Sport

Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai II.

Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai II.

2014. július 18., péntek
Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai II.
labdarugas_mj-003

Az NB III közép csoportjának küzdelmeire készülő SZEOL SC öt ellenfelének felkészüléséről már beszámoltunk. Most a szegedi gárda újabb öt riválisáról igyekeztünk információkat szerezni.

Korábban

már beszámoltunk

a Kozármisleny FC, a Videoton II., a Dunaharaszti MTK, a Gyulai Termál FC és az Orosháza FC felkészülésének helyzetéről. Az előző évi helyezések alapján a legerősebbnek tünő öt együttes közül ketten pályára léptek a napokban. A mislenyiek az NB III nyugati csoportjában szereplő Nagyatád otthonában ezúttal tartalékos -

Krisztián

,

Domonkos

,

Tar

,

Lakatos

,

Erdős

(

Hajnal

),

Szabó P.

,

Nagy E.

(

Reitz

),

Lauer

,

Nagy K.

(

Valkovics

),

Tóth A.

(

Imrő

),

Várda

- összeállításban, sok helyzetet kihagyva döntetlent értek el, míg a gyulaiak -

Nagy B.

(

Harman

),

Kovács T.

,

Vincze, Barna

(

Wéber

),

Kukla

(

Szilágyi T.

),

Okos

(

Turcsek

),

Sipos

(

Péchy

),

Nagy G.

,

Kristóf

(

Sós

),

Bondár

(

Ruzsa

),

Laurinyecz

- összetételben 1-1-es félidő után 3-1-re kikaptak hazai pályán az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre SE együttesétől. Most nézzük mi a helyzet az erősségi sorrendben a középmezőnyhöz tartozó öt gárda házatáján.

Bajai LSE (közép csoport 9. helyezett)

Bajai LSE címer

A bajaiaknál sokáig nagy volt a bizonytalanság, végül a klub elnöksége - bírva a város támogatását is - úgy döntött, hogy a csapat indul az NB III-as bajnokságban. A bajaiak viszonylag későn, július 14-én kezdték meg a felkészülést új edző, a korábbi szakmai igazgató,

Evanics Zoltán

irányításával. Amint azt

Búcsú Lajos

klubelnök elmondta, nagyon fiatal, zömében bajaiak alkotta, de kellően lelkes gárda vág neki az új idénynek és elsődleges céljuk a bentmaradás kiharcolása. Nem ígérkezik könnyűnek a feladat teljesítése, hiszen rengeteg a változás a BLSE keretében. Távozott a csapattól

Zsók J.

,

Illés D.

,

Turcsik T.

,

Tóth D.

,

Csányi P.

,

Kirchner K.

,

Mucsi Zs.

,

Kiss B.

,

Faller A.

és

Kiss A.

, de még az sem biztos, hogy

Hajnal G.

,

Princz G.

,

Pigay B.

,

Orsós Cs.

,

Hangya L.

és

Szöllősi T.

marad. Az előző évi keretből hét játékosra számíthatnak biztosan,

Kámán Zoltán

,

Rónai Antal

,

Sibinger Dávid

,

Túri István

,

Tóth Milán

,

Szabó Szilárd

és

Pintér Roland

a folytatásban is a szakvezetés rendelkezésére áll. Ez igen kevésnek tűnik, így négy U-21-es bajai fiatal is a kerettel edz és megpróbálják új játékosok leigazolásával feltölteni a keretet. A bizonytalanságok miatt egyelőre hivatalos felkészülési mérkőzésről még nem érkezett hír Bajáról.

Erzsébeti SMTK (közép csoport 10. helyezett)

ESMTK címer

Több távozó mellett érkezők is szép számmal akadnak a pesterzsébetieknél. Ausztriai, majd újbudai kitérőt követően visszatért a csapathoz a 30 éves támadó,

Szabó Gábor

, a Soroksár NB II-be jutott gárdájától a 21 éves

Mile Dániel

érkezett, míg a vetélytárs Maglódi TC együttesétől két játékos, a 27 éves rutinos védő,

Murinai Barnabás

és a 21 éves

Lázár Benjamin

folytatja Erzsébeten. A legújabb igazolás,

Túri Dániel

, az edző fia a Vasastól érkezett egy évre kölcsönbe Pesterzsébetre. A távozók közül a legérzékenyebb változás, hogy

Zimon Gábor

2 év után visszatért Törökbálintra.

Túri Zoltán

vezetőedző szerint az előző évi keret megerősítése létszámában is indokolt, hiszen az elmúlt bajnoki évben többször is előfordult, hogy rövid volt az ESMTK kispadja. A csapat már lejátszotta első felkészülési találkozóját, ahol tisztességgel helytállva mindössze 1-0-ra kapott ki az NB II-re készülő soroksáriaktól. A hétvégén Dorogon vendégszerepel az ESMTK, majd Törökbálinton és Érden lépnek pályára.

Tolle UFC Szekszárd (közép csoport 11. helyezett)

Szekszárd UFC címer

A tolnaiak is csak a héten kezdték meg a felkészülést, így egyelőre sem a keretben történt változásokról, sem a várható felkészülési mérkőzésekről nem adtak ki tájékoztatást.

FC Dabas (közép csoport 12. helyezett)

FC Dabas címer

Július 3-án kezdte meg a felkészülést a dabasi gárda, amelynek szakmai munkáját továbbra is Honti József irányítja. A vezetőség célja a játékoskeret további megerősítése, így több fiatal, illetve rutinos játékossal is tárgyalásban állnak, de a neveket egyelőre hétpecsétes titokként kezelik. A napi egy edzés mellett július 11-én már sor került az első felkészülési találkozójukra is, amelyen az edzőmérkőzések terén igen aktív Soroksár SC 4-1 arányban nyerni tudott Dabason. A folytatásban a dabasiak előbb fogadják a keleti csoportban szereplő Veresegyházát, majd ellátogatnak a Vasashoz, az MTK-hoz és Pilisre is.

Monori SE (közép csoport 13. helyezett)

Monori SE címer

Edzőváltás történt a bentmaradást éppen csak kiharcoló monoriaknál, ahol az egykori honvédos kapust,

Vezér Ádámot

a korábban a Honvédban, a Ferencvárosban, majd Sopronban és Norvégiában is futballozó egykori gólkirály,

Tóth Mihály

váltotta a kispadon. A 39 éves szakember legutóbb a végig anyagi gondokkal küzdő Jászapáti csapatát tartotta bent az NB III-ban, igaz ezt követően az apátiak mégsem vállalták az indulást a harmadik vonalban. A monoriaknál hét felkészülési találkozót terveznek, a Veresegyház, a Tura, a Cegléd, az Üllő, a Bp. Honvéd, az MTK U-21 és a Biatorbágy szerepel az ellenfelek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.