Sport

Miniszteri elismerést kapott a SZEOL fiatalja

Miniszteri elismerést kapott a SZEOL fiatalja

2014. július 27., vasárnap
Miniszteri elismerést kapott a SZEOL fiatalja
hevesi_milan

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Balog Zoltán miniszter a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” címet adományozta Hevesi Milán, a SZEOL SC labdarúgója részére. Ebből az alkalomból beszélgettünk a 15 éves játékossal.

- Milán, telefoninterjúnk idején éppen Kaposváron, egy 24 csapatos nemzetközi tornán veszel részt a SZEOL SC U16-os alakulatával. Hogy megy a csapatnak?

- Köszönöm az érdeklődést, öt sikeresen megvívott mérkőzés után a hatodik, döntőbe jutásért vívott meccsen 2–0-ás vereséget szenvedtünk egy brazil csapattól. Nagyon sok már a sérült a csapatunkban, így összességében úgy vélem jól teljesítettünk.

- Gratulálunk, csakúgy, mint a miniszteri kitüntetésedhez!

- Köszönöm, nagyon örülök, hogy sikerült megkapnom ezt az oklevelet, annál is inkább, mert csapatsportág képviselőjeként kaptam meg.

- Az érdem a tiéd, de a csapattársaid, iskolád és egyesületed is büszke lehet rád.

- Igen, pont erre céloztam, családom szüleim mellett (édesapám az Ásotthalmi TE edzője) mindehhez az is kellett, hogy nagyszerű társak, barátok közt sportolhatok, köszönettel tartozom az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskolának, osztályfőnökömnek, Kiss Andreának, Gyenge Balázs testnevelő tanáromnak, korábbi Tisza Volános és SZEOL-os edzőimnek, Kispál Csabának, Vágó Mihálynak és dr. Buchholcz Gábornak.

hevesi_milan_oklevel

- Magas szinten sportoló fiataloknál mindig felmerül a kérdés: hogyan egyeztetik össze a testedzést a tanulással. Te hogy állsz ezzel?

- Nekem ez sosem jelentett „külön problémát”, az órákon figyelek, szerencsére gyorsan tanulok, és az, hogy már nyolc éve aktívan sportolok, bizonyára a koncentrációmra is jó hatással van. Nem kell nógatni sem a tanulásra, sem a sportolásra, igaz a SZEOL-ban is mindig hangsúlyozzák a tanulás fontosságát. Halkó Pali bácsi a sportszervezet vezetője és jelenlegi edzőm, Buchholcz Gabi bácsi az eligazításokon egyetlen lehetőséget sem hagy ki, hogy e terület fontosságáról beszéljen nekünk.

- Melyek a kedvenc tantárgyaid, hol folytatod a tanulmányaidat?

- Az angol, az informatika és a matematika mellett természetesen a testnevelés a kedvencem, középiskolába is a Gábor Dénes Szakközépiskola informatikus szakára megyek.

- Milyen poszton játszol, és áruld el azt is, ki a favoritod és kinek szurkolsz?

- Nyolc éve, amióta a Tisza Volánban elkezdtem a futballt a kisméretű pályákon irányító játékosként, majd most a SZEOL SC-ben a nagypályán is középpályásként teszem a dolgom. Szeretnék minél jobb labdarúgó lenni. Iniesta játéka nyűgöz le leginkább, talán ezek után mondanom sem kell, a Barcelonának szurkolok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.