Kultúra

Látogatói rekord született a debreceni Campus Fesztiválon

Látogatói rekord született a debreceni Campus Fesztiválon

2014. július 27., vasárnap
Látogatói rekord született a debreceni Campus Fesztiválon
VAI_9614-01

Megdőlt a tavalyi 60 ezres rekord, az idén már 70 ezren buliztak a debreceni Campus Fesztiválon - közölte a fesztivál igazgatója a vasárnapi zárás után az MTI-vel.

Miklósvölgyi Péter

elmondta: teljes mértékben bevált a felújított helyszín, a debreceni Nagyerdei Stadion környéke. A fellépők és a fesztiválozók visszajelzései alapján is sikerült egy abszolút 21. századi fesztivált megrendezni - tette hozzá, megjegyezve: miután az időjárás is kedvező volt, a programok pedig nagy érdeklődés mellett zajlottak, megdőlt a tavalyi látogatói csúcs. A Campus ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai fesztiválpaletta élvonalában, a korszerű és igényes infrastruktúra, a kulturált, páratlan környezet egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország egyik legkomfortosabb fesztiválja legyen - mondta az igazgató. A Nagyerdei Stadion rekonstrukciója után megújult környezet várta a látogatókat, a szervezők látványos komfortos körülmények között építették fel a hatalmas fesztiválvárost. Idén több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, nyolc kiemelt színpad, számos kisebb programhelyszín és mintegy 400 program volt a négy nap alatt. A legnagyobb érdeklődés a 25 éves Tankcsapdát kísérte, de ezreket mozgatott meg a Punnany Massif, a Quimby,

Majka

, a Vad Fruttik és a svájci sztárfellépő,

DJ Antoine

is. A zenei színpadok kínálata mellett először épült fel az "Egyetem tér", ahol a Debreceni Egyetem látványos programokkal, kísérletekkel mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Voltak a fesztiválon irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek a Nagyerdőben. Vasárnap elkezdődött a takarítás, és a színpadok, sátrak bontása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen. A bontási munkálatok várhatóan egy hét múlva érnek véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.