Közélet

Nyolcvan új traktort szerez be a Magyar Közút

Nyolcvan új traktort szerez be a Magyar Közút

2014. július 16., szerda
Nyolcvan új traktort szerez be a Magyar Közút
johndeere_traktor

Nyolcvan új John Deere gyártmányú traktort szerez be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az év végéig, mintegy 2,7 milliárd forint értékben - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint a nádudvari székhelyű KITE Zrt.-től szerzi be a traktorokat, a padka- és rézsűkasza adapterekkel együtt. A beruházás bruttó összértéke 2,7 milliárd forint, amelyre 5 éves futamidejű, zárt végű lízingszerződést köt a vállalat. A Sárbogárdon bemutatott 4,5 literes, 4 hengeres, 125 lóerős, korszerű és környezetbarát motorral szerelt traktorok 66 mérnökségen végeznek majd munkát, az év minden szakaszában - ismerteti a közlemény, hozzátéve: az adapterek gémszerkezettel ellátottak, így a padkakasza akár 3 méterre is, míg a részű kasza akár 6 méterre is kinyújtható a hordozó jármű középvonalától, így tudja biztosítani a kezelendő útszakaszok mentén a hatékonyabb és gazdaságos gépesített munkavégzést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012-ben indította el azt a fejlesztési programját, amelynek célja gép- és eszközparkjának megújítása. Az újabb beruházással - a tavalyi 24 nagy teljesítményű traktor beszerzésével együtt - a vállalat traktorállományának közel fele megújul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.