Közélet

MSZP-tisztújítás: Tóbiás pártelnök, Botka választmányi elnök lett (FRISSÍTVE)

MSZP-tisztújítás: Tóbiás pártelnök, Botka választmányi elnök lett (FRISSÍTVE)

2014. július 19., szombat
MSZP-tisztújítás: Tóbiás pártelnök, Botka választmányi elnök lett (FRISSÍTVE)
Tóbiás József

Megválasztották Tóbiás Józsefet az MSZP elnökének. A pártelnöki posztért egyetlen jelöltként induló politikus 263 szavazatot kapott a szombati rendkívüli tisztújító kongresszuson Budapesten.

Bejelentették azt is, hogy 266 szavazattal elnökhelyettessé választották

Gőgös Zoltán

agrárpolitikust, valamint 267 szavazattal

Botka Lászlót

választották az országos választmány elnökévé.

Tóbiás: csak egy erős baloldal teheti erőssé Magyarországot

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) és az ország megerősítésére tett ígéretet Tóbiás József, a szocialisták új elnöke a megválasztását követő beszédében.

Tóbiás József,

az MSZP fővárosi SYMA-csarnokban tartott szombati rendkívüli kongresszusának sajtónyilvános részén felszólalva hangsúlyozta, már ellenzékben azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országot. Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás értékeit kívánja képviselni - fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy "szivárványkoalíció" létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol - mondta Tóbiás József, aki hirtelen kanyarok és "ötletparádé" nélküli pártvezetést ígért.

Megválasztották az alelnököket

Megválasztotta az MSZP három alelnökét a párt rendkívüli tisztújító kongresszusa szombaton Budapesten. Alelnök lett

Lukács Zoltán

frakcióvezető-helyettes,

Márton Roland

, székesfehérvári MSZP-elnök és

Ujhelyi István

európai parlamenti képviselő. Lukács Zoltán az érvényesen leadott szavazatok 59,24 százalékát, Márton Roland az 56,25 százalékát, míg Ujhelyi István a 71,62 százalékát kapta meg. A posztért indult még Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke és Kovács László volt uniós biztos. Eddig két alelnöke volt a pártnak, Horváth Csaba és Gúr Nándor. Változás történt a Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottság élén, az eddigi elnököt, Tukacs István országgyűlési képviselőt Szücs Gábor választmányi elnökhelyettes váltotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.