigazdája. Az emlékparkba már délelőtt tíz órától várják a családokat; hagyományos magyar ételeket főznek bográcsokban, helyi borászok mutatkoznak be, de gyermek- és sportprogramok, valamint koncertek is lesznek. A 25 évvel ezelőtti határáttörés elő- és utóéletéről egykori szervezők, résztvevők mesélnek majd. Az ünnepi programsorozat augusztus 17-én kezdődik: a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Az első szakadás a vasfüggönyön címmel nemzetközi vándorkiállítás nyílik. A Berlin után Sopronban bemutatkozó tárlaton installációkkal, tárgyakkal és fotókkal emlékeznek az 1989-90-es európai eseményekről. Augusztus 18-án és 19-én két nemzetközi konferenciát tartanak magyar és német résztvevőkkel, Sopron: kapu a szabad Európa felé, valamint Kapu Európába címmel az Antall József Tudásközpont, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében. Az 1989. augusztus 19-én Sopronkőhida és az ausztriai Szentmargitbánya között megrendezett páneurópai pikniken több mint 600 NDK-állampolgár használta fel a vasfüggöny megnyitásának rövid pillanatát arra, hogy Nyugatra szökjön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.