Közélet

KoopeRációval segítenek eligazodni a jogszabályváltozások útvesztőjében

KoopeRációval segítenek eligazodni a jogszabályváltozások útvesztőjében

2014. július 17., csütörtök
KoopeRációval segítenek eligazodni a jogszabályváltozások útvesztőjében
ofa04_gs

A vállalkozásoknak, a szociális gazdaságban tevékenykedőknek, illetve a munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szervezeteknek segít az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. regionális szakmai műhelymunkája, a KoopeRáció.

A műhelymunka célja, hogy a résztvevők alaposan megismerjék a Munka Törvénykönyve és a Polgári Törvénykönyv megváltozott jogszabályait, tájékozódjanak a szakképzési és felnőttképzési támogatásokról, valamint a felnőttképzési törvény változásairól. Munkaügyi központok, kereskedelmi és iparkamarák munkatársai, továbbá for- és nonprofit szervezetek képviselői érkeztek a csütörtök délelőtti előadássorozatra, hogy első kézből értesülhessenek a jogszabályváltozásokról. A KoopeRáció eddig öt régióban tartott a maihoz hasonló ismertetőt, mintegy 400 résztvevőnek - tudtuk meg

Nemeskéri János

szakmai vezetőtől.

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében a rendezvény fontosságát hangsúlyozta, hiszen szakemberek segítenek eligazodni az információk között. Magyarországon az együttműködést és egymás segítését kell szem előtt tartani, hiszen a megyékre irányult fejlesztési célok közösek, ennek szellemében tartják a kapcsolatot a Békés és Bács-Kiskun megyei közgyűléssel is. Számos tennivaló akad a Dél-Alföldön, amiben a térségi és határon átnyúló összefogás mellett az EU-s fejlesztési források segíthetnek, így zárkózhat fel az ország a nyugati mintákhoz. Mint azt a megyei közgyűlés elnöke kifejtette, a célok kidolgozását és a megvalósítást a társadalmi igények alapozzák meg: az iparkamarákkal és önkormányzatokkal történő konzultáció, valamint a közvélemény, a civil szervezetek bevonása előzte meg az országos ágazati programok fejlesztését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.