Közélet

Kothencz János a Hír TV-ben: Én nem becsomagolni kívánom a nyomort + VIDEÓ

Kothencz János a Hír TV-ben: Én nem becsomagolni kívánom a nyomort + VIDEÓ

2014. július 19., szombat
Kothencz János a Hír TV-ben: Én nem becsomagolni kívánom a nyomort + VIDEÓ
kothencz_janos04_gs

A jelenlegi városvezetés túszul ejti a szegedieket, pedig a város nem mehet tovább szembe az országgal, ideje a fejlődés útjára lépnie - mondta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

A jelenlegi városvezetés alternatívájaként

Kothencz János

új szemléletmódon kínál perspektívát, egy vágyottabb jövőt a szegedieknek - hangzott el a Hír Televízió pénteki, Magyarország élőben című műsorában, melynek vendége a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje volt. Kothencz János az élő interjúban úgy fogalmazott, a következő időszak komoly kihívást jelent Szeged számára, mert bár kinézetében fejlődött a város, de valójában egy kiüresedőben lévő ékszerdoboz: tartós munkahely-beruházások hosszú idő óta nem létesültek, ellehetetlenültek a kis- és középvállalkozások, egyre többen költöznek el innen, csökken a lélekszám, a lakótelepek belső infrastruktúra-fejlesztése katasztrofálisan gyér. "Itt az ideje, hogy az emberek ajtók mögötti valóságára adjunk választ. Ami a lakótelepeket illeti, nem becsomagolni kívánom a nyomort uniós forrásokat is lehívva, panelrekonstrukció címszó alatt, hanem a valós problémákhoz kívánok hozzányúlni! Az emberek belső életminőségének javítását kell előtérbe helyezni, a belső épületgépészeti infrastruktúrát, mert lehet, hogy becsomagolták a házakat, de a szellőzők nem működnek, a liftek katasztrofálisak és leégnek a villanyvezetékek. Most már a zöld beruházásokra kell helyezni a hangsúlyt. Olyan fontos energetikai infrastruktúra-fejlesztéseket tűzünk ki célul, melyeket a kormányzat hathatós támogatásával, uniós forrásokkal valósíthatunk meg, az önerőt nem a lakosságra róva. Ezek a beruházások a rezsicsökkentésen túl is tovább csökkentik majd a szegediek terheit" - mutatta be terveit Kothencz János, aki hozzáfűzte: Szeged nem mehet tovább szembe az országgal, és azért van szükség változásra, mert ha marad a jelenlegi városvezetés, akkor gyakorlatilag túszul ejti a lakosságát.

A Hír Televízió Kothencz Jánossal készített élő interjúja az alábbi linkre kattintva , illetve a lenti videót elindítva tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.