Sport

Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai

Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai

2014. július 16., szerda
Labdarúgás: gőzerővel készülnek a SZEOL SC NB III-as riválisai
Kozármisleny FC címer

Július 8-án ismerté vált az NB III-as labdarúgó bajnokság 2014/2015-ös idényének csoportbeosztása. A SZEOL SC Szeged csapata a közép csoportba nyert besorolást ahol ellenfelei is gőzerővel készülnek a bajnoki rajtra.

Nincs igazán oka a panaszra a SZEOL SC vezetőinek, hiszen az NB III csoportbeosztásai után kiderült, hogy talán a közép csoport tűnik a három közül a "legkellemesebb" küzdőtérnek. Az NB III mindhárom csoportjába került egy-egy NB II-ből kiesett csapat. A közép csoportba besorolt Kozármisleny FC - főleg a korábbi pécsi kistestvér szerep megszűnésével - közel sem tűnik erősebbnek, mint a keletre besorolt Kisvárda, vagy a nyugatra került Tatabánya. A közép csoport elmúlt idényének két erős gárdája is elkerült innen, hiszen a harmadik helyen végzett Honvéd-MFA keletre, míg az ötödik helyen záró Rákosmenti KSK nyugatra nyert besorolást. Az előzőek miatt az a furcsa helyzet állt elő, hogy a közép csoportban a legerősebb gárda a negyedik helyen végzett Videoton II. lett. Most az elmúlt évi erősségi sorrend első öt gárdájáról igyekeztünk minél több információt összegyűjteni.

Kozármisleny FC (NB II-ből kiesett)

Az NB II-től búcsúra kényszerült baranyai csapatnál a portugál Eduardo Almeida helyét segítője, Németh Zsolt vette át a vezetőedzői poszton. A klub tulajdonosa, a közelmúltban a PMSC ügyvezetőjeként is dolgozó Feleki Attila és az új vezetőedző is azt vallja, hogy a játékoskeret kialakításánál elsősorban a helyi kötődésű labdarúgókra kívánnak építeni és velük megvalósítani egy tisztes helytállást a harmadik vonalban. A Kozármisleny NB II-es csapatának keretéből nyolc játékost (Sólyom Csaba, Molnár Péter, Fenyvesi Olivér, Cziráki Attila, Szabó Balázs, Nagy Erik, Nagy Krisztián és Fellai József) sikerült megtartania a klub vezetésének, így jelentős erőfeszítéseket kellett tenniük a keret feltöltése érdekében. Az már biztos, hogy a kölcsönben szerepelt játékosok közül Schmidt Zsolt (BKV Előre) és Tóth Adrián (Komló) visszatér a klubhoz. Szintén visszatér a csapathoz a mislenyiek legendája, Lauer Norbert is, aki pályafutása alatt 334 alkalommal öltötte fel a mislenyiek mezét és ezalatt 170 gólt szerzett. A játékos a legutóbbi bajnokságban a megyei bajnokságot nyerő és ezzel szintén az NB III közép csoportjában induló Szentlőrinci SE csapatát erősítette, ahol mind a 30 bajnokin pályára lépett és 22-szer volt eredményes. A keret további feltöltésénél már elsősorban a fiatalokra számítanak a mislenyi vezetők. A klub II. osztályú bajnokságot nyert U-21-es csapatából Valkovics Dávid (1996), Reitz Barnabás (1995), Czifra Viktor (1994) és Tar András (1994) került a felnőtt keretbe, míg az új igazolások közül négy fiatal - Erdős Sándor (1993), Domonkos Csaba (1993), Szabó Péter (1994) és Szívós Alexander (1994) - kerül a PMFC csapatától Kozármislenybe. Németh Zsolt tervei szerint még 2-3 igazolást terveznek, elsősorban középső védőt és befejező csatárt keresnek a próbajátékosok között. A Kozármislenyiek június 30-án kezdték a felkészülést és július 9-én már le is játszották első felkészülési találkozójukat amelyen a Molnár - Domonkos, Fellai, Tar (Cziffra), Valkovics (Szabó P.), Nagy E., Fenyvesi, Lauer (Reitz), Nagy K., Cziráki (Várda), Tóth A. (Imrő) összeállítású együttes igen figyelemre méltó, 1-1-es döntetlent ért el az NB I-es PMFC ellen. A hírek szerint a vendég pécsiek ugyan többet támadtak és jónéhány helyzetet kihagytak, így a hazaiak Nagy Erik 18 méteres lövésével vezetést szereztek. Szünet után a PMFC Mohl Dávid büntetőből lőtt góljával egyenlített, de a szervezetten, masszívan és jól játszó kozármislenyiek ellen a győztes telálatot már nem sikerült megszerezniük. A napi két edzéssel készülő mislenyiek legközelebb július 12-én Nagyatádon lép pályára a gárda.

