Közélet

Megnyílt az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere

Megnyílt az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere

2014. július 15., kedd
Megnyílt az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere

A Kossuth tér felújítását bemutató, TÉRképek című fotókiállítással nyílt meg kedd este az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere.

A kiállított több mint 200 fénykép egyidejűleg kordokumentum és művészfotó - fogalmazott a

Wachsler Tamás

fotóiból rendezett tárlat megnyitóján az Országgyűlés elnöke.

Kövér László

emlékeztetett arra, hogy Wachsler Tamás a rendszerváltás utáni első Országgyűlésnek még képviselőként volt tagja, 2012-től pedig a Kossuth tér újjáépítési projektjét vezeti, miközben fényképezőgépével is megörökíti a beruházást. "A Kossuth tér újjáépítését szeretik párhuzamba állítani a magyar állam újjáépítésével, amelyet nekünk feladatul szabtak ki 2010-ben a választók" - jegyezte meg a házelnök, hozzátéve: a különbség a két újjáépítés között az, hogy a Kossuth téri munkálatok idén lezárulnak. Pontosabban egy feladat még hátravan - fűzte hozzá Kövér László, hangsúlyozva, hogy a 2-es metró kijárata fölötti MTESZ-székház még átépítésre vár.

Zubreczki Dávid

, az Urbanista blog szerkesztője emlékeztetett: "Wachsler Tamás talán az egyetlen olyan városfotós, aki megtehette, hogy maga építhette a várost a képeire". Mint hozzátette, a projektvezető leült beszélgetni azokkal, akiket érdekelt az építés, internetes fórumokon regisztrált azért, hogy megivtasson egy-egy kérdést, és az észrevételeket beépíthesse a munkájába. Ráadásul Wachsler Tamás szeret és tud is fotózni - méltatta az újjáépítési munkálatokat és a kiállítást Zubreczki Dávid. Wachsler Tamás az MTI-nek elmondta: a beruházást a 2012. januári első kapavágásoktól annak elkészültéig végigkövette kamerájával, megörökítve a munkálatok minden jelentősebb fázisát. A tárlat augusztus 20-ig hétköznaponként 18.15 és 20 óra között, hétvégenként 16.15 és 18 óra között ingyenesen látogatható az Országház XV. udvarában létrehozott kiállítótérben, amely novembertől a ház építéstörténetét bemutató tárlatnak ad majd otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.