Közélet

Másfél év alatt több mint háromszáz jogvédelmi képviselő tett vizsgát

Másfél év alatt több mint háromszáz jogvédelmi képviselő tett vizsgát

2014. július 7., hétfő
Másfél év alatt több mint háromszáz jogvédelmi képviselő tett vizsgát

Másfél év alatt 304 jogvédelmi képviselő tett sikeres vizsgát a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projekt keretében indított képzésen - közölte az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 120 órás, hatósági jellegű képzésen a hallgatók az általános alapozó ismeretek mellett speciális, gyakorlati ismereteket is elsajátítottak. A résztvevők - többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, pedagógusok, hittantanárok, szociális munkások, szociálpolitikusok - a panaszkezeléstől a speciális csoportok jogvédelmi problémáin át a jelnyelvi alapismeretek megszerzéséig alapos felkészítést kaptak az elmúlt hetekben. A központ májusban indított jogvédelmi képviselői képzésén 95-en szereztek tanúsítványt a betegjogi, ellátottjogi, gyermekjogi terület valamelyikén - írta az OBDK.

Novák Krisztina

, az OBDK főigazgatója április közepén, az európai betegjogi nap alkalmából rendezett konferencián azt mondta, idén 217 ember képzését tervezi a központ, és erre mintegy 25 millió forintos uniós forrás áll rendelkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.