Közélet

NFM: tizenhétezren kaptak laptopot Miskolcon és környékén

NFM: tizenhétezren kaptak laptopot Miskolcon és környékén

2014. július 1., kedd
NFM: tizenhétezren kaptak laptopot Miskolcon és környékén

Tizenhétezren kaptak ingyenes laptopot Miskolcon és környékén a Digitális Közösség Program keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A hétfőn zárult program nyerteseinek közel 40 százaléka a 45 év felettiek, álláskeresők, kismamák és megváltozott munkaképességűek közül került ki, sok hátrányos helyzetű általános és középiskolai diák is eszközhöz jutott - írja az NFM, hozzátéve: a program ezen kívül ingyenes oktatással is támogatja a számítógépes készségek fejlesztését. A közlemény által idézett felmérés szerint mintegy 3,5 millió magyar állampolgár digitálisan írástudatlannak számít. A kormány ezért indította el tavaly novemberben a Digitális Közösség Programot, amelyet ősztől Salgótarjánban folytatnak. Később akár országos szintre is emelhetik a kezdeményezést - tájékoztatott a minisztérium. A digitális írástudatlanság felszámolására a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi időszakban mintegy 30 milliárd forint forrás áll Magyarország rendelkezésére - olvasható az NFM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.