Közélet

Mérnökként könnyű, asszisztensként nehéz munkát találni Csongrád megyében

Mérnökként könnyű, asszisztensként nehéz munkát találni Csongrád megyében

2014. július 16., szerda
Mérnökként könnyű, asszisztensként nehéz munkát találni Csongrád megyében

Míg a munkanélküliségi ráta a KSH adatai szerint egy év alatt jelentősen mérséklődött, egyre többen jelentkeznek új munka reményében az online álláshirdetésekre. Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Fejér megye mellett Csongrád megyében a legkönnyebb közép- és felsővezetőként elhelyezkedni.

A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerébe 36 százalékkal több új pozíció került, az álláskeresők pedig 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek. Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Fejér megye mellett Csongrád megyében a legkönnyebb közép- és felsővezetőként elhelyezkedni. A KSH júniusi adatai szerint hazánkban a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezer fővel csökkent, új munkahelyet mégis sokan keresnek online: az álláskereső online rendszerébe 18 százalékkal több felhasználó regisztrált a második negyedévben. Az álláskeresők mellett a cégek is aktívak: 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai közül válogathattunk. A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi (36 százalék) és főiskolai (36 százalék) végzettség, valamint az angol nyelv ismerete – a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás. A fejvadász cégek ajánlataira jelentkeztek a legtöbben, utóbbi pozíciói az ügyfélszolgálati kategóriát erősítik. A legnehezebb továbbra is adminisztrátori vagy asszisztensi állást találni, ezekre a hirdetésekre ugyanis sok, átlagban 40 pályázó jelentkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.