Közélet

Köznevelési államtitkárság: legyen hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban

Köznevelési államtitkárság: legyen hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban

2014. július 30., szerda
Köznevelési államtitkárság: legyen hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban

A köznevelési államtitkárság a közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015-ös tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már alkalmazott tanügy-igazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Ennek érdekében az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást ír ki, s annak feltételeit teljesítő szoftverek listájáról az intézmények - sikeres közbeszerzési eljárás esetén - 2014. augusztus közepétől értesülnek - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-t. Kiemelték: mivel az intézményhálózat különböző igényeket mutat az intézményi adminisztrációs rendszerek irányába, amíg minden igényt kielégítő, egységes rendszer nem jön létre, az intézmények a saját tapasztalatuk alapján dönthetnek. Az elektronikus adminisztráció összehangolása érdekében az Educatio Nonprofit Kft. megteremti az összhangot a különböző tanügy-igazgatási rendszerek és e-naplók között, sőt lehetőséget teremt arra, hogy akik még nem használják a rendszereket, egységesített excel táblákkal is az adatszolgáltatás központosításában részt vegyenek - írták. Kitértek arra is: a támogatás a tényleges, e-naplót használó intézmények felé irányul, ezért az állami finanszírozás feltétele, hogy az intézmény az általa választott szoftvert használatba vegye, és ezt a szoftver gyártója, illetve forgalmazója igazolja az Educatio Nonprofit Kft.-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.