Közélet

Önköltséges hallgatóit támogatja a BGF

Önköltséges hallgatóit támogatja a BGF

2014. július 8., kedd
Önköltséges hallgatóit támogatja a BGF

Több mint tizenegy és fél millió forint összértékű támogatást nyújtott közel 80 önköltséges hallgatójának a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a tavaszi félévben - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az intézmény által hagyományteremtő szándékkal 2012-ben életre hívott Biztos Jövő Ösztöndíj keretében 25, 50, vagy 100 százalékos támogatásban részesülhettek az önköltséges formában tanuló gazdaság-, társadalom- és bölcsészettudomány alapképzéses BGF-es hallgatók. Emlékeztettek: a felsőoktatásban végbemenő változásokra reagálva 2012-ben a főiskola azzal a szándékkal hozta létre a Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot, hogy segítsen finanszírozni a legtehetségesebb és legszorgalmasabb önköltséges hallgatóik főiskolai tanulmányait. Az ösztöndíjra minden szemeszterben pályázhatnak a gazdaság- és társadalom- és bölcsészettudományi alapképzések BGF-es hallgatói. Ebben a félévben az intézmény mind a négy karáról összesen több mint háromszáz hallgató nyújtott pályázatot.

Sándorné Kriszt Éva

, a BGF rektora a közleményben kiemelte: örömünkre szolgál, hogy a Biztos Jövő Ösztöndíjprogramnak köszönhetően évről-évre egyre több tehetséges hallgató - és szüleik - válláról vehetik le a képzési költség előteremtésének terhét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.