Videoton FC II. (közép csoport 4. helyezett)

Videoton címer

Az NB I-es együttes tartalék csapatáról alig-alig szivárog ki információ. Az NB III-as versenykiírás szerint: "Az NB I-es sportszervezetek tartalékcsapataiban 1993. január 1 után született játékosok szerepelhetnek. Az 1993. január 1 előtt született labdarúgók közül az adott fordulóban maximum 4 játékost lehet nevezni az NB III-as bajnoki mérkőzésre, amelyből egy csak kapus poszton szerepelhet." A fentiek miatt biztosra vehető, hogy a fehérváriak tartalék gárdája rendkívül fiatal összetételű lesz, amelyhez kiváló alapot biztosíthat a 2013/2014-es bajnoki évben az I. osztályú U-21-es küzdelemben bajnoki címet nyerő együttes.

Dunaharaszti MTK (közép csoport 6. helyezett)

DMTK címer

A harasztiak is megkezdték a felkészülést, amelyben hét felkészülési találkozó szerepel. A DMTK legelőször július 16-án 18 órakor a nyugati csoportban szereplő Csepel FC otthonában lép pályára, majd július 18-án 18 órakor a Bugyi együttesét fogadja. Egy nap múlva, délelőtt 10 órakor már Vecsésen lesz fellépése a harasztiaknak, majd július 22-én 18 órakor az MTK U-21-es korosztálya látogat Dunaharasztiba.

Várfürdő-Gyulai Termál FC (közép csoport 7. helyezett)

Gyulai TFC címer

A Romániába visszatérő Popovics Pál helyett az eddig a gyulai utánpótlásban dolgozó Szekeres Lajos kezébe került a karmesteri pálca a fürdővárosban. A csapattól távozott a két román légiós, Dragan Claudiu és Razvan Fritea, máshol folytatják játékos pályafutásukat a Zádori testvérek, valamint Repisky Dániel is. Visszatér a csapathoz Tótkomlósról Bagyinszki Attila és Gyulára igazol Méhkerékről Ruzsa László. Az új vezetőedző a klub utánpótlásából 4-5 fiatalra már a felnőtt keretben számol és további 4-5 új igazolást tervez. A csapat első felkészülési mérkőzésére július 12-én 10 órakor kerül sor, amikor a megye reprezentatív csapata, az NB I-es álmokat dédelgető Békéscsabai Előre 1912 SE látogat Gyulára.

Orosháza FC (közép csoport 8. helyezett)

OFC címer

A hét elején heti öt edzéssel megkezdte a felkészülést az orosházi együttes is, amelynél az egyelőre távol levő Kvasznovszky József helyett Makra Zsolt vezényli az edzéseket. A keret nagy része együtt maradt, amelyet mindenképpen előrelépésnek tartanak az OFC vezetői az elmúlt évekhez képest. A hírek szerint távozik Orosházáról két megyénkből származó labdarúgó, Csák Zoltán és Márki Kornél és alacsonyabb osztályban folytatja a játékot a csapat egyik gólvágójának számított Baranyai Béla is. A távozókat a legutóbb a Monori SE csapatában játszott ex-szegedi Szélpál László és az Orosházi Rákóczi Vasas csapatától érkező Bozsóki Dániel pótolhatja, de az orosháziak is terveznek további erősítéseket, a próbajátékosokat a felkészülési mérkőzések során tesztelik majd. Az OFC először július 19-én 10 órakor a Tótkomlósi TC-t fogadja, majd július 23-án 18 órakor Gyulán, a Szeged 2011 GA ellen lép pályára, július 26-án délelőtt pedig a Kondorosi TE látogat Orosházára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